Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233645 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Eustachy

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #315 dnia: Września 14, 2007, 16:42:07 »
No i nie jest tak źle! Wsadziłem tą kartę do kompa i gra idzie płynnie na takich ustawieniach:

Eustachy

• Gość
« Odpowiedź #316 dnia: Września 15, 2007, 00:56:11 »
A jednak ta moja karta zjadła Locka na śniadanie!  :118:

Przy poniższych ustawieniach można płynnie latać mając tylko 512 MB RAM:

Osiągam wtedy mniej więcej:

- około 20-30 FPS w kokpicie
- 15-25 FPS na widokach zewnętrznych nad ziemią (widok spod klawisza F3)
- 40-60 FPS z zewnątrz na dużej wysokości (widoki spod F2 i F3)

Oczywiście, gdy w misji jest dużo obiektów sterowanych przez AI to te osiągi spadają ale to już ewidentnie wina proca i RAM a nie samej grafy. Ona w lotach solo i małych misjach działa bez zarzutu! Miałem brać pasywnego "Asusa GF 7600GS 256MB DDR2 128bit 400/800 MHz" ale dobrze że tak nie zrobiłem!

PS. Faktycznie wtedy dopiero LO można podziwiać w całej krasie...
« Ostatnia zmiana: Września 15, 2007, 01:04:38 wysłana przez Eustachy »

Rysiu

• Gość
« Odpowiedź #317 dnia: Września 17, 2007, 16:18:47 »
Bez urazy ale na 512 MB RAM w LOMACa ciężko grać... zresztą na takiej ilości RAMu to w dzisiejszych czasach przeglądarka internetowa się zacina...

Bartek1981

• Gość
« Odpowiedź #318 dnia: Października 05, 2007, 09:02:13 »
Witam ponownie . Mam dziwny problem . Latając Su33 na Loku 1.1 FC na rzeczywistej fizyce lotu tryb ACE nie mialem problemu z wyladowaniem na lotniskowcu . Po sptchowaniu go do 1.12a lądowanie za każdym razem kończy się tragicznie . Prędkosć opadania ok. 1m/s i tak rozbijam sie na pokładzie . 2 problem to że nie mogę w trakcie lotu zmienić widoku samolotu . Klawisze f1,f2,f3... nie reagują . 3 to nie wiem jak sprawdzić czy przyjał mi się skin Su33 navy by TekaTeka ? Bardzo proszę o wszelka pomoc .

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #319 dnia: Października 05, 2007, 12:30:19 »
A tak po ludzku? to co się stało?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

adr

• Gość
« Odpowiedź #320 dnia: Października 09, 2007, 12:20:27 »
Witam,

Rzadko tutaj piszę, choć często przeglądam forum i sobie poczytuję. Nie doczytałem jednak nigdzie rozwiązania problemu mnie nurtującego. :)
Mianowicie, latam sobie f15, zaledwie misja druga w kampanii. Eskorta dwóch A10 mających rozwalić kolumnę pancerną jadącą sobie do Jałty. Z A10 lecą sobie dwa f16. O nich nie bylo mowy w opisie, ale nieważne. Niech lecą. Ja mam czatować na myśliwce. Wszystkie wykryte rozwalam ze skrzydłowym. Najpierw dwie 23ki i potem dwie 29ki. A10 w tym czasie rozwalają kolumnę. F16 pędzą sobie nad lotnisko skąd wcześniej wystartowały zestrzelone przeze mnie 29ki. Mają tam rozwalić punkty radarowe.
I teraz tak. A10 lecą za nimi jako wsparcie. Zawsze strach bo Sam'ów tam co niemiara. Ale koniec końców, radar rozwalony i przy okazji 3 wyrzutnie. Wszyscy cali i zdrowi wracają.
Ja czekam na A10. Dolatują. F16ki poleciały sobie gdzieś w góry i...zagineły. Nawet nie wiem kiedy. Latały, latały i się rozbiły.  :008:
Ja odprowadzam A10 na lotnisko, te lądują, ja ze skrzysdłowym za nimi. Wszyscy ładnie parkują.
Misja wykonana częściowo.
Nie kumam.  :006:

Bartek1981

• Gość
« Odpowiedź #321 dnia: Października 09, 2007, 16:10:15 »
Nie wiem jak po ludzku mogę to opisac . Pytam czy w FC 1.12a ma wprowadzone zmiany w fizyce lotu ? Ewentualnie czy do katastrofy moze dochodzić ponieważ podchodzę do lądowania w osi lotniskowca a nie w osi pasu do lądowania który jest skieriowany w lewa stronę ? Problem 2 w żadnej misjii nie działają po sptchowaniu klawisze zmiany widoków ? Czy to wina patcha ? Moze nalezy coś zmienic w ustawieniach ? Tylko co ? Problem 3 skin do SU33 . W Lomanie zaznaczony jest zielonym paskiem więc widnieje jako dodany ale z lewej strony w tabeli dodatkow nie ma jego opisu . Strasznie trudny ten symulator jest w obsłudze . DRAMAT W 3 AKTACH !!!

Offline sanCH0

• *
  • DCS:BS, LO:FC2
« Odpowiedź #322 dnia: Października 10, 2007, 12:17:50 »
Pytam czy w FC 1.12a ma wprowadzone zmiany w fizyce lotu ?
A ja sprecyzuję pytanie: Czy w FC 1.12 zmienia się fizyka lotu np. w Su-27?
Polish Virtual Air Force - LO:FC 1st FIS Sanch0

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #323 dnia: Października 10, 2007, 12:25:43 »
Po FC wszystkie "stare" samoloty dostały kosmetyczne zmiany modelu lotu. Tylko Su-25T to nowa jakość.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline sanCH0

• *
  • DCS:BS, LO:FC2
« Odpowiedź #324 dnia: Października 10, 2007, 15:26:26 »
Czyli po przesiadce na FC nie poczuję zbyt dużej różnicy w locie Su-27 ze zwykłego LO?
Polish Virtual Air Force - LO:FC 1st FIS Sanch0

poko24

• Gość
« Odpowiedź #325 dnia: Października 10, 2007, 15:41:08 »
A jednak ta moja karta zjadła Locka na śniadanie!  :118:

Przy poniższych ustawieniach można płynnie latać mając tylko 512 MB RAM:

Osiągam wtedy mniej więcej:

- około 20-30 FPS w kokpicie
- 15-25 FPS na widokach zewnętrznych nad ziemią (widok spod klawisza F3)
- 40-60 FPS z zewnątrz na dużej wysokości (widoki spod F2 i F3)

Oczywiście, gdy w misji jest dużo obiektów sterowanych przez AI to te osiągi spadają ale to już ewidentnie wina proca i RAM a nie samej grafy. Ona w lotach solo i małych misjach działa bez zarzutu! Miałem brać pasywnego "Asusa GF 7600GS 256MB DDR2 128bit 400/800 MHz" ale dobrze że tak nie zrobiłem!

PS. Faktycznie wtedy dopiero LO można podziwiać w całej krasie...
Najważniejszy jest procek, potem RAM żeby grać płynnie przy wielu obiektach i potem dopiero karta - wystarczy taka, która pociągnie dx9.0 i shadery (2.0?) - oczywiście dla LockOna lepiej ATI, bo nVidia ma problemy z cieniami.

Bartek1981

• Gość
« Odpowiedź #326 dnia: Października 20, 2007, 00:16:11 »
Cześć ! Chciałbym polatac na hl, lecz gdy łączy mnie z serwerem wyskakuje komunikat : lockon.exe - nie można znależć składnika a pod spodem widnieje zdanie:Uruchomienie tej aplikacji nie powiodlo się, ponieważ nie znaleziono lua5.dll. ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem . Szukałem ale nie znalazłem nigdzie . Wybieram lewe kolano ! Proszę o pomoc co zrobić ? jak to rozumieć ??  :005:

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #327 dnia: Października 20, 2007, 00:34:13 »
Brakuje Ci pliku "lua5.dll" tak na pierwszy rzut oka.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #328 dnia: Października 20, 2007, 09:08:10 »
Na drugi rzut oka też. Plik powinien być w głównym folderze gry. Tutaj akurat "ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem".
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Bartek1981

• Gość
« Odpowiedź #329 dnia: Października 21, 2007, 10:40:38 »
Kurka wodna usunąłem wszystko z kompa co miało kiedykolwiek zwiazek z lockonem jak i cała gre odinstalowałem dokonałem ponownej instalacji i nadal jest ten sam komunikat .Mało tego nie mogę jej zupgradeować sima do 1.12a Jakaś paranoja to jest , masakra