Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 232849 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #240 dnia: Lipca 08, 2007, 23:59:35 »
Mam wersję 1.02 z Kolekcji Klasyki z paczem ze strony Ubi. Oprócz tego PL-MOD dla 1.02

Pytanie nr 1 - instalowałeś PL- MOD 1.02 z samoinstalatorem czy z zestawu instalowanego manualnie? Jeśli automatycznie to ściągnij sobie wersję do ręcznej instalacji i spróbuj ponownie - tutaj są takie pliki - PL-MOD

Pytanie nr 2 - Czy ta wersja z kolekcji klasyki nie ma czasem jakiegoś spolszczenia, bo to się może gryźć z modami do wersji angielskiej. Bo ta "kolekcja klasyki" to ponoć jakaś problemowa jest - nie wiem mam 1 wersje dystrybuowana w Polsce czyli wersję UK i to na jej bazie modyfikowałem pliki do PL-MOD.

Pytanie 3 - Czy coś zmieniałeś w plikach Bazar/World/XX.CDDS? Bo to wygląda na walnięty plik TGA z gwiazdą.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #241 dnia: Lipca 09, 2007, 00:21:18 »
Cześć!

Troszkę z innej beczki (tylko proszę nie banować, bo nie znalazłem bardziej odpowiedniego topiku, przeszperałem też forum).

Czy wie ktoś może co się stało ze stroną lockon.ru?? Od dwóch tygodni jest niedostępna i nie ma jak odnowić klucza.

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #242 dnia: Lipca 09, 2007, 00:31:47 »
1. Tak, instalowałem z samoinstalatora choć i przedtem wyglądało to tak samo
2. Spolszczenie jest ale nie wgrywałem go. Instalowałem grę, a potem pacza ze strony ubi. (tak jak w poradniku some1)
3. Nic tam nie ruszałem. Czy jest możliwość abyś umieścił pliki z gwiazdą i numerami ? Czy lepsza będzie ponowna instalka ?
Jak zauważyłem np. na Su-25 nie ma wogóle gwiazd a zamiast numerów są te krzaczki ale np. A-10 też nie ma gwiazd ale wyświetlają się numery. Wygląda na to że brakuje kilku plików  :051:
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #243 dnia: Lipca 09, 2007, 00:50:39 »

Czy wie ktoś może co się stało ze stroną lockon.ru?? Od dwóch tygodni jest niedostępna i nie ma jak odnowić klucza.

Nie wiem, ale możesz spróbowac napisać pod ten adres:

Kate Perederko
webmaster@lockon.ru

Wytłumacz co i jak a myślę że kluczyk odnowią.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #244 dnia: Lipca 09, 2007, 08:08:11 »
1. Tak, instalowałem z samoinstalatora choć i przedtem wyglądało to tak samo
2. Spolszczenie jest ale nie wgrywałem go. Instalowałem grę, a potem pacza ze strony ubi. (tak jak w poradniku some1)
3. Nic tam nie ruszałem. Czy jest możliwość abyś umieścił pliki z gwiazdą i numerami ? Czy lepsza będzie ponowna instalka ?

Ad.3 - To nie takie proste bo nie wiem dokładnie, które pliki są u Ciebie pochrzanione (myślałem o jednym, ale skoro problem jest też w innych miejscach to ... hmm), ponadto aby je wstawić potrzeba programu LoTextureTool i oczywiście umiejętności posługiwania się nim (masz? bawiłeś sie nim?). Ponadto od daaaawna mam już LOFC 1.12 więc sam musiałbym przeinstalować grę (choć pojedyncze TGA mogłyby pasować - to zamiana całego pliku raczej odpada). Poza tym całe pliki sporo ważą WorldTexturesTGA.cdds ok 80MB
Znacznie szybciej będzie po prostu przeinstalować grę (to trwa kilkanaście minut) - bo dochodzenie metodą prób i błędów do rozwiązania problemu potrwa zaaaaacznie dłużej.

Ad.2 - Słusznie :001:

Ad.1 - Następnym razem zainstaluj PL-MOD - w wersji "ręcznej" (link podałem w poprzednim moim poście) będziesz miał kontrolę nad zmianami skoro używasz też innych modów. Samoinstalatorów należy używać tylko wtedy gdy mamy jeden mod w grze. Przy kilku modach należy najpierw sprawdzić czy nie zmieniane są czasem te same pliki.

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #245 dnia: Lipca 09, 2007, 09:48:25 »

Konkretnie to padł im ich główny serwer:
http://www.forum.lockon.ru/showpost.php?p=349086&postcount=3

Jeżeli chodzi o aktywację to możesz spróbować skorzystać z aktywacji bezpośrednio z strony starforce:
https://proactive.star-force.com/1.0/activate.php
Chyba że skończył Ci się limit (3 aktywacji) na kluczyk to niestety trzeba czekać aż postawia serwer :/

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #246 dnia: Lipca 09, 2007, 12:05:32 »
Dziękuję bardzo za pomoc.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #247 dnia: Lipca 09, 2007, 19:04:33 »
Chyba że skończył Ci się limit (3 aktywacji) na kluczyk to niestety trzeba czekać aż postawia serwer :/

Taki właśnie "nieprzewidziany wypadek" miałem na myśli, jak w poprzednim poście polecałem wersję CD :-)

Thomsen32

• Gość
« Odpowiedź #248 dnia: Lipca 11, 2007, 20:37:12 »
Na wstępie witam wszystkich jako świeży user/pilot ;)
Mam pewien problem , mianowicie "usiłuję" pogrywać w Lock On`a ver 1.02, na początek ustawiłem zatem poziom trudności na novice , jednakże zauważyłem że w trybie kampanii poziom trudności zmienia się na "custom" i ma ustawienia odpowiadające najwyższemu stopniu trudności , nie moge tego zmienić, czy tak ma byc czy coś jest nie tak?
Z góry dzięki za odpowiedź :)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #249 dnia: Lipca 11, 2007, 20:46:44 »
Kampania ma swój poziom trudności narzucony odgórnie i nie da się tego zmienić, chyba że wyedytujesz wszystkie misje. Jakoś tak.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #250 dnia: Lipca 12, 2007, 01:06:04 »
Otworzyć kampanię w edytorze misji, odblokować kampanię hasłem "eagle" (ctrl+shift+d w edytorze i wpisujesz hasło), zmienić poziom trudności, zapisać kampanię. Czy jakoś tak ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #251 dnia: Lipca 21, 2007, 01:27:52 »
To teraz ja celem podniesienia poziomu współczynnika "chaos" :118:

Czy w tej grze są spadochrony hamujące w samolotach?? Jakoś w grze żadnej wzmianki na temat nie znalazłem, ale może jakiś pacz jest co coś tam dodaje :121:

« Odpowiedź #252 dnia: Lipca 21, 2007, 06:29:58 »
Czy w tej grze są spadochrony hamujące w samolotach?? Jakoś w grze żadnej wzmianki na temat nie znalazłem...

Oczywiście, że są!

Options/Input/Flight i polecenie "Release drogue chute" - domyślnie jest to klawisz "P"

« Odpowiedź #253 dnia: Lipca 22, 2007, 00:32:30 »
Dziękuję, teraz to znalazłem. Ale w żaden sposób w żadnej maszynie nie udało mi sie go otworzyć. Ani w powietrzu, ani na ziemi, ani z klapami, podwoziem, hamulcem aero, ani bez nich, ani lecąc wolno, no i ani lecąc szybko :015: w jakich warunkach jest możliwe otwarcie tego spadochronu:011:

« Odpowiedź #254 dnia: Lipca 22, 2007, 00:41:47 »
Ten spadochron służy do skrócenia lądowania i w powietrzu go nie otworzysz.

Warunki otwarcia? Po przyziemieniu, gdy samolot toczy się po pasie w dużą prędkością wciskasz klawisz "P" (lub inny przydzielony - ja to mam na X-45) i spadochron się rozwija. Samolot wytraca prędkość i w pewnym momencie (gdy prędkość spadnie do pewnej wartości - nie pamiętam jakiej) spadochron sie składa i ... znika.

To tyle - użycie tego elementu jak w "Dniu Niepodległości" jest w "Loczku" niewykonalne (pewnie z braku Obcych)  :karpik