Autor Wątek: Pogodzie coś się poj*****  (Przeczytany 39662 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline PikAs

• *
  • Check Your 6!
Odp: Pogodzie coś się poj*****
« Odpowiedź #255 dnia: Czerwca 12, 2010, 03:13:32 »
Co do powiedzenia "MIGiem"
Przypomina mi się jak służyłem w armii, to był często słyszany zwrot od szefa kompanii :020:
Co prawda nie było kolorowo bo od pękałem służbę w żandarmerii ale przez ten zwrot czułem jakbym był w lotnictwie :021:

PER ASPERA AD ASTRA
                               RAZOR-6

« Odpowiedź #256 dnia: Czerwca 12, 2010, 09:58:11 »
:karpik
"Człowiek, który zgadza się ze wszystkim, nie zasługuje na to, by ktokolwiek się z nim zgadzał."

"Fanatyk to ktoś kto nie może zmienić zdania i nie zmieni tematu."
                                                                                                 Sir Winston Churchill

« Odpowiedź #257 dnia: Czerwca 12, 2010, 16:12:52 »
Co do powiedzenia "MIGiem"
Przypomina mi się jak służyłem w armii, to był często słyszany zwrot od szefa kompanii :020:
Co prawda nie było kolorowo bo od pękałem służbę w żandarmerii ale przez ten zwrot czułem jakbym był w lotnictwie :021:
LOL! Znajomy zawsze jak zamawiał żarcie to mówił im: "Ino mi tu MiG'iem". Jednak moje podejście do tego żarcia później było dosyć powściągliwe... właśnie przez to powiedzenie...

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #258 dnia: Maja 03, 2011, 11:19:08 »
Fotka z dzisiaj - tj. 3 maja w południe  :karpik

.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

_michal

• Gość
« Odpowiedź #259 dnia: Maja 03, 2011, 11:22:09 »
LOL, gdzie Ty mieszkasz, na Syberii?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #260 dnia: Maja 03, 2011, 11:43:45 »
Ranwers u mnie to samo. Elwood prosiłem nie naciskaj czerwonego guziczka z klapką. To nie musiałeś. Potem jakieś zdjęcia wrzucę, bo chwilowo się paliwo do aparatu skończyło :D.

1 Maj (before) i 3 Maj (after).

Pada śnieg, pada śnieg... to nie śnieg to z komina idę zaraz pokręcić bączki  panzerwagenem :D. Dodam, ze śnieg u mnie pada prawie w poziomie, więc sypie tak konkret.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #261 dnia: Maja 03, 2011, 11:48:25 »

3 maja 2011.  :banan

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #262 dnia: Maja 03, 2011, 12:04:15 »
Globalne ocieplenie w pełni  :banan

A tak na serio, to chyba bardziej związane z Zimnym Jankiem i jego kumplami ogrodnikami, tylko że w tym roku i ciepłe i zimne dni troche wcześniej:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zimni_ogrodnicy
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #263 dnia: Maja 03, 2011, 12:23:44 »
Nie bądźcie śmieszni Panowie... To jest według was śnieg!?!?  :121:

Jak dla mnie to jakaś breja, zwykła chlapa... ale pewnie to wystarczy żeby życie we Wrocławiu zamarło  :banan :karpik

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #264 dnia: Maja 03, 2011, 12:44:49 »
O k@wa! Te różowe balkony to u Janka na osiedlu? To wygląda bardziej przerażająco niż Prypeć!

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #265 dnia: Maja 03, 2011, 19:37:01 »
Ja dzisiaj miałem jazdę z głębokiego Śląska do Wrocka... Pięknie! Tylko sporo autek można było naliczyć rozwalonych na autostradzie... Pewnie wszyscy, tak jak ja, już dawno jeżdżą na letnich oponach...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #266 dnia: Maja 03, 2011, 19:56:41 »
I prawidłowo, ze na letnich ;). Nawet najlepsza zimowa opona nie zastąpi zdrowego rozsądku. Ostatnimi czasy się to przecenia. Większość uważa, że jak mam oponę zimową to nic mnie nie ruszy i jestem bezpieczny. Tak się składa, że tej zimy z ciekawości przed firmą zerkałem sobie na oponki pracowników. W co drugim samochodzie było około 4mm lub mniej bieżnika, a to wg. tego co mnie uczono  to jest już opona zimowa z nazwy. Stą dnp. w Czechach za takie zimówki już jest pokuta. To moje letnie kapcie na których przelatałem całą zimę dawały lepszą przyczepność. Najlepsza była moja kierowniczka która miała 2mm bieżnika ale oczywiście wg. niej bezpieczniej, bo to opona zimowa :D..

Szkoda tylko, że dziennikarze zawsze powtarzają jak mantrę ten mit o zimówkach, a już nigdy nie mówią jak to zimowa opona nie sprawdza się latem :). To tak na marginesie, bo dziś w TV słuchałem jak się  mądrował taki cwaniak z TVP1.

A wystarczyło trochę zwolnić i jechać ostrożniej w takich warunkach, tylko po co jak zwykle na A4 każdy cegła na gaz, a potem smutno :). Jestem przekonany, że nawet gdyby Ci ludzie mieli zimówki to tak samo by dzwonili.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #267 dnia: Maja 03, 2011, 19:59:11 »
O k@wa! Te różowe balkony to u Janka na osiedlu? To wygląda bardziej przerażająco niż Prypeć!
Właśnie też się zadziwiłem. Normalnie kolory tęczy.  :021: :118:

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #268 dnia: Maja 03, 2011, 20:17:53 »
Już myślałem że Warszawę śnieg ominie, w ciągu dnia było pochmurno ale nic go nie zapowiadało. W tej chwili sypie niczym w środku zimy...

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #269 dnia: Maja 03, 2011, 20:19:56 »
Masz rację - zimówki to nie wszystko. Coś mi mówiło - po markach samochodów i po innych takich wyprzedzających mnie to tu, to tam - że ci wszyscy rozwaleni na poboczu to ostrożnie nie jeżdżą. Raczej wglądali na amatorów szybszej jazdy...

PS: Kolory tęczy?!? Jak świat światem nikt nigdy nie widział różowej tęczy ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.