Autor Wątek: LOL lotnicze  (Przeczytany 88107 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
LOL lotnicze
« dnia: Listopada 10, 2006, 08:29:56 »
Nie róbcie z tego tematu zbiorowiska linĸów. Jako że forum skupia fanów symulatorów lotniczych proszę trzymać się blisko tematu lotniczego. Oczywiście w miarę możliwości  :004:

Odp: LOL lotnicze
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 10, 2006, 15:37:58 »
Moim zdaniem jak najbardziej lotnicze LOL:
Cytat z tej wiadomości http://wiadomosci.onet.pl/1431613,11,item.html
I tak się zastanawiam jaka jest znajomość znaków i godęł państwowych w społeczeństwie, że od 13 lat się nie zorientowali :(
Od wczoraj widzowie programu "Szkło kontaktowe" w TVN24, i czytelnicy Wiadomości Onet.pl, zgłaszali "problem" z szachownicą lotniczą umieszczoną na ogonie polskich F-16.

Ich zdaniem w lewym górnym rogu był biały kwadrat, zaś w prawym czerwony. Zwracali uwagę, że szachownica powinna mieć układ czerwono-biały (patrząc od lewej strony w górnej części szachownicy ). Pytali się więc, czy doszło do karygodnej pomyłki.

Waylander

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 10, 2006, 16:13:41 »
Dziennikarz pyta doświadczonego pilota:
- Ile potrzebował pan czasu, aby nauczyć się prowadzić samolot?
- Pięć.
- Pięć miesięcy?
- Nie, pięć samolotów.
 :020:

Młody pilot zabrał do swojego samolotu kolegę, aby się przed nim popisać swymi umiejętnościami. W trakcie lotu chłopak wykonuje samolotem figurę, tak zwaną beczkę i pyta:
- Jak się czujesz?
- Dobrze.
Samolot znów robi beczkę.
- A teraz?
- Też dobrze.
Samolot wykonuje trzy beczki pod rząd.
- A teraz jak się czujesz?
- Fatalnie.
- Dlaczego?
- Bo to, co początkowo miałem w majtkach, teraz mam za koszulą na plecach.
 :020: :020:

Samolot przelatuje nad Niemcami. Stewardesa informuje siedzącą z przodu samolotu blondynkę:
- Pod nami Baden-Baden.
- Słyszę, nie trzeba mi dwa razy powtarzać!
 :020: :020:

Leci samolot. W środku pilot, ładunek darów charytatywnych i dwoje pasażerów: ksiądz i zakonnica.
Nagle lecąc nad wielką wodą silnik zaczyna tracić moc, pilot nie może utrzymać lotu poziomego. Informuję pasażerów, że muszą pozbyć się ładunku w celu uratowania życia. Po wyrzuceniu całego balastu pilot dalej nie może utrzymać lotu poziomego.
Woła księdza i mówi do niego:
- Samolot nadal jest za ciężki, może wyp.... zakonnicę? - szepce mu do ucha.
A ksiądz na to:
- "A zdążymy?
 :020: :020: :020:

Offline uziel101

• 16th VTFS
  • *
  • samoloty, czołgi, pociągi
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 10, 2006, 16:38:04 »
No to się chyba tylko do tego tematu nadaje ( ze względu na moją mocherową czapeczkę  :020: ). Odnalezione niedawno moje pierwsze zdjęcie z samolotem.  :002: :003:

Dodam, że ten pan, który mnie trzyma to Piotr Butowski. Jak rodzinna opowieść głosi, wpadł kiedyś do nas do domu, waląc niemal z buta w drzwi, przytrzaskując nimi moją mamę i krzycząc z radości do mojego ojca: - Władek, migi do Redzikowa przyleciały!  :karpik
That's Vietnam music... can't we get our own music?

DROPI

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 11, 2006, 00:54:40 »
Ich zdaniem w lewym górnym rogu był biały kwadrat, zaś w prawym czerwony. Zwracali uwagę, że szachownica powinna mieć układ czerwono-biały (patrząc od lewej strony w górnej części szachownicy ). Pytali się więc, czy doszło do karygodnej pomyłki.[/i]

Teraz jest zgodnie z zasadami heraldyki. Nasza szachownica to tarcza czwórdzielna w krzyż. Każdy herb jest opisywany z punktu widzenia rycerza niosącego tarczę, bo herb jest pozostałością tarczy.
Tak więc dla patrzącego na szachownicę prawą stroną jest lewa strona, a lewą jest prawa. Ale żeby nie było...Tarcze są opisywane w/g ustalonych kolejności pól, podawanych Od prawej ręki niosącego tarczę do lewej, no i oczywiście z góry na dół. Dla patrzącego na herb pierwszym polem jest lewy górny róg, drugim prawy górny. Trzecim jest lewy dolny, a czwartym prawy dolny. Czyli właściwie szachownica: biało-czerwono-czerwono-biała jest po prostu... biało-czerwono-czerwono-biała. Zatrudnili heraldyków, a to przecież widać gołym okiem.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 11, 2006, 08:55:07 »
to ja wole już krzyż ...maltański  :021: Myslec przy nim nie trzeba, jak nie powiesić ... tj namalować , jest dobrze  :121:

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 11, 2006, 11:53:56 »
B-52 pilotowany przez doswiadczonego pilota jest eskortowany przez narwanego żółtodzioba w F-16.
Młody kręci beczki,pętle,i inne figury wokół bombowca,w końcu młodzian rzuca w eter:
-Cokolwiek zrobisz staruszku ja zrobię to dwa razy lepiej
-Tak?-mówi pilot B-52-to zrób coś takiego!!!
Bombowiec leci prosto dalej
-No i co takiego zrobiłeś?-pyta żółtodziób
-Wyłączyłem dwa silniki gnojku
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 11, 2006, 12:02:54 »
Propozycje nazw dla F-16 z radiowej Trójki:
F-16 PiSmaker
F-16 Uderzający Kaczor
F-16 Iron Duck
F-16 Lustrator
F-16 Two Duck's
F-16 LeppAir
F-16 Beggar (dziad)
F-16 BegAir
F-16 Kaczodzioby
F-16 Irasiad
F-16 Bullterier
 :002:

« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 11, 2006, 12:44:55 »
A propos B-52 ... dowcip z czasów "wczesnego Wałęsy":

Leci sobie B-52, z bombami jądrowymi na pokładzie oczywiście i pilot melduje, że dostał piorunem i ma awarię całej elektroniki:

Pilot: Padło wszystko, nawet zabezpieczenia od bomb!

Chwila konsternacji na SD i potem odpowiedź:

SD: Stary tylko pod żadnym pozorem z tym draństwej do nas nie wracaj !!! Wywal to gdzieś !
Pilot: A niby gdzie mam to wywalić?
SD: A gdzie jesteś?
Pilot: No obecnie ... nad Polską.
SD: Aaaaa... to nie ma problemu! Wywal to w cholerę oni chcieli mieć drugą Japonię!

« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 12, 2006, 01:49:17 »
Dodam, że ten pan, który mnie trzyma to Piotr Butowski.
TEN Piotr Butowski? :001:
Specjalista od rosyjskim mosolotów i techniki z "Lotnictwa"? Jeśli tak, to pozazdrościć znajomości. :karpik

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 12, 2006, 18:07:04 »
Wesoła strona lotnictwa pokładowego :020: dla wielbicieli tomcatów

http://www.youtube.com/watch?v=OGz43f1wTFw
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 12, 2006, 18:53:58 »
Razor, jesteście nieprawidłowo zindoktrynowani, ten dowcip był o Tu-95 :)

Teraz jest zgodnie z zasadami heraldyki. ...Zatrudnili heraldyków, a to przecież widać gołym okiem.

Właściwie to od początku było dobrze :D  ...oryginalny tekst rozkazu był prawidłowy pod względem zasad blazonowania (po awatarze Waszmościa tuszę, że to słowo jest jak najbardziej znane :004: ), tyle że... Jaś nie doczytał, tj. rozkaz był OK, tylko wykonanie złe. Więc okazjonalnie "nieprawidłowe" szachownice jak np. we Francji 1940 były tak naprawdę... "prawidłowe" :D
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 12, 2006, 19:10:45 »
Razor, jesteście nieprawidłowo zindoktrynowani, ten dowcip był o Tu-95 :)

A ruskie "coś" zrzucali na Japonię? ... chyba jeszcze nie  :021: Tak więc zasłyszana przed laty wersja (z B-52) jest chyba lepsza  :banan

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 12, 2006, 19:31:53 »
A ruskie "coś" zrzucali na Japonię? ... chyba jeszcze nie  :021: Tak więc zasłyszana przed laty wersja (z B-52) jest chyba lepsza  :banan
Tak zrzucili ...
gumową atomówkę, trafiła jedno miasto, drugie.... dziewiąte... i jeszcze skacze   :003:

« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 12, 2006, 19:56:55 »
gumową atomówkę...

Oszczerstwo  :010: ... to byli Chińczycy - ta bomba to jedyny chiński produkt chroniony patentem  :021: