Autor Wątek: LOL lotnicze  (Przeczytany 88290 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: LOL lotnicze
« Odpowiedź #510 dnia: Kwietnia 07, 2007, 14:33:22 »

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #512 dnia: Kwietnia 07, 2007, 16:03:12 »
Ramzey , Wy nie dowcipkujcie tu sobie bo słyszałem ze Wasza sytuacja jest tragiczna - ponoć daliście sobie jajka rozrzucić po ogrodzie :D

« Odpowiedź #513 dnia: Kwietnia 07, 2007, 16:33:16 »
Generlnie sytuacja jest tragiczna, jakaś nostalgia się przyplątała, a jajek nigdzie nie moge znaleść. Czas umierać..........

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #514 dnia: Kwietnia 09, 2007, 08:02:16 »
Bush, Blair i Schröder płyną wspólnie po Morzu Północnym. Rozmowa zeszła na możliwości techniczne poszczególnych armii.
Blair: Nasze okręty podwodne mogą przebywać w zanurzeniu do 10 dni!
Bush: To nic, nasze wytrzymują miesiąc.
W tym momencie Schröder z kamienną miną pokazuje pozostałym kiosk wynurzającego się okrętu podwodnego. Otwiera się luk, wyłania się gostek i woła:
- Heil Hitler! Macie może paliwo do diesla...???!!!

Boruta

• Gość
« Odpowiedź #515 dnia: Kwietnia 09, 2007, 13:20:54 »
A tu naga (nome-omen) prawda o filmie lotniczym wszechczasów czyli Top-Gun:
http://www.youtube.com/watch?v=xHklGtW3rwU

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #516 dnia: Kwietnia 09, 2007, 13:21:39 »
Bzdura! Brytyjskie OP mogą przebywać w zanurzeniu ponad 10 dni!
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #517 dnia: Kwietnia 10, 2007, 08:52:53 »
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #518 dnia: Kwietnia 10, 2007, 09:36:32 »
Operation Flashpoint  :karpik

no...., Beastie Boys ruleeezzzz :D
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #519 dnia: Kwietnia 10, 2007, 13:23:28 »
By nie robić OT w konkursie, ja w sprawie korkociagu.

Pamiętam z zajęć z aerodymaniki:
"Kurkocionk, podchuronżowie, jest to figura akrobacyji lotniczyj, nikomu do szczynscia ni potszebna"
A później pan sobie poszedł na emeryturkę.
Wykładał aerodynamikę nie mając praktyki, stąd w jego teoriach było wiele, nazwę to, przekłamań. Na pytanie "A na czym pan pułkownik latał?", odpowiadał: "Nu jakże to, na czymś tam s_ie latało." No i jakoś tam s_ie uczyło aerodymaniki, całe szczęście miałem z nim tylko kilka godzin.

ABC lotnicze ma kilka zwrotów będących od zarania dziejów w lotnictwie, m.in. "zachować spokój" oraz "nie odrywając wzroku od ziemi", to pierwsze dotyczy wszelkich sytuacji odbiegających od spokojnego przebiegu lotu, a drugi: poprawiania błędów przy lądowaniu.
Podczas sprawdzenia przygotowania do lotów zadawane są pilotom różne pytania z dziedziny lotnictwa, podczas jednego ze sprawdzeń zmęczon pilot lekuchno sobie przysnął, tj. nie skoncentrował zbytniej uwagi na otoczeniu, zadający pytanie zauważył to, przeczytał pytanie i wyrwał delikwenta do odpowiedzi. Pytanie brzmiało: "Podać czynności do wyprowadzenia z korkociągu na wysokości powyżej 5000 m." (na tej i większej wys. wyprowadza się, poniżej wysiada), pilot oczywiście   z pytania usłyszał tylko swoje nazwisko, powolutku wstaje, pytająco spogląda na kolegę siedzącego obok, a ten do niego szeptem "Nie odrywajac wzroku od ziemi...". Bezkrytycznie powtórzył to na głos.

Pamiętam też inną "rozgrykę".AD 1997 - przygotowanie do skoków. Po części teoretyczno-praktycznej pytania sprawdzające, jedno z nich brzmiało: "Sposoby gaszenia czaszy", do odpowiedzi zostaje wezwany gość mający skakać pierwszy raz w życiu. Na jego twarzy odmalowuje się zdziwienie, pytajaco spogląda na resztę ludzi i natrafia na mój wzrok, niestety nie mogłem zachować powagi, zważywszy na jego szczere zdziwienie. Mój wyraz twarzy utwierdził go w przekonaniu, że jest wrabiany, i udzieli następującej odpowiedzi: "A niby od czego miałaby się zapalić?"
Następnego dnia nie skakał, oficjalnie z powodu wiatru.

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #520 dnia: Kwietnia 10, 2007, 14:44:25 »
"W Liceum Lotniczym nie ma głąbów, są tylko śmierdzące lenie" :010:
cytat-mjr pil. mgr inż. Andrzej Krajewski, ówczesny dyrektor tejże placówki, instruktor pilotażu na WSOSP (testował również Irydę dla WLiOP).
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #521 dnia: Kwietnia 10, 2007, 23:16:42 »
"W Liceum Lotniczym nie ma głąbów, są tylko śmierdzące lenie" :010:
cytat-mjr pil. mgr inż. Andrzej Krajewski, ówczesny dyrektor tejże placówki, instruktor pilotażu na WSOSP (testował również Irydę dla WLiOP).

Obecnie ppłk,bodajże na emeryturce,wrócił Ziółkowski po ostatniej aferze z pieniędzmi w Lotniku.

A propo lotniczych lol i Lotnika...w tym roku przyjmą tam jakieś baby,ostatnio w lubelskiej gazecie czytałem.Szlag by trafił,...

Offline Sobilak

• *
  • Mały; 195cm/112kg reszta proporcjonalna:-)
« Odpowiedź #522 dnia: Kwietnia 11, 2007, 07:28:15 »
Obecnie ppłk,bodajże na emeryturce,wrócił Ziółkowski po ostatniej aferze z pieniędzmi w Lotniku.

A propos lotniczych lol i Lotnika...w tym roku przyjmą tam jakieś baby,ostatnio w lubelskiej gazecie czytałem.Szlag by trafił,...
Sorki, wtedy też ppłk, coś mi się pokitrało.
A z tymi babami to nie taki szlag. Jak byłem w Dęblinie, to na chorążówce była taka jedna nieduża Kamila, co ją PLEMNIK przezywali  :021: (wiemy dlaczego).
Na niebie są dwa typy maszyn "myśliwce i ich ofiary"

303_Shpacoo

• Gość
« Odpowiedź #523 dnia: Kwietnia 12, 2007, 02:25:30 »
Z dedykacją dla Sundownera lololol:

http://www.smog.pl/wideo/9140/top_gun_na_lodzie/

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #524 dnia: Kwietnia 12, 2007, 13:06:38 »
Buhahhahaha, dobre. Jakoś dopiero dwadzieścia lat po wypuszczeniu, w końcu pojawia się sporo parodii :D