Autor Wątek: Wirtualne Stanowisko Dowodzenia (LOTATC)  (Przeczytany 15364 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Romus0

• Gość
Odp: Wirtualne Stanowisko Dowodzenia (LOTATC)
« Odpowiedź #15 dnia: Września 23, 2006, 15:37:00 »
Witam Pilotów :)

Nie mam jeszcze FC  :005: ale zgłaszam się na ATC (nawet człowiek nie czuje jak mu się rymuje  :banan ). Niezłe wyzwanie się szykuje   :003:

POZDRAWIAM I DO ZOBACZENIA NA WIRTUALNYM NIEBIE

« Odpowiedź #16 dnia: Września 23, 2006, 15:47:42 »
Witam - z tego co wiem masz pewne (spore?) doświadczenia wirtualnego kontrolera - myślę, że od października (potrzebny porządny serwer - a łączę będę miał zdatne do tego od 5.10) zaczniemy wspólne treningi. Ekipa jest coraz większa  :001:

PS. Przeniosłem Twój post tutaj, tak będzie chyba lepiej - tamten pozostawimy dla "pilotów" i spraw organizacyjnych kampanii.

Romus0

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Września 24, 2006, 19:48:35 »
Witam  :001:

Widzę, że bedzie się tu sporo działo w ATC co mnie cieszy bo nie ukrywam, że lubię to zajęcie  :001: Co do mojego doświadczenia to wyjdzie w praniu bo co innego z AI, a inaczej z żywym pilotem  :002: Na symulatorze radze sobie z obsługą ponad 30 samolotów APP/DEP w ciągu godziny i chętnie sprawdze jak mi będzie szło na żywo :003:

Przy okazji potrzebuję pomocy z LoATC.
Program łączy sie z serwerem LOMAC bez problemu, ale nie widze żadnych obiektów na radarze. Co robie nie tak ?

Pozdrawiam I DO ZOBACZENIA NA WIRTUALNYM NIEBIE

« Odpowiedź #18 dnia: Września 24, 2006, 20:52:59 »
Przy okazji potrzebuję pomocy z LoATC.
Program łączy sie z serwerem LOMAC bez problemu, ale nie widze żadnych obiektów na radarze. Co robie nie tak ?

Sorry za 2 głupie zapewne pytania:

1. Oczywiście uruchamiasz stacje roboczą LoTATC na innym komputerze niż serwer LOMAC i LoTATC? Na jednym kompie tego zrobić się nie da!

2. Przeczytałeś instrukcję odbsługi LoTATC w temacie "Programy współpracujące z Lock On - opisy użytkowania" - http://www.il2forum.pl/index.php/topic,7336.0.html?

Jeżeli tak to mam tylko jeden pomysł, dopóki nie podasz bliższych szczegółów:

- uruchamiasz LoTATC i LOMAC
- uruchamiasz misję w LOMAC (nie ma znaczenia czy w trybie single- czy multiplayer)
- wciskasz "S" -> misja rusza i dopiero wtedy uruchamiasz stacje roboczą LoTATC. Jeżeli stacje jest uruchomiona wcześniej to dajesz "reconect"

airman

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Września 24, 2006, 21:50:14 »
Romus0 nie masz ochoty poszkolic zoltodzioba ??program wydaje sie latwy ale jak znam zycie to tylko sie wydaje.... :003:

« Odpowiedź #20 dnia: Września 24, 2006, 22:14:03 »
1. Oczywiście uruchamiasz stacje roboczą LoTATC na innym komputerze niż serwer LOMAC i LoTATC? Na jednym kompie tego zrobić się nie da!
Alez da sie tak zrobic. Ale tylko do przetestowania czy program chodzi.
Wystarczy odpalic serwer LoTATC, pozniej w LOCKON odpalic misje. ALT-TAB :)
Nastepnie stacje robocza LoTATC.
Tylko nie widze sensu zeby to robic, no chyba, ze tylko do przetestowania programu  :banan

« Odpowiedź #21 dnia: Września 24, 2006, 22:51:50 »
Alez da sie tak zrobic. Ale tylko do przetestowania czy program chodzi.

Fakt - nie wiem czemu na to wcześniej nie wpadłem  :icon_redface: - pewnie dlatego, że logicznie było to odpalić na 2 kompach ... ???

« Odpowiedź #22 dnia: Września 25, 2006, 00:23:43 »
pewnie dlatego, że logicznie było to odpalić na 2 kompach
:020:tylko trzeba miec te 2 kompy :020:

Romus0

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Września 25, 2006, 01:20:01 »
Romus0 nie masz ochoty poszkolic zoltodzioba ??program wydaje sie latwy ale jak znam zycie to tylko sie wydaje....

Chętnie mogę Ci pomóc w ATC choć są tu większe autorytety ode mnie  :002:

Co do LoATC to robiłem wszystko zgodnie z opisem Razorblade'a z tamtego postu, ale niestety tak jak pisałem połączenie z serwerem jest OK ale nie widać żadnych obiektów latających  :005: nawet UFO he he.

Pozdrawiam  :001:

« Odpowiedź #24 dnia: Września 25, 2006, 17:21:11 »
Hehe! RAzor , przypomina mi się to o czym mówiłes - to wygląda coś tak , jak próba podłączenia "AVI" :020: do cywilnego ATC
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Romus0

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Października 04, 2006, 08:51:51 »
Witam  :001:

Coś tu za cicho w tym temacie (mam nadzieję, że to cisza przed burzą  :003: ) a mój radar nadal niczego nie pokazuje. Pewnie to jakieś banalne przeoczenie jakiegoś detalu ale narazie nie mogę zlokalizować błędu  :005:. Zainstalowałem LOMACa i LOATC jeszcze raz ale też nie pomogło. Dobrze, że mam ATC Simulator to nie wyjde z wprawy przynajmniej  :002:

Pomóżcie desperatowi  :010: :015:

Pozdrawiam i do zobaczenia na wirtualnym niebie  :001:

« Odpowiedź #26 dnia: Października 04, 2006, 18:16:43 »
Wydaje mi się że już czas ruszyć się i wprowadzić system w życie, co oznacza  że możnaby już spokojnie zacząć testować LoTATC i to na mapie kampanijnej. Mapka jest z wydzielonymi stanowiskami, tutaj już rola RAzora ażeby w oparciu o mapę wyznaczyć niezbędne strefy lotów i korytarzy powietrznych itd, kogoś kto zahostuje , przynajmniej czterech pilotów i można już robić "oblot stacji " :P
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

McHaron

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Października 04, 2006, 19:20:31 »
Wieczorkami mogę służyć za generator ruchu powietrznego.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #28 dnia: Października 04, 2006, 19:27:13 »
Ja również. Możecie mnie nawet w piętnastkę wsadzić.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #29 dnia: Października 04, 2006, 21:42:08 »
Piątek, sobota też bym chętnie polatał z ATC  :banan ale do piętnastki wsiądę bo nie rozumiem co ona gada i wyświetla do mnie. Kurcze jeszcze trochę, a zacznę pisać cyrylicą  :karpik