Autor Wątek: Pogodzie coś się poj*****  (Przeczytany 39573 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pogodzie coś się poj*****
« Odpowiedź #105 dnia: Października 14, 2009, 11:58:39 »
Pogoda w Lublinie zafundowała mi dzień wolny. A co. Dałem się zaskoczyć jak tradycyjnie drogowcy  :002:

Tym razem, akurat można im wybaczyć :)

Kapitan Bomba nie pie...li się z kosmitami.
Nap.....la z karabina, nie pyta.
Kapitan Bomba, i nie ma ch..a!

« Odpowiedź #106 dnia: Października 14, 2009, 12:00:20 »
Pada , +16 stopni C , kurde chłodno :)

btw , miałem dziś rano przekaz skypem prze okno z Lublina. Nie wygladał tragicznie. Czas oczekiwania na taksówkę "tylko" 40 minut.

Offline Orzeł

• APAsq
  • *
  • APAsq#4 WBCI#4
    • WBCI
« Odpowiedź #107 dnia: Października 15, 2009, 09:51:25 »
Poniżej link do stronki dla tych co chcą zobaczyć co się nad ich głowami kręci  :002:
http://www.sat24.com/pl

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #108 dnia: Października 15, 2009, 12:19:13 »
Tym razem, akurat można im wybaczyć :)

Nie wiem, jak u Was, ale w Warszawie nie było czego. Drogi były czarne tam, gdzie jeździłem.

Offline lt Schmitt

• *
  • von Scheisse - forum CMHQPL
    • Kącik wiedzy o sprzęcie II WŚ ;-)
« Odpowiedź #109 dnia: Października 15, 2009, 13:05:06 »
A w Szczecinie i okolicach jest taka cofka, jakiej nie pamiętam w swoim życiu :D. W kilku miejscach wały zostały przerwane, i zaczyna się robić nieciekawie ;)
Wy macie racje, ale ja mam karabin
"Nigdy jeszcze w dziejach konfliktów międzyludzkich tak wielu nie zawdzięczało tak wiele tak niewielu" - sir Winston Churchill

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #110 dnia: Października 15, 2009, 14:29:37 »
Nie powiedzialbym, że wczorajsze poranne zakorkowanie miasta można wybaczyć lubelskim drogowcom... Wszystkie media donosily o prawdopodobnych opadach śniegu w naszym mieście w nocy z wtorku na środę. I co, i nic - do pracy poszedłem na piechotę. Misto było tak zakorkowane, że jechałbym ponad 30-40 minut trasę, którą przeszedłem w niecale 20 - z Górek na Politechnikę.
PS. We wtorek wieczorem zmieniłem opony u łaciarza - praktycznie bez kolejki (może z pół godziny czekania) ;) W punktach serwisu przy hipermarketach staly w tym czasie kolejki po kilkanaście/kilkadziesiąt samochodów.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

chincz

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Października 15, 2009, 14:38:08 »
To wczorajsze i tak nie było najgorsze. Ze trzy lata temu w dwie godziny tak nasypało, że w pracy nocowałem.
A do zakorkowania Lublina tradycyjnie wystarczy 3 cm śniegu. Nie więcej :D

« Odpowiedź #112 dnia: Października 15, 2009, 17:20:20 »
Nie powiedzialbym, że wczorajsze poranne zakorkowanie miasta można wybaczyć lubelskim drogowcom... Wszystkie media donosily o prawdopodobnych opadach śniegu w naszym mieście w nocy z wtorku na środę. I co, i nic

Oni sami chyba nie wierzyli w tą swoją prognozę. Parę razy słyszałem, że tego śniegu co jest (już był :) ) zapowiadany, to nie będzie. Tak czy siak, dzisiaj już luz, chociaż brzydko.

BTW. Parki (cały czas mowa o Lublinie) wyglądają jak totalne pobojowisko. Wszędzie połamane gałęzie. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. U was też tak jest?

Kapitan Bomba nie pie...li się z kosmitami.
Nap.....la z karabina, nie pyta.
Kapitan Bomba, i nie ma ch..a!

bandyta

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Października 15, 2009, 17:32:46 »
Na początek chciałem się przywitać ponownie po długiej przerwie (pobyt w szpitalu i inne), oraz oznajmić że wracam do wypompowywania wody z domu...

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #114 dnia: Października 15, 2009, 18:39:20 »
Panowie!

Panowie, czy u was też pada śnieg w przemysłowych ilościach !?

Egon
Widać nie wychodziłeś z domu: on padał poziomo! Wczoraj kąpałem się przy latarce, a dzisiaj rano goliłem przy latarce i świeczce. Twarz jednak cała, Na szczęście dziś po południu światło wróciło i mogę to napisać.
Czemu w Eurodisneylandzie nie można odpalać fajerwerków? Po pierwszej próbie poddał się garnizon Paryża.
http://jeremak-j.deviantart.com/

Offline Egon

• *
  • Szanowne GG: 5415434
« Odpowiedź #115 dnia: Października 16, 2009, 15:18:47 »
Jeremak, u mnie w środę nie było prądu od godziny 11.45 do 19.00  :karpik Wiesz... U mnie bez prądu działa kuchenka gazowa i... Kot. Ogrzewanie poszło... na spacer (swoją drogą, mieszkam w starej kamienicy i mamy piec, w zimę przychodzi palacz i ładuje ten węgiel do pieca... Problem w tym, że wspólnota sobie wymyśliła, że założą ogrzewanie centralne... W zimę !?!? ) Na szczęście i tak musiałem wyjść, bo u mnie w kamienicy to zimniej niż na zewnątrz  :021: Też goliłem się przy latarce... I przy wodzie mineralnej  :020:
« Ostatnia zmiana: Października 16, 2009, 15:24:19 wysłana przez Egon »
"Myśliwiec - Na ziemi człowiek normalny jak każdy inny - w powietrzu staje się szaleńcem szybkości, człowiekiem-błyskawicą" Arkady Fiedler "Dywizjon 303"

« Odpowiedź #116 dnia: Października 16, 2009, 20:35:20 »
Wczoraj kąpałem się przy latarce, a dzisiaj rano goliłem przy latarce i świeczce. Twarz jednak cała, Na szczęście dziś po południu światło wróciło i mogę to napisać.

Jeremak, u mnie w środę nie było prądu od godziny 11.45 do 19.00  [...] Też goliłem się przy latarce... I przy wodzie mineralnej  :020:

Eeech ... młodzieży  :004: , a co WY wiecie o ... 20 stopniu zasilania :021:  :118:

« Ostatnia zmiana: Października 16, 2009, 21:24:20 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #117 dnia: Października 16, 2009, 22:40:15 »
Eeech ... młodzieży  :004: , a co WY wiecie o ... 20 stopniu zasilania :021:  :118:
Taa... Pamiętam jak odrabiałem zadania domowe przy świeczce :021:
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #118 dnia: Października 17, 2009, 13:02:51 »
Ehhh....ten nagły atak zimy zablokował nawet forum 31 blot  :karpik :karpik .Od środy - forum nie istnieje. :002: Ktoś może wie coś więcej na ten temat ?
http://forum.31blot.mil.pl/index.php
A fighter pilot is noted for intelligence, independence, integrity, courage, and patriotism. "Fighter Pilot" is a state of mind, not a job title. Therefore, not all people who fly fighters are fighter pilots, nor do all fighter pilots fly fighters, some of them drive trucks.

tomek1988

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: Października 17, 2009, 13:50:34 »
Ehhh....ten nagły atak zimy zablokował nawet forum 31 blot  :karpik :karpik .Od środy - forum nie istnieje. :002: Ktoś może wie coś więcej na ten temat ?
http://forum.31blot.mil.pl/index.php

Używasz starego adresu, obecny jest taki:
http://forum.31blot.sp.mil.pl/