Autor Wątek: Linki do ciekawych wiadomości i komentarze  (Przeczytany 73702 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
Odp: Linki do ciekawych wiadomości i komentarze
« Odpowiedź #300 dnia: Października 17, 2007, 18:11:26 »
….. Więc tak – kupuje właśnie dla dziecka huśtawkę .

tia... znów tatuś ściemnia, że kolejna nowa zabawka miała być dla dziecka.. Ale taka to u żony chyba nie przejdzie  :118:
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #301 dnia: Października 17, 2007, 20:05:51 »
Nie mogłem tego tak zostawić!

http://moto.onet.pl/1444731,2217,artykul.html
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Silesian

• Gość
« Odpowiedź #302 dnia: Października 17, 2007, 22:01:36 »
tia... znów tatuś ściemnia, że kolejna nowa zabawka miała być dla dziecka.. Ale taka to u żony chyba nie przejdzie  :118:
Żona widziała, pokazałem ……. długo przecierała oczy.

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #303 dnia: Października 18, 2007, 00:45:06 »
Nie mogłem tego tak zostawić!
http://moto.onet.pl/1444731,2217,artykul.html

No nieźle.. a ja myślałem, że tak paskudnego auto jak Poldek to już się nie da bardziej spaskudzić, a tu proszę bardzo :)

A wystarczyłoby zrobić dłuższe drzwi, węższy słupek, skrócić tył i byłby Poldas z jajem :) , bo ten szerokachny, chromem walący po gałach środkowy SŁUP jest tragiczny! :)
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

« Odpowiedź #304 dnia: Października 18, 2007, 12:06:46 »
Tragiczny wypadek w Bezmiechowej, czyli przedwojennej "Akademii Szybowcowej"
http://wiadomosci.onet.pl/1625785,11,item.html
['] ['] [']

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #305 dnia: Października 20, 2007, 22:45:40 »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #306 dnia: Października 23, 2007, 18:49:09 »
KLIK
Kolejny lot promu Discovery
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #307 dnia: Października 25, 2007, 10:46:00 »
Być może już było na Forum - ciekawa stronka o uzbrojeniu 1918-1939:

http://www.iirp.prv.pl/index.htm

Bis zum bitteren Ende.

ryba

• Gość
« Odpowiedź #308 dnia: Października 25, 2007, 11:56:45 »
CBA aresztowało pilota za... koszenie trawy na lotnisku :)

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4610602.html

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #309 dnia: Października 25, 2007, 13:00:05 »
To CBA do samo dno, głupota nie pojęta. Ten człowiek pełni ważne funkcje w obronności naszego kraju ( myslę , że Toyo może choć częsciowo to potwierdzić ) i aresztowanie  jest poważnym błędem zmiejszającym zdolności obronne naszego kraju. Poza tym zatrzymanie takich ludzi powinno być konsultowane na najwyższych szczeblach a nie było. To kpiny poprostu są. Nie mam słów oburzenia , bo same epitety mi tylko wchodzą na usta. 
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #310 dnia: Października 25, 2007, 13:32:05 »
"Jak ustalono w trakcie prowadzonego pod nadzorem Prokuratury Garnizonowej w Gdyni śledztwa - pułkownik Gardas naraził Skarb Państwa na straty sięgające wieluset tysięcy złotych. Sprawa dotyczy ponad 100 hektarów nielegalnych upraw na wojskowym lotnisku. Funkcjonariusze CBA ustalili, że od 2000 r. nieuprawnione firmy prywatne użytkowały i uprawiały blisko 100 ha ziemi wchodzącej w skład lotniska wojskowego. Ziemia ta przylegała bezpośrednio do pasa startowego. Oddanie tych gruntów w nieodpłatną dzierżawę odbyło się poza obowiązującymi procedurami. Nieodpłatnie użyczono również ponad 1500 m2 terenu na plac manewrowy dla jednej z lokalnych szkół nauki jazdy. Zatrzymanemu pułkownikowi prokuratura postawiła zarzuty przekroczenia uprawnień w celu osiągnięcia korzyści majątkowej przez inne osoby. Wojskowy Sąd Okręgowy w Poznaniu zadecydował o tymczasowym aresztowaniu pułkownika na okres trzech miesięcy."

Brzmi trochę inaczej niż pisze siedlisko agentów bezpieki nienawidzących Kaczyńskich, prawda?

Prawo jest prawem i wali mnie toczy ktoś jest pilotem czy nie, złamał procedury i koniec.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

chincz

• Gość
« Odpowiedź #311 dnia: Października 26, 2007, 08:09:28 »
Przez ostanie dwa lata praca sędziów musiała się zrobić niesamowicie frustrująca. Tak w zasadzie teraz to oni zajmują się wyłącznie obalaniem lub potwierdzaniem wyroków, które wydał już kto inny, duuuużo wcześniej, w dodatku na podstawie "dowodów" prasowych.
Osobiście wolałbym poczytać o wydanym wyroku po rzetelnym procesie sądowym, niż o antypatiach i sympatiach jakichś gryzipiórków.
Pozdrawiam

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #312 dnia: Października 26, 2007, 08:14:12 »
Brzmi trochę inaczej niż pisze siedlisko agentów bezpieki nienawidzących Kaczyńskich, prawda?

Prawo jest prawem i wali mnie toczy ktoś jest pilotem czy nie, złamał procedury i koniec.

Dowody (...) nie uzasadniają prawdopodobieństwa, że działał na szkodę interesu publicznego lub prywatnego, a tym bardziej, by działanie to wynikało z chęci osiągnięcia korzyści majątkowej lub osobistej (...). Nie może mieć żadnego uzasadnienia konieczności aresztowania fakt, że w sprawie określone czynności przeprowadza CBA" - orzekli sędziowie.

Widać w sądzie też jest siedlisko agentów.  Wszem i wobec jest znany antypisuarowski spisek masońsko-żydowsko-komunistyczny. A w ostatni weekend stałem przy urnie na jego czele. Przyznaję się.
« Ostatnia zmiana: Października 26, 2007, 08:19:17 wysłana przez Redspider »
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #313 dnia: Października 26, 2007, 10:47:10 »

Lubię jak sądy są tak stanowcze w uzasadnieniu dlaczego kogoś nie aresztować, stwierdzenie że

Dowody (...) nie uzasadniają prawdopodobieństwa, że działał na szkodę interesu publicznego lub prywatnego, a tym bardziej, by działanie to wynikało z chęci osiągnięcia korzyści majątkowej lub osobistej (...). Nie może mieć żadnego uzasadnienia konieczności aresztowania fakt, że w sprawie określone czynności przeprowadza CBA" - orzekli sędziowie.

stoi w sprzeczności do ustalenia WSO

".......... Zatrzymanemu pułkownikowi prokuratura postawiła zarzuty przekroczenia uprawnień w celu osiągnięcia korzyści majątkowej przez inne osoby. Wojskowy Sąd Okręgowy w Poznaniu zadecydował o tymczasowym aresztowaniu pułkownika na okres trzech miesięcy."

Być może facet jest niewinny, ale nie demonizujmy Kaczyńskich

Osobiście wolałbym poczytać o wydanym wyroku po rzetelnym procesie sądowym, niż o antypatiach i sympatiach jakichś gryzipiórków.
Pozdrawiam

Chyba fakt aresztowania jest początkiem rzetelnego wyroku można przyjąć, sąd działa jak mu prawo nakazuje i tyle.

miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

chincz

• Gość
« Odpowiedź #314 dnia: Października 26, 2007, 11:06:28 »
A to już się okaże po procesie. I tylko i wyłącznie po procesie.
Chodziło mi o porównanie tych dwóch artykułów, które cytowaliście. Z jednego wynika, że facet jest NA PEWNO niewinny, a z drugiego, że jest NA PEWNO winny. To już jest po prostu chorobliwe. Dziennikarska wszechmądrość i ostateczność opinii. Coś się robi człowiekowi normalnie... Już nie wiem czy lepiej w ogóle do gazet (lub czasopism) nie zaglądać. Szkoda, że za rok nikt już tych ostatecznych i wiekopomnych opinii nie wspomni. A już taki dziennikarzyna z całą pewnością nie przypomni czytelnikom, że głupoty wypisywał.
Pozdrawiam