Autor Wątek: LOL lotnicze  (Przeczytany 88103 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adam/Zenek

• *
  • I come on like a bloodstained Hurricane...Mk IIc
Odp: LOL lotnicze
« Odpowiedź #675 dnia: Czerwca 19, 2007, 22:27:36 »
ROFL będzie trzeba uważać na jesiotra bajkalskiego bo besure w czasie DWS były przypadki połykania faszystowskich samolotów lecących kosiakiem nad wodą. Tak stoi w danych które ma Olo

LOL  :D
Szczerze to bym się nie zdziwił, gdybym zauważył płetwę grzbietową rekina, poruszająca się wokół pontonika z pilotem. :razz:
ZenoPL

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #676 dnia: Czerwca 19, 2007, 22:35:40 »
A wyobrażacie sobie Laparcha spadającego w takich płomieniach ? Czysta przyjemność  :banan
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

« Odpowiedź #677 dnia: Czerwca 20, 2007, 02:42:03 »
A wyobrażacie sobie Laparcha spadającego w takich płomieniach ? Czysta przyjemność  :banan
Myślę, że Oleg jak zobaczy te dema, to zacznie pracować nad efektem zalewającej kokpit wody, chwilę po wodowaniu ;)
PFS_milo

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #678 dnia: Czerwca 20, 2007, 18:54:42 »
Konstruktorzy amerykańscy zamierzali wyprodukować supernadźwiękowy samolot. Praktycznie im się to udało, tylko mieli jeden problem.. Pomimo wypróbowania i zastosowania najwytrzymalszych materiałów i rozwiązań konstrukcyjnych, pomimo zaangażowania najtęższych umysłów, w samolocie tym przy prędkości 6 Macha - odpadały skrzydła..
Tak się złożyło, że jeden z inżynierów był praktykującym Żydem. Powiedział:
- Wiecie co.. Pokażmy ten projekt mojemu Rabinowi. On jest mądry, na pewno coś doradzi !
- Ale co on wie o samolotach ??
- Chyba niewiele, ale na pewno znajdzie rozwiązanie!

Jak uradzili tak zrobili. Poszli do Rabina z planami samolotu. Rabi pochylił się na projektem, popatrzał i mówi:
- Zróbcie u nasady skrzydeł takie nacięcie, przerwę, nacięcie, przerwę, nacięcie...
- Ale to się nie utrzyma !!
- Zróbcie jak mówię - powiedział Rabi

Zakłopotani konstruktorzy zwątpili w mądrość Rabiego, ale w sytuacji podbramkowej, jak kazał tak zrobili. Wpakowali do samolotu oblatywacza, kazali podpisać mu testament i samolot wystartował..
1 Macha - wszystko OK, 2..3..4.. skrzydła OK, 5..6.. ani drgną.. Samolot dociągnął do 9 Macha, pilot wylądował szczęśliwie.

Zadziwieni wszyscy polecieli do Rabiego:
- Rabi !!! Jak Ty wpadłeś na tak genialny pomysł ?????
A Rabi na to:
- A bo zawsze jak siedzę na kiblu i sięgam po papier toaletowy, to on nigdy nie chce się przerwać tam gdzie są te nacięcia.
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel

zolv666

• Gość
« Odpowiedź #679 dnia: Czerwca 21, 2007, 12:53:50 »

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #680 dnia: Czerwca 21, 2007, 13:01:17 »
Były,  :002:

Ale moim zdaniem ten facet w samochodzie to baran jakiś, ja bym hamował  widząc obraz w lusterku... Normalnie ściema , albo USAnie są tak ograniczeni :karpik

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #681 dnia: Czerwca 21, 2007, 18:53:39 »

Doktor M

• Gość
« Odpowiedź #682 dnia: Czerwca 22, 2007, 23:36:23 »
Nowa amerykańska rakieta była testowana na poligonie w Polsce. Niestety, zboczyła z kierunku i spadła gdzieś w górach. Ekipa ratownicza wysłała samolot, a potem helikopter, żeby znaleźć zagubiony pocisk. Amerykańscy wojskowi wysiadają ze śmigłowca w miejscu przypuszczalnego upadku rakiety. Widzą bacę siedzącego na kamieniu i palącego fajkę jeden z żołnierzy pyta:
- Baco, a nie widzieliście gdzieś tutaj przelatującego takiego ognistego kija?
- Ni, nie widziołem...
Wojskowi zbierają się do odejścia, a baca dodaje:
- Ale wicie, panocku, tutej coś ciekawego musi się dzioć. Najsampierw przelecioł BGM-109 Tomahawk Criuse Missile i spadł za tamoj górkom. Potem przelecioł F-15E Strike Eagle. Teroz wy wylądowaliście HS-60 Seahawk... ale ognisty kij...? Niii..... nie widziołem...

« Odpowiedź #683 dnia: Czerwca 23, 2007, 06:36:24 »
Nowa amerykańska rakieta była testowana na poligonie w Polsce. Niestety, zboczyła z kierunku i spadła gdzieś w górach. Ekipa ratownicza wysłała samolot, a potem helikopter, żeby znaleźć zagubiony pocisk. Amerykańscy wojskowi wysiadają ze śmigłowca w miejscu przypuszczalnego upadku rakiety. Widzą bacę siedzącego na kamieniu i palącego fajkę jeden z żołnierzy pyta:
- Baco, a nie widzieliście gdzieś tutaj przelatującego takiego ognistego kija?
- Ni, nie widziołem...
Wojskowi zbierają się do odejścia, a baca dodaje:
- Ale wicie, panocku, tutej coś ciekawego musi się dzioć. Najsampierw przelecioł BGM-109 Tomahawk Criuse Missile i spadł za tamoj górkom. Potem przelecioł F-15E Strike Eagle. Teroz wy wylądowaliście HS-60 Seahawk... ale ognisty kij...? Niii..... nie widziołem...
.... to może być scena do nowego, polskiego, filmu Wajdy. Klasy B lub C, dla nowego kanału przygodowo - symulacyjnego "Adventures - be sure, two weeks".
Leszek

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a

« Odpowiedź #685 dnia: Czerwca 24, 2007, 05:45:09 »

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #686 dnia: Czerwca 24, 2007, 18:43:01 »
Przepraszam. Ten wątek ma 46 stron, większość przeglądałem, ale każdego linka nie mogę pamiętać, a to znalazłem sam i mnie rozbawiło maksymalnie :-)

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #687 dnia: Czerwca 24, 2007, 20:05:39 »
Masz rację, za dożo już tego LOL'a.
Zamykamy.