Więc tak. Podwozie zazwyaczaj można otworzyć tak gdzieś do 500 km/h. Ja zazwyczaj to robię przy prędkości do 420 - 430 km/h, ponieważ realnie podwozia nie otwiera się przy prędkości 500 km/h tylko niższej.
Co do wyświetlacza, nie wiem o co Ci dokładnie chodzi, ale zakładam, że masz na myśli to co na zdjęciu poniżej:

Jeżeli o to chodzi, to wygląda to mniej więcej tak. Na tym ekranie są cztery tryby wyświetlania:
МАРШ (nawigacyjny) - ukazuje cały przebieg trasy od startu aż po lądowanie oraz punkty manewrów
ВОЗВ (lądowanie) - doprowadza z danego miejsca do początku trasy lądowania, potem nastepuje zmiana na
ПОС
ПОС (lądowanie) - pełni praktycznie taką samą funkcję co
ВОЗВ, jednak nie doprowadza on do początku trasy lądowania, lecz wyznacza krótszą drogę lądowania w całej trasie lądowania.

Dodaktowo, potem pojawia się na HUD wyświetlacz pomagający trafić w płytę lotniska. Przydatny szczegolnie w trakcie mgły.
brak nazwy - nie wiem czy pełni jakąkolwiek funkcję. Pokazuje jedynie lotniska, nie doprowadza do lądowania, ani nie ukazuje całej trasy.

Rosyjskie nazwy tych trybów znajdują się na HUD.
Sory, że to może głupio jest napisane, ale zabrakło mi weny, żeby to napisać i napisałem krótko, i mam nadzieję, że zrozumiale. Jeżeli nie to zapraszam na PW i wyjaśnię wszystko dokładniej.
Aha, często pomaga przy lądowaniu na trybie
ВОЗВ i
ПОС przybliżenie (+) i oddalenie (-) {obok Backspace}.
Krótko o wyświetlaczu wspomagającym lądowanie w trybie
ПОС.
1 - prędkość
2 - wysokość
3 - kurs
4 - nachylenie ?
5 - ta linia pomaga Ci ustalić wysokość podejścia
6 - ta linia pomaga Ci trafić w pas
Żeby trafić dokładnie w pas Celownik musi być równy z linią 5 i linią 6, i wtedy trafisz prosto w pas.
Sory za to ostatnie zdjęci bo zrobiłem to na szybko. Jeżeli gdzieś coś opisałem błędnie to prosze mnie poprawić.