1. Tak, instalowałem z samoinstalatora choć i przedtem wyglądało to tak samo
2. Spolszczenie jest ale nie wgrywałem go. Instalowałem grę, a potem pacza ze strony ubi. (tak jak w poradniku some1)
3. Nic tam nie ruszałem. Czy jest możliwość abyś umieścił pliki z gwiazdą i numerami ? Czy lepsza będzie ponowna instalka ?
Ad.3 - To nie takie proste bo nie wiem dokładnie, które pliki są u Ciebie pochrzanione (myślałem o jednym, ale skoro problem jest też w innych miejscach to ... hmm), ponadto aby je wstawić potrzeba programu LoTextureTool i oczywiście umiejętności posługiwania się nim (masz? bawiłeś sie nim?). Ponadto od daaaawna mam już LOFC 1.12 więc sam musiałbym przeinstalować grę (choć pojedyncze TGA mogłyby pasować - to zamiana całego pliku raczej odpada). Poza tym całe pliki sporo ważą
WorldTexturesTGA.cdds ok 80MB
Znacznie szybciej będzie po prostu przeinstalować grę (to trwa kilkanaście minut) - bo dochodzenie metodą prób i błędów do rozwiązania problemu potrwa zaaaaacznie dłużej.
Ad.2 - Słusznie

Ad.1 - Następnym razem zainstaluj PL-MOD - w wersji "ręcznej" (link podałem w poprzednim moim poście) będziesz miał kontrolę nad zmianami skoro używasz też innych modów. Samoinstalatorów należy używać tylko wtedy gdy mamy jeden mod w grze. Przy kilku modach należy najpierw sprawdzić czy nie zmieniane są czasem te same pliki.