Heat Blur - włączyłem, wszystko w porządku.
Teraz walczę z przeciwnikiem, a nie tylko z klawiaturą, hahaha.
Mianowicie stworzyłem taką misję, w której do mojego macierzystego lotniska zbliża się na wysokości 500m F-14 załadowany domyślnie (z opcji wyboru uzbrojenia) z zamiarem ataku na moje lotnisko, ma tam tego uzbrojenia w trzy i trochę...
Ja startuję, gdy F-14 jest w odległości około 400km od lotniska i na kursie prostopadłym do pasa startowego.
Mój Su-27 uzbrojony jest w 4xR73 oraz 6xR27EM. Normalnie "forteca". Startuję. Jak najszybciej wchodzę na 1000m i delikatnym łukiem (przy prędkości około 500km/h) kieruje się w stronę przeciwnika. Włączam tryb walki poza zasiegiem widoczności, uruchamiam radar i na HUD odnajduję migający, kropokowany pasek oznaczający nieprzyjaciela. Wybieram pociski R27EM i namierzam obiekt. Oczywiście jest on poza zasięgiem moich pocisków, gdy Bierioza informuje mnie, iż wystrzelono pocisk z samolotu nieprzyjaciela, dokłądnie na przeciw mojej maszyny. W tym momencie ma prędkość około 1200km/h, a przeciwnik jest poza zasięgiem R27EM. Widzę białe smugi pocisków z F-14, są coraz bliżej. Lecę im na przeciw by wreszcie moje pociski miały w zasięgu F-14, odpalam 2 pociski i wykonuję ostry wiraż w prawo i w dół, jednocześnie strzelając z flar i pasków foli (wielkrotnie). F-14 umyka moim pociskom, a ja po chwili opuszczam kabinę Su-27, trafionego z kolejno wystrzelonych pocisków hamerykańskich...
Podczas manerów unikowych tracę z HUD samolot przeciwnika, co chyba powoduje, że moje pociski gubią cel. Jestem w stanie wykonać trzy/cztery dzikie wiraże, poczym dosteję. Mam wrażenie, że pociski z F-14 mają dużo większy zasięg niż moje. Nie mogę zaskoczyć przeciwnika, bo już w momencie startu jestem śledzony przez jego radar...
Co robić, by go dorwać? Jak radzić sobie, gdy przeciwnik nas namierzy, a jego pociski mają większy zasięg (tu jestem zaskoczony, że ruscy nie mają pocisków dla Su27, które miałyby podobny zasięg do hamerykańskich). Dlaczego nie mogę załadować "Amraamskiego" R-77?
No, Eksperten, Tawariszcze, pomożecie?

P.S.1 To samo ma z pierwszą misją kampanii na Su27, lecę, lecę i spadam, haha...
P.S.2 Jestem obserwowany, zaczynam się czuć jak w Su27, gdy Berioza dostaje "przekrwienia" diod...