Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 232847 razy)

PastorBombson

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #165 dnia: Marca 19, 2007, 17:43:54 »
No można powiedziec że nie jestem juz poczatkujacy, ale nie będę zaśmiecał forum nowym wątkiem.
Problem jest taki, gdy właczam kampanie F-15C to w zaden sposob nie mogę zmienic pilota, poprostu strzałka do rozwijania jest nieaktywna. Co jest nie tak?? Mam wersje 1.02

Też tak mam w 1.02  i to w karzdej [każdej] kampanii, tak jest zbudowana kampania, jest zabezpieczona przed grzebaniem w jej ustawieniach oprucz [oprócz] uzbrojenia i numeru bocznego. Karierę naszego pilota można rozwijać, w trybach własnych misji.

I taka ciekawostka, jak przyzwyczaisz się do jakiegoś pilota którego sobie stworzyłeś i np. zginiesz na śmierć,  :002:to nie duś "zakończ"  tylko CTRL+ESCAPE i zamknij grę wtedy nie będzie martwy, a co za tym idzie dostępny do rozgrywania kolejnych misji i oczywiście tej w której zginął.   

Pisownia  :584:
« Ostatnia zmiana: Marca 19, 2007, 17:56:02 wysłana przez Razorblade1967 »

SaYid

• Gość
« Odpowiedź #166 dnia: Marca 19, 2007, 17:53:02 »
Kurde a w wersji 1.01 dało się zmieniac pilota... to dół, będę musiał latac Mattem Wagnerem  :005:

dzięki za pomoc, pozdrawiam
Say

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #167 dnia: Marca 20, 2007, 20:50:08 »
Witam.
Mam takie pytanie. Jak to jest z tym sterem kierunku w Lock-u??... normalnie jest tak, że wykonując zakręt przechylamy maskę i ruchem zkoordynowanym dajemy też po sterze kierunku. Tylko, że w Lock-on (z tego co wnioskuję) komputer sam odpowiednio manipuluje nim tak, że mój zakręt ogranicza się jedynie do operowania lotkami i sterem wysokości. Nie jestem specem od lotniczych technik wojskowych i mógłbym mieć usprawiedliwione przekonanie, że systemy pokładowe pomagają mi wykonać zakręt bym mógł się skupić na atakowaniu powiedzmy Miga29... no ale taki Su25, ktorym się bawię, na 100% nie ma czegoś takiego jak wspomaganie pilotażu (na ster kierunku, bo jakieś systemy autopilota nawet poczciwy an2 ma :) ). Patrzyłem po opcjach, ale czegoś takiego jak "auto rudder on/off" a la Flight Simulator X po prost nie ma :( Więc jak zrobić, żeby można było używać steru kierunku w zakręcie??

Pozdrawiam.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #168 dnia: Marca 20, 2007, 20:59:01 »
W LO ster kierunku w zakręcie jest potrzebny tylko w samolotach z AFM, ale to nie ten topic. Reszta ma uproszczone zachowanie i rudder w zakręcie nie jest w nich przydatny.

"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #169 dnia: Marca 20, 2007, 22:02:48 »
Pytanie, który współczesny myśliwiec wymaga koordynowania zakrętu sterem kierunku ? ;)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #170 dnia: Marca 20, 2007, 22:18:59 »
Su-25, A-10 :P

Te samoloty miałem na myśli jeśli chodzi o zakręt. Co do reszty to się nie wypowiadam, ale też trochę zbyt "grzecznie" reagują na rudder, nie trzeba nawet skrzydeł przechylać żeby skręcić, niezależnie od prędkości można to robić samym sterem kierunku.

Offline iq85

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #171 dnia: Marca 21, 2007, 00:00:32 »
Pytanie, który współczesny myśliwiec wymaga koordynowania zakrętu sterem kierunku ? ;)
Su-25, A-10 :P
Sory some1, czepiam się. :020:
Ale właściwie to się z Tobą zgadzam. Też uważam, że reakcja na ruch orczyka i wymodelowanie "uślizgu" (nie wiem czy nie piszę głupot :002:) są bardzo uproszczone. "Ta_Żabka" w FC zachowuje się chyba prawidłowo. A jak to wygląda w rzeczywistości w przykładowym myśliwcu? Może warto poprosić Wujka do tablicy? :002: Chyba że Sun nieco rozwinie swoją wypowiedź. :121:
PS: Może przenieść do lock on vs real?
DCS/FSX/AC/pCARS

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #172 dnia: Marca 21, 2007, 00:45:09 »
Raczej rozwijać nie muszę. Ale co mi tam  :002:

Na forum FighterOps pół roku temu, niejaki 'Electro' stworzył temat o użyciu orczyka w F-16 (link do tematu). W 14 odpowiedzi na jego pytanie możemy przeczytać coś co napisał 'Hacker', ex-pilot F-15E i obecnie jeszcze instruktor na T-38 (niedługo wraca do jednostki liniowej z powrotem na Orły):
Cytat: Hacker
In the T-38 and the F-15E there is also virtually zero rudder use during normal flight. During high AOA maneuvering, however, that's a different story. There is a LOT of rudder use during the slow speed dogfighting because the ailerons are virtually non-effective at high Alpha.
"W T-38 i F-15E w zasadzie nie używa się orczyka w trakcie rutynowego lotu. Natomiast w trakcie manewrów z wysokimi AOA to zupełnie inna historia. Często używa się orczyka w trakcie walki manewrowej przy małych prędkościach, gdyż lotki tracą efektywność
 przy dużych kątach natarcia."

Odpowiedź nr17 jest napisana przez 'Crazy', pilota F/A-18C:
Cytat: Crazy
In F-18, below 200 kts (just a guideline here) I use rudder to help with the rolls. At really high AOA, you can easily bank your Hornet with only the rudders.
"W F-18, poniżej 200 węzłów (tylko wskazówka) używam orczyka by pomóc przy beczkach. Przy naprawdę wysokich AOA, możesz bardzo łatwo przechylić Horneta używając wyłącznie steru kierunku."

Przeglądając forum FO, proszę szczególną uwagę zwracać na posty następujących osób:
- Bloke (L-39, F-104)
- Hacker (F-15E, T-38)
- Cobra (Boeing 737)
- Crazy (F/A-18C)
- King (F-16C-50)
- Haole (F-16C-50)
- Stiffler (F-15C)

carolus

• Gość
« Odpowiedź #173 dnia: Marca 21, 2007, 14:31:13 »
Witam.
Mam takie pytanie widziałem gdzieś na filmie kamere z lusterka nad pilotem i jest widok na pilota co trzeba zrobić żeby ustawić taka kamere kiedyś mi sie udało ale jakim cudem to nie wiem prosze o odpowiedź

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #174 dnia: Marca 22, 2007, 15:28:19 »
Ja również się dołączę do tego pytania, bo ja też ten film widziałem. Jest to Flanker można go pobrać z Patrics' Aviation.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #175 dnia: Marca 26, 2007, 21:27:50 »
Cholera i znowu mam problem dotyczący tworzenia misji....
Dokładnie to chodzi mi o ustawianie samolotów sterowanych przez gracza (client) na Kuznetsovie. Dla przykładu powiem że utworzyłem misję dla dwóch samolotów sterowanych przez graczy via net. Jednego ustawiłem na start "from runway" a drugiego "from parking area", jednak po rozpoczęciu gry jesteśmy na tym samym miejscu startowym, tak jakby jeden na drugim ;/

Jak rozwiązać ten problem. Dodam że posiadam wersję 1.02
 Cholera mnie bierze, jak czytam posty zaczynające się od słowa "Cholera". To nie jest Forum medyczne a tym bardziej chamskie. / Wielki Format

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #176 dnia: Marca 26, 2007, 21:31:56 »
Latanie multi z lotniskowca to hardcore dla wybranych.  :020:

Nie da się. Pierwszy gracz musi wystartować, albo odkołować na bok. Nie muszę dodawać, że drugi powinien w tym czasie grzecznie czekać na swoją kolej i nie przyłączać się od razu do gry.

W FC jest tak samo.

carolus

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Marca 27, 2007, 10:41:05 »
Czy ktoś wie jak ustawić tą kamere z lusterka prosze o pomoc

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #178 dnia: Marca 27, 2007, 11:43:56 »
ściągnij LOCFG

ustaw co cię interesuje w zakładce multiplayer->F4 view->settings panel

W grze wciśnij F4

tomek54

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Kwietnia 05, 2007, 13:13:02 »
Witam . Panowie Pomocy!!!. Szukam moda który dodaje linie kierunkowe na owiewce, ale nie mogę go nigdzie wydybać . Znalazłem nazwę " High_Contrast_Canopy_Lift_Lines." i link, ale nie działa. Jeśli macie namiary na niego to proszę o pomoc , lub ewentualne przesłanie mi go. Z góry wielkie dzięki.