Reasumując, bez dobrej (czyt. nowoczesnej) rakiety średniego zasięgu, bez zaplecza (datalink, środki obserwacji itd) to Allah dużo nie wskóra, a ta przeróbka "szatańskiego wytworu imperialistycznej ameryki, sługusa diabła" to będzie dobrze wyglądać na zdjęciach, jako ciekawostka przyrodnicza, zresztą... jest brzydki. F-5 przy nim jest tym czym Ferrari przy "Popchaj-126p" (wizualnie) Moim zdaniem to kolejne dmuchanie i bicie piany przez ten chory kraj z okolic zatoki. Jedno co mnie boli, taki buraczany kraj jak Iran stać na choćby przebudowę posiadanych maszyn, a piękny kraj w środku europy może zapomnieć o skromnej modernizacji Su-22 czy Mig-29, a stado Iryd (każda inna) rdzewieje gdzieś po hangarach, bo mimo że można było jakoś ten samolot poprawić to się woleli 10 lat przepychać z koncepcjami, chyba najbardziej poroniona była z próbą zrobienia z niej myśliwca, Panie litości. Armia w rozsypce, 3 eskadry które mogą powalczyć... ehhh... A ONI DO CHOLERY WPROWADZAJĄ NOWE BRONIE MIMO EMBARGA!! Heh.
PS.
Paliwo idzie w góre panowie wyborcy. Mamy tańsze państwo prawda? Saaama sprawiedliwość.. i prawo, to teraz została tylko samoobrona, własnego ja i pakowanie walizek. Ja wysiadam. Bez spadochronu.