Jak mieć pewność, że Easy Landing jest wyłączone?
Powinieneś mieć w opcjach następujące ustawienia jeżeli chcesz mieć jako taki "realizm" lotu i walki:
Padlock - wyłączony (niepodświetlony)
G-Effect - Realistic
Permit Crash Recovery - do wyboru nie wpływa na "realizm" - pozwala na ponowne wybranie samolotu po jego zniszczeniu (zależnie co się lata)
Unlimited Fuel - wyłączony
Unlimited Weapons - wyłączony
Radio Assist - wyłączony
Easy Flight - wyłączony
Easy Radar - wyłaczony
Immortal - wyłączony
Mini HUD - wyłączony
External views - wyłączony (choć gdy bawisz się w skiny i oglądanie samolotu - możesz to sobie włączyć, w końcu od Ciebie zależy czy wciśniesz zewnętrzny widok czy nie)
Map View - wyłączony
Aircraft Switching - wyłączony (ale nie koniecznie - umożliwia przesiadanie się do innego samolotu - też zależy w co się akurat bawisz)
Labels - wyłączony
W audio: -
Native Betty - włączony (masz głos w odpowiednim dla danej maszyny języku)
W cockpit: -
HUD in Russian (masz napisy w samolotach rosyjskich normalnie czyli cyrylicą)
.. to zapewnia tzw. "realizm"

Ciekaw jestem jak oceniacie Ił2 vs. LOMAC. Rozumiem, że to zupełnie inne światy sprzętowe i taktyczne, lecz moje pytanie dotyczy "odczucia realności".
To są po prostu różne gry komputerowe. Każda ma swoje wady i zalety (podobnie zresztą jak inne "latane" tutaj gry tego typu czyli Falcon lub FS-y) oraz każda zapewnia inne możliwości zabawy. Długo by tutaj je wymieniać, a ponadto
to temat służący pomocy, a nie takim dysputom - tak więc nie ten adres - poszukaj odpowiedniego tematu lub stwórz nowy (jak nie znajdziesz odpowiedniego!).
Jeśli moja wiedza jest poprawna, to MiG29 i Su27 mają podpobne przeznaczenie, a różnica dotyczy głównie dystansu na jaki wykonują zadania (MiG na krótszy). Która z tych maszyn jest "bardzej myśliwska" - tylko nie bijcie, wiem - są to samoloty wielozadaniowe (ale chyba MiG był projektowany głównie do wywalczenia przewagi w powietrzu?).
Oba samoloty to maszyny wielozadaniowe, z tym że możliwości ataku na cele naziemne są większe w Su-27 (większy udźwig). Podobnie jak i możliwości myśliwskie są większe dla Su-27 bo może przenosić rakiety o większym zasięgu, a i sam ma dużo większy zasięg. Jeżeli chodzi o możliwości to z wybierając pomiędzy MiG-29 i Su-27 wybrałbym ... Su-33

Wybór zależy od rodzaju zadania, założonych realiów walki i po prostu indywidualnych preferencji (często nieracjonalnych). Ja zwykle "latam" MiG-29 bo lubię ten samolot z racji występowania w Polskich Siłach Powietrznych.
Wracając do "realizmu" to stosunkowo największy zapewnia Su-25T - tak jak to napisał Jascha.
Właśnie powyłączłem te wszystkie ułatwienia - teraz jakoś łatwiej się zrobiło (haha) - już nie mam "czerwonej ramki"...
A ja się zastanawiałem skąd Ty masz tą "czerwoną ramkę" - tutaj raczej nikt nie próbował "easy radaru" czy innych takich ułatwień. Nawet nie wiem jak tego się używa i jak to wygląda.