Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233092 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jarol

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #345 dnia: Grudnia 18, 2007, 16:08:03 »
Spróbuj Ctr+Alt+Del :021:

Offline Ronald

• *
  • LOv1.12a FS2002
« Odpowiedź #346 dnia: Stycznia 08, 2008, 19:55:12 »
Witam, czy dla wersji 1.02 istnieją wogóle jakieś serwery dedykowane? Szukałem w googlach i nic. Klikam we wszystkie po kolei na HL, ale tam chyba są tylko wersje 1.12.

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #347 dnia: Stycznia 10, 2008, 18:02:01 »
Tak, na HL są w 99% tylko 1.12a\b. Możliwe, że ktoś postawi serwa dedykowanego poprzez lobby UBI. Tam są same przeważnie wersje 1.02. Wersja 1.02 jest już przestarzała, dlatego większość już lata na FC.

neptyk

• Gość
« Odpowiedź #348 dnia: Stycznia 28, 2008, 11:31:46 »
Witam. Mam problem, gram aktualnie kampanie Su-25 . Zobaczyłem, że w grze jest edytor i postanowiłem zmienić uzbrojenie swojego samolotu. Wchodze w edytor kampani , wybieram odpowiednią misje , potem klikam na ikone w której jest uzbrojenie samolotu i tam nic nie moge zmienić nie wiem dlaczego.Czekam na wasze odpowiedzi

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #349 dnia: Stycznia 28, 2008, 15:46:40 »
W lock On istnieje możliwość zabezpieczenia misji hasłem. Jeśli go nie znasz, nie będziesz mógł dokonać żadnych zmian w misji przy pomocy edytora.

neptyk

• Gość
« Odpowiedź #350 dnia: Stycznia 29, 2008, 12:20:07 »
Wiesz gdzie są dostępne te hasła i gdzie trzeba je wpisać żeby działały

Wojtek_920

• Gość
« Odpowiedź #351 dnia: Lutego 04, 2008, 22:57:56 »
Mam pytanie odnośnie widoku. A mianowicie jest taki widok w którym samolot jest automatycznie śledzony przez nasze oczy (nie nasz samolot tylko obcy) i niewiem jak go właczyć (zaobserwowałem tą opcję w treningu top-gun bodajże). Jeżeli ktoś zna nazwe tego widoku bądz standardowy przypisany klawisz to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #352 dnia: Lutego 04, 2008, 23:04:15 »
Paddlock. Skrótu nie pamiętam ale poszukaj w klawiszologii.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #353 dnia: Lutego 04, 2008, 23:52:58 »
Zdecydowałem się prosić o pomoc po 3 dniach walki. Mam problem ze sterem kierunku który wychyla mi się co pewien czas samoistnie w prawo. Podczas lotu szkoleniowego przejmuję kontrolę na maszyną wyłączam autopilota, stabilizację wysokości i ciągu (A H J). Po chwili stery samoistnie delikatnie wychylają się w prawo i pomimo kontry w lewo sytuacja się powtarza. Tak jest również na innych maszynach. Szczególnie odczuwam to podczas stabilnego lotu na wprost. Do steru kierunku mam zmapowane pedały od kierownicy samochodowej nie mniej jednak próbowałem z rudderem od przepustnicy saiteka X45 i z samymi tylko klawiszami zx na klawiaturze - efekt ten sam. W ILe np. wszystko chodzi jak należy, w opcjach LockOn wychylenia też są w porządku. Próbowałem też ctrl T. Co robię nie tak ?   

Offline Ronald

• *
  • LOv1.12a FS2002
« Odpowiedź #354 dnia: Lutego 05, 2008, 19:41:44 »
Mam pytanie odnośnie widoku. A mianowicie jest taki widok w którym samolot jest automatycznie śledzony przez nasze oczy (nie nasz samolot tylko obcy) i niewiem jak go właczyć (zaobserwowałem tą opcję w treningu top-gun bodajże). Jeżeli ktoś zna nazwe tego widoku bądz standardowy przypisany klawisz to byłbym wdzięczny. Pozdrawiam.

Jeden padlock działa z zewnątrz, klawisz F5.
Jednak mnie bardziej interesuje padlock z wnętrza kabiny. Znalazłem nawet funkcję klawiszy "lock view - padlock", ustawiłem odpowiedni klawisz (nie mam pojęcia gdzie na klawiaturze znajduje się klawisz "KEY_DECIMAL", podobnie jak "Any Key" :) ), ale to nie działa.

Zdecydowałem się prosić o pomoc po 3 dniach walki. Mam problem ze sterem kierunku który wychyla mi się co pewien czas samoistnie w prawo. Podczas lotu szkoleniowego przejmuję kontrolę na maszyną wyłączam autopilota, stabilizację wysokości i ciągu (A H J). Po chwili stery samoistnie delikatnie wychylają się w prawo i pomimo kontry w lewo sytuacja się powtarza. Tak jest również na innych maszynach. Szczególnie odczuwam to podczas stabilnego lotu na wprost. Do steru kierunku mam zmapowane pedały od kierownicy samochodowej nie mniej jednak próbowałem z rudderem od przepustnicy saiteka X45 i z samymi tylko klawiszami zx na klawiaturze - efekt ten sam. W ILe np. wszystko chodzi jak należy, w opcjach LockOn wychylenia też są w porządku. Próbowałem też ctrl T. Co robię nie tak ?  

Napiszę na wszelki wypadek. Klawisz "A" wł./wył. -cza autopilota, który kontroluje przepustnicę (prędkość), pochylenie (wys.) i przechylenie (kierunek lotu) samolotu. Tak więc wystarczy tylko nacisnąć "A" , aby przejąć całkowitą kontrolę nad aeroplanem :)

Upewnij się, że masz ustawioną prawidłową oś. U mnie dwie osie chodzą razem (Z i trymer X, tej drugiej wogóle nie używam) i czasami Lock On wyłapuje tę nieprawidłową (przy ustawianiu w opcjach). W razie czego możesz zmapować oś ręcznie, wybierając ją z listy dostępnych osi.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #355 dnia: Lutego 05, 2008, 19:48:26 »
O, przypomniałem sobie: KEY_DECIMAL - numpad kropka (del) działa tylko gdy włączony jest paddlock w ustawieniach trudności gry.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #356 dnia: Lutego 05, 2008, 19:50:49 »

Włącz dopalacze i w widoku zewnętrznym sprawdź, czy działają oba silniki. U mnie w x45 lock pod główną oś przepustnicy przypisywał mi domyślnie sterowanie tylko jednym silnikiem - efektem było właśnie obracanie samolotu. Długo mi zeszło zanim na to wpadłem.

Monsterflightman

• Gość
« Odpowiedź #357 dnia: Lutego 05, 2008, 20:44:26 »
Panowie...jak "odspawać" to ustrojstwo do siadania na kuzniecowie(to do łapania się za linki hamujące)....i czy da radę usiąść na nim w trybie "niezniszczalnym"? :D

« Odpowiedź #358 dnia: Lutego 05, 2008, 20:54:55 »
Panowie...jak "odspawać" to ustrojstwo do siadania na kuzniecowie(to do łapania się za linki hamujące)

Hak? - czyli komenda Toggle arrestor hook - kombinacja Alt+G

....i czy da radę usiąść na nim w trybie "niezniszczalnym"? :D

Nie wiem, a ktoś tutaj próbował "latania" w takim trybie?  :659:

Wiesz ... jakieś tryby "niezniszczalny" czy jakieś inne "easy radar" to trochę mało popularne w "tej okolicy"  :020:

Monsterflightman

• Gość
« Odpowiedź #359 dnia: Lutego 05, 2008, 21:04:13 »
ja latam jak na razie na trybie radaru normalnym, a nie arcade...o tryb pyta się kumpel...a o hak sam, bo umiem przysiąść, ale nie zatrzymać się w damym miejscu...

i jeszcze jedno...jak wystartować z tego lotniskowca...gdzieś przeczytałem, że można ustawić tam samolot(nie wiem jak) i uruchomić katapultę(tego też nie wiem jak, i gdzieś wyczytałem że takie rzeczy to tylko w erze :118:)

Zdania rozpoczynamy wielką literą. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Lutego 05, 2008, 21:13:03 wysłana przez Kos »