Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 232674 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #1110 dnia: Października 14, 2010, 12:02:43 »
Witam
Ja mam pytanie dotyczące systemu elektro-optycznego Szkwał w Su-25T, według opisu i filmiku treningowego powinien on mieć 3 przybliżenia 1x,8x,i 23x.
U mnie wygląda to tak:

Są tylko dwa przybliżenia i jeszcze nie wyświetla się w prawym górnym rogu jakie to jest przybliżenie.
dla jasności to jest LO:FC 2.0 z patch-em 1.2.1

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #1111 dnia: Października 14, 2010, 12:15:16 »
Przybliżenie x1 zostało wycięte w patchu, bo powodowało bardzo duże spadki wydajności.

Takie rozwiązanie problemu przez zamiecenie pod dywan.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #1112 dnia: Listopada 04, 2010, 19:44:39 »
Od tygodnia jestem posiadaczem LO FC2 i mam pytanie czy ta gra tak ma że
aby odpalić pocisk rakietowy trzeba przytrzymać spust przez ok 1 czy 2
sekundy ? Wydaje mi się że to trwa wieki w podstawce LOMAC od razu schodziła z
wyrzutni ! Czy mam coś źle poustawiane czy tak ma być ?
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #1113 dnia: Listopada 04, 2010, 21:03:54 »
Tak ma być.

« Odpowiedź #1114 dnia: Listopada 04, 2010, 21:20:05 »
Ok thx .
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #1115 dnia: Listopada 04, 2010, 22:21:24 »
Gdzies od jakiegoś tygodnia zakupiłem Lock On Flaming Cliffs 2, jednak mam problem z klawiszologią, gdyż grałem w pierwszą wersję Lock On'a (tą podstawową) i klawiszologia jest całkowicie inna.
Mam dosyć sporą prośbę, ale myślę, że wiele osób, również by tego chciało.
Czy mógłby ktoś opracować klawiszologię do Lock On FC 2? Wiem, że jest do LO FC, ale to nie jest to samo.

Jeszcze dwa pytania.
W LO występowało coś takiego jak "Toggle Auto Thrust", które było pod literą J. Czy coś takiego w LOFC 2 również jest? Nie ukrywam, że pomaga to przy lądowaniu.
Jak pozbyć się Auto Lock'a? Bardzo mnie to nie raz denerwuję. Czy powinno się tego używać czy lepiej samemu naprowadzać.

Latam na Su-27.

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #1116 dnia: Listopada 04, 2010, 22:55:13 »
Jeśli nie jest Ci straszny język angielski, to zestawienie klawiszy dla każdego typu samolotu znajdziesz w podkatalogu "Doc", który znajduje się w katalogu instalacji symulatora.

« Odpowiedź #1117 dnia: Listopada 05, 2010, 00:01:54 »
Akurat Su-27 chyba nie ma auto-thrust. Auto-lock? a co to jest , na jakich ustawieniach grasz? Chyba ze masz skanowanie  pionowe i wtedy jak widzisz wroga to samolot sam lapie go w lock, ale to akurat nie jest denerwujace.

« Odpowiedź #1118 dnia: Listopada 05, 2010, 16:38:45 »
Szczerze mówiąc nie włączałem żadnej opcji odp. za radar.
Chodzi mi właśnie o to, że sam namierza mi cel z radaru 3.
Tymczasem nie wyszukuje mi objektów z radaru na 2, a jeżeli wyszuka, nie mogę ich zaznaczyć.
Czy ktoś wie, co mogę zrobić?

Angielski w sumie nie jest mi obcy, ale nie ukrywam, że mam duży problem z niektórymi opcjami, ponieważ są dla mnie calkiem nowe.
Sami wiecie. Przejście z podstawowej wersji Lock On na LOFC 2, jest dosyć sporą różnicą. Tak więc prosiłbym przynajmniej o podanie klawiszy tych najbardziej istotnych w namierzaniu i locie.

Wiem, że ta opcja, o której mówiłem jest na pewno pod inną nazwą. Jest ona przydatna, bo nie raz można sobie ustawić prędkość np na 300 km/h.

« Odpowiedź #1119 dnia: Listopada 06, 2010, 01:56:59 »
Pod 3 masz wlasnie namierzanie pionowe, jak zjapie cel w zasieg to automatycznie lokuje. 2 to BVR ( beyond visual range) nie podam ci klawiczy do obslugi tego bo wszystkie mam ustawione na joyiu i nie pammietam jak jest domyslnie, ale odpal  controls ( dla kazdego samolotu musisz konfigurowac oddzielnie) i poszykaj:
Lock target - lock ( wczesniej wlacz radar ofc. I ) = i - zwiekszasz i zmniejszasz zasieg radaru, Scan Zone Left/right up/down - tym ruszajac szukasz wrogow i target designator czyli inaczej znacznik celu tym najezdzasz na cel jak chcesz go wziac w lock.

« Odpowiedź #1120 dnia: Listopada 06, 2010, 02:39:25 »
Angielski w sumie nie jest mi obcy(...)

W pliku 'lockon_fc2_flight_manual_en.pdf' (folder wskazał już Zefir), str. 267 (279/PDF) masz wyróżnione, pokolorowane i opisane przyciski potrzebne do przeprowadzenia ataku w poszczególnych trybach...

PS. w LO:FC2 nie masz już tempomatu  :539:

« Odpowiedź #1121 dnia: Listopada 07, 2010, 18:15:36 »
Jestem doświadczonym użytkownikiem Lock on Flaming Cliffs. Ostatnio modernizowałem komputer i zainstalowałem Windows 7. I co się dzieje ?. Gra nie daje się uruchomić.Pojawia się komunikat że zastosowany sterownik Star Force Protection nie jest zgodny z tą wersją systemu. Zalecana nowa wersja SFP ściągnięta z sieci nie daje oczekiwanego rezultatu. Obie płyty LO i LOFC są oryginalne.
Proszę o pomoc bo sam nie rozwiążę problemu.
Wiesław D

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #1122 dnia: Listopada 07, 2010, 18:18:44 »
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

« Odpowiedź #1123 dnia: Listopada 12, 2010, 13:05:09 »
Muszę przyznać, że po kilku lotach na LO FC2 ta gra jest naprawdę świetna.
Dzięki sniffer za ten plik, o którym napisałeś. Znalazłem go, przeczytałem, obejrzałem jeszcze inne i muszę przyznać, że bardzo mi pomogło, a auto-lock i brak automatycznej przepustnicy już mnie nie denerwuje.

Czy ja mam wrażenie czy w LOFC 2 poprawiono m.in. fizykę lotu?
Zauważyłem, że w MiG-u czy też w Su wznoszenie się w górę jest znacznie cięższe ( szczególnie w Su ).
Zauważyłem też, że podczas wypuszczenia hamulca aerodynamicznego w MiG-29, lepiej zwalnia ( wydaję mi się, że w LO było znacznie gorzej i bardzo szybko rosła prędkość nawet przy małym kącie podchodzenia), a w Su-27 zaś ma się to odczucie, że ten samolot jest znacznie cięższy.

Czy to tylko mi się tak wydaję?

Sniffer, mam jeszcze jedno pytanie.
Wiesz jak sprytnie uniknąć namierzenia przez wyrzutnie Buk?
Próbowałem na dużej wysokości i też bardzo niskiej ( czasem ok 10 m), ale nic to nie daje.

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #1124 dnia: Listopada 12, 2010, 21:03:36 »
Czy ja mam wrażenie czy w LOFC 2 poprawiono m.in. fizykę lotu?

Nie wydaje Ci się, poprawiono nico fizykę lotu. Była już o tym mowa przy okazji premiery FC2. (m.in. "dzieciaki z Kansas" narzekały, że orzełek gorzej kręci na małych prędkościach.)
Od siebie dodam, że naprawiono też fizykę lotu maszyn AI (nie tylko dla AI, ale przy modach flyable). Maszyny te całkiem sensownie latają (każda ze swoim FM) i reagują na opory aerodynamiczne, czego nie robiły maszyny w starym FC. Ostatnio bawiłem się trochę Harrier'em - bardzo ładny model 3d i ciekawie to lata mimo słabego Pegasusa. (niestety dysze są nieruchome, a szkoda :121:)
DCS/FSX/AC/pCARS