Autor Wątek: Wirtualne Stanowisko Dowodzenia (LOTATC)  (Przeczytany 15361 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Wirtualne Stanowisko Dowodzenia (LOTATC)
« Odpowiedź #30 dnia: Października 05, 2006, 00:02:50 »
Dla mnie piątek i sobota są ok, skórzany fotelik przed ekranem radaru już wyrychtowany...
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

« Odpowiedź #31 dnia: Października 05, 2006, 11:31:50 »
Niestety do aż niedzieli nie bardzo mogę się przyłączyć. Instaluje nowe łącze internetowe (szybsze - właśnie z myślą o możliwości stawiania dobrych serwerów) dokupiłem jeszcze jeden, trzeci komputer i każdą wolną chwilę weekendu muszę poświęcić na montaż sprzętu (przy okazji "małe" przemeblowanie w pokoju), wewnętrznej sieci, konfigurowanie i instalację oprogramowania, archiwizację starszych danych (przy okazji 3 x Format C  :002:) itp. itd. - sami wiecie ile z tym roboty, a chciałbym na następny weekend być "zwarty i gotowy" - tak więc w na razie "odpadam" ...  :005:

funny_man

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Października 05, 2006, 14:44:58 »
Ja tez nie pomoge... malo tego - zaczalem nowa prace jako przedstawiciel handlowy i nie mam czasu na nic oprocz pracy, a i tu tez zaczynaja pojawiac sie problemy. Obawiam sie ze nie zobaczycie funnego na wirtualnym niebie, na pewno nie od poniedzilq do piatq. Moze wyrwa jakas chwilke w weekend, ale to tez nic pewnego.

Milych lotow i wielu zestrzelen!

Romus0

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Października 05, 2006, 15:14:28 »
Witam wszystkich  :001:

Chętnie dołączę na ATC, tylko że nadal nic nie mogę zobaczyć na radarku  :005: Panowie kontrolerzy lotow POMÓŻCIE DESPERATOWI

« Odpowiedź #34 dnia: Października 05, 2006, 15:42:56 »
Chętnie dołączę na ATC, tylko że nadal nic nie mogę zobaczyć na radarku  :005: Panowie kontrolerzy lotow POMÓŻCIE DESPERATOWI

Jak się do niedzieli (jutro pracuję) uporam z kompami to się połączymy na TS-ie i zrobimy to "krok po kroku" - bo to przecież musi działać!

« Odpowiedź #35 dnia: Października 05, 2006, 18:15:00 »
mnie coś tu sie podpowiada,ze próbujesz u siebie mając tylko wersję 1.02 , bo wydaje mie sie że to tylko pod FC chodzi (serwer) . Ale o szybki strzał w kolano prosze , jak źle mówię!!!
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

« Odpowiedź #36 dnia: Października 25, 2006, 20:54:00 »
Skoro w sąsiednim temacie rusza (po przerwie spowodowanej testowaniem serwerów) kampania, to wirtualne stanowisko dowodzenia powinno też ruszyć!

- proszę o zgłaszanie się osób zdecydowanych do udziału w kampanii jako nawigatorzy SD/ATC
- można podać też preferencje strony (Blue/Red), w miarę możliwości to uwzględnimy  :002:
- jednocześnie niech się zadeklarują również osoby mające LOFC, które chcą pełnić dwie funkcje (kontrolera i pilota - w zalezności od obsady w danym dniu)

Po ustaleniu obsady zajmiemy się w tym temacie opracowaniem "procedur naprowadzania" - tak aby były możliwie bliskie realo jak i dostosowane do gry i mozliwości uczestników.

Ja osobiście deklaruję udział w kampanii jako nawigator/pilot - strona dowolna to będzie zależało od kierowników kampanii czyli Maverickdana  i Edelmana, czyli otwieram listę:

1. SD-ATC
- ?

2. SD-ATC/Pilot
- Razorblade1967 (strona jeszcze nieokreślona)

« Odpowiedź #37 dnia: Października 25, 2006, 23:37:57 »
Ja również zapraszam chętnych, z racji zbliżających się treningów 1 wszej i może 2 giej eskadry 733 pułku w Majkop latających na MiG 29 . Miło by było poćwiczyć współpracę z operatorami NSD, tym bardziej ,że nasza obecnośc w powietrzu stworzą stosowne warunki do przećwiczenia. No i najważniejsze , my piloci też chcemy się czegoś od Was nauczyć!
Obecne formy marnowania czasu: FC, ArmA, czasem FSX
Zapraszam:  http://pvrt.dbv.pl/news.php

Romus0

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Października 26, 2006, 20:04:45 »
Witam Panów Pilotów i Kontro  :001:

Cieszę się, że wreszcie coś się rusza bo mój organizm dłużej nie wytrzyma bezczynności (trzęsące się ręcę, pot, bezsenność pierwsze objawy nałogu, ja już muszę robić coś związanego z lotnictwem:003:) tym bardziej, że już poradziłem sobie z LOATC i wszystko fuka jak malina  :002: a nawet mamy już za sobą pierwszy trening z Balc3rem.
Tak więc zgłaszam się na ATC. Wolałbym RED koalicję, ale w razie potrzeby będę dzielnie służył niebieskim.

Offline QWAZAR

• *
  • co mnie to kto, albo co, kiedy ja nikomu ani nic
« Odpowiedź #39 dnia: Października 26, 2006, 21:10:52 »
Trochę mało czasu, ale może akurat się wpasuję zgłaszam się do współpracy z dowolnym kolorem :)
Lista chyba wygląda teraz tak:

1. SD-ATC
- Romus0
- Qwazar

2. SD-ATC/Pilot
- Razorblade1967 (strona jeszcze nieokreślona)

awac

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Października 27, 2006, 17:10:01 »
Witam Panów Kontrolerów Lotu
Jestem w fazie testowania LOTACA (parę treningów wspólnie z castorem z 733) nadmieniam ,że jeszcze się uczę ale chętnie wspomogę SD-ATC w wolnych chwilach  czyli prawie codziennie od 19.00 :-)  .Pozdrawiam

« Odpowiedź #41 dnia: Października 27, 2006, 17:19:44 »
Na razie to tak wygląda, czekamy dalej ...

1. SD-ATC
- Romus0 (ze wskazaniem na RED)
- Qwazar
- awac

2. SD-ATC/Pilot
- Razorblade1967 (na razie przydzielili mnie do RED)

... nadmieniam ,że jeszcze się uczę ...

Wszyscy się tutaj uczą !

Poczekamy jeszcze parę dni  na zgłoszenia i potem trzeba będzie się któregoś dzionka zebrać na jakimś komunikatorze i zacząć opracowywać jakiś jednolity system komunikacji, komend itp.
Myśle, że takie wspólne "dzieło" - musi powstać i zostać opublikowane na Forum - "do wiedzy pilotów i nawigatorów".

maverickdan

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Października 27, 2006, 17:20:18 »
Witam Awac i zapraszam do "Wirtualnej Kampani" jako kontrolera po stronie "Blu"
ps dajcie nam kogos :( wszystkich zgarniacie:(

awac

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Października 27, 2006, 17:48:53 »
Dzięki Maverickdan ,po której stronie "będę" to pewnie zależy od ilości kontrolerów w danym dniu ,prawdę mówiąc nastawiam się na stronę RED ,ale zobaczymy jak to będzie podczas pierwszych wspólnych treningów .

Romus0

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Października 27, 2006, 20:24:34 »
Witam Panów Pilotów i Kontro  :001:

Popieram przedmówce Razorblade1967. Bardzo potrzebne będzie takie dzieło bo to już coraz bardziej przypomina real i podejrzewam, że nie wszyscy piloci będą kumać co się mówi. W niedzielę mam dużo czasu  :002: więc jeśli wszystkim pasowałoby to mogę postawić serwer TSa i będziemy mogli coś w spokoju ustalić.