Mam pytanie odnośnie widoku. A mianowicie jest taki widok w którym samolot jest automatycznie śledzony przez nasze oczy (nie nasz samolot tylko obcy) i niewiem jak go właczyć (zaobserwowałem tą opcję w treningu top-gun bodajże). Jeżeli ktoś zna nazwe tego widoku bądz standardowy przypisany klawisz to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.
Jeden padlock działa z zewnątrz, klawisz F5.
Jednak mnie bardziej interesuje padlock z wnętrza kabiny. Znalazłem nawet funkcję klawiszy "lock view - padlock", ustawiłem odpowiedni klawisz (nie mam pojęcia gdzie na klawiaturze znajduje się klawisz "KEY_DECIMAL", podobnie jak "Any Key"

), ale to nie działa.
Zdecydowałem się prosić o pomoc po 3 dniach walki. Mam problem ze sterem kierunku który wychyla mi się co pewien czas samoistnie w prawo. Podczas lotu szkoleniowego przejmuję kontrolę na maszyną wyłączam autopilota, stabilizację wysokości i ciągu (A H J). Po chwili stery samoistnie delikatnie wychylają się w prawo i pomimo kontry w lewo sytuacja się powtarza. Tak jest również na innych maszynach. Szczególnie odczuwam to podczas stabilnego lotu na wprost. Do steru kierunku mam zmapowane pedały od kierownicy samochodowej nie mniej jednak próbowałem z rudderem od przepustnicy saiteka X45 i z samymi tylko klawiszami zx na klawiaturze - efekt ten sam. W ILe np. wszystko chodzi jak należy, w opcjach LockOn wychylenia też są w porządku. Próbowałem też ctrl T. Co robię nie tak ?
Napiszę na wszelki wypadek. Klawisz "A" wł./wył. -cza autopilota, który kontroluje przepustnicę (prędkość), pochylenie (wys.) i przechylenie (kierunek lotu) samolotu. Tak więc wystarczy tylko nacisnąć "A" , aby przejąć całkowitą kontrolę nad aeroplanem

Upewnij się, że masz ustawioną prawidłową oś. U mnie dwie osie chodzą razem (Z i trymer X, tej drugiej wogóle nie używam) i czasami Lock On wyłapuje tę nieprawidłową (przy ustawianiu w opcjach). W razie czego możesz zmapować oś ręcznie, wybierając ją z listy dostępnych osi.