Uwaga wkraczam do akcji!

Jako że są problemy z uzbieraniem kwoty potrzebnej na zestawienie zaproponowane przez Sundownera, pozwoliłem sobie zaproponować porównywalny sprzęt, na który starczy pieniążków

- Po pierwsze: kupowanie w tym momencie 2GB DDR2 to samobójstwo (ceny poszły o 50% w górę i w tej chwili jest to marnowaniem pieniędzy, tym bardziej że dla Loczka powinien starczyc jeden Gigol
) - Inna sprawa - zasilacz :) Rozumiem stabilny, pewny, ale dlaczego aż Topower za 300zł :011: W 100% wystarczy FORTRON 350-400W za ~70zł (wstawiam te zasilacze we wszystkie kompy które składam i nigdy nie miałem problemów! Mają wszelkie zabezpieczenia antyprzepięciowe i antyprzeciążeniowe - jak padnie kupi się drugi)
- Tanie płyty ze zintegrowanymi grafami mają SATA RAID ale nie mają RAIDu na ATA więc proponuję narazie kupić hdd Samsunga 80GB SATA2, a jeśli kiedyś będzie taka potrzeba dokupi się drugi.
A całe zestawienie wygląda tak:
A64 3200+ AM2 - 366zł
Gigabyte GA-M51GM-S2G - 299zł
2x512MB ddr2 667 - 480zł
Samsung 80GB SATA2 - 174zł
PSU Fortron'a - ~70zł
tania obudowa bez zasilacza - ~90zł (może ktoś będzie miał zbędną)
WinXP Home OEM - 325zł
LO FC download - 50zł
uwaga:
razem: 1860zł :010: :118:
Jeśli nie podoba wam się ten fortron to można ewentualnie chiefa za 180zł co i tak będzie tańsze od propozycji Sun'a :P
PS: Wszystko pięknie, ale na dobrą sprawę nie powinienem się wtrącać w ten serwerek bo stać mnie ledwo na abonament. Chętnie dołożyłbym się do samej maszyny ale jestem bez kasy :015: