Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233002 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KamcioH

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #465 dnia: Czerwca 23, 2008, 10:54:24 »
Witam. Po reinstalce Lock on nie działa trymowanie podczas lotu a maszyna jest ściągana w dół. Joystick jest dobrze skalibrowany. Czy ktoś może miał taki problem wcześniej.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #466 dnia: Czerwca 23, 2008, 12:02:16 »
Zanim przejdziesz do formatowania dysku i wymiany joysticka weź lepiej poczytaj o trymowaniu samolotu, możesz użyć google, wyszukiwarki na forum albo manuala do gry. Wszystko w kazdym z tych miejsc znajdziesz.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #467 dnia: Czerwca 23, 2008, 12:09:27 »
Sprawdź czy autopilot nie jest włączony.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

KamcioH

• Gość
« Odpowiedź #468 dnia: Czerwca 23, 2008, 12:38:25 »
Witam. Wiem co trymowanie w samolocie. Gram w symulatory już z 10 lat. Chodzi mi o to, iż po reinstalce gry trymowanie nie działa. Samolot po prostu nie reaguje. Nie mam włączonego autopilota, stabilizacj poziomej ani regulacji ciągu. Joystick jest wycentrowany idealnie. Podlączyłem drugi i jest to samo. Gra była reinstalowania z trzy razy. Wyczyściłem wszystkie pliki z kompa i oraz rejestr, a pomimo to wciąz jest to samo. Nie mam pojęcia co się pochrzaniło  :015:

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #469 dnia: Czerwca 23, 2008, 12:47:26 »
Witam

Czy po tylu ponownych instalacjach dobrze skonfigurowałeś przyciski?
Może to tylko wina złego ustawienia klawiszy.

Pozdrawiam serecznie

KamcioH

• Gość
« Odpowiedź #470 dnia: Czerwca 23, 2008, 13:13:33 »
Witam. Resetowałem ustawienia sterowania na domyślne. Bez względu na to czy trymuje przy pomocy przycisków na joysticku czy klawiaturze efekt zawsze jest ten sam. Czyli żaden.
    Postanowiłem więc odłączyć joystick i nagle wszystko zaczęło działać. Błąd leży więc gdzieś w joysticku. 
   Dziwią mnie jednak dlaczego. Joystick ( a raczej oba ) jest świeżo skalibrowany. Test pokazuje, iż jest idealnie wycentrowany, wszystkie przyciski działają, a pomimo to dziób maszyn zaraz po starcie idzie ostro w dół i nie można temu przeciwdziałać trymami. Dziwi mnie także, iż ten sam identyczny błąd występuję w przypadku dwóch różnych joysticków. Rozumiem gdyby awaria dotyczyła jednego. Ale dwóch jednocześnie w identyczny sposób !! To raczej niemożliwe.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #471 dnia: Czerwca 23, 2008, 13:28:18 »
Trzeba było wejsc w ustawienia osi joysticka w samym Lock Onie i sprawdzić, czy któaś z osi się nie wcieła w drugą np. przepustnica w trymer. Najlepiej je na nowo przypisać.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

KamcioH

• Gość
« Odpowiedź #472 dnia: Czerwca 26, 2008, 10:26:02 »
Witam. Po wielu próbach okazało się, iż wszystko jest dobrze do czasu zainstalowania patcha 1,02. Gdy go zainstaluje trymowanie przestaje działać. Co dziwne, gdy instalowałem Lock on wcześniej taka sytuacja nie miała miejsce. Ta gra mnie załamuje  :015:

skorcz

• Gość
« Odpowiedź #473 dnia: Lipca 03, 2008, 12:33:02 »
Witam gram w LOCK ON 1.02 i mam pytanko a mianowicie czy a A10 jest coś takiego jak noktowizor czy coś w tym rodzaju? bo samo podświetlenie przyrządów w kabinie to trochę mało jak sie leci w nocy na niskim pułapie  :003:

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #474 dnia: Lipca 03, 2008, 12:38:13 »
Noktowizora nie ma, ale jest taki parametr w monitorze jak "jasność" ;)

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #475 dnia: Lipca 03, 2008, 15:11:08 »
Co do noktowizora to można poszukać po prostu nakładki na DirectX co symulowałoby ten odcień zielony i po nałożeniu obraz byłby zielony z jaśniejszymi miejscami. Na razie sam to próbuje coś takiego wykombinować za pomocą programu jakiegoś czy sterów z różnymi skutkami czasami lepszymi czasami gorszymi ;]

« Odpowiedź #476 dnia: Lipca 03, 2008, 19:57:12 »
Też myślałem o takim czymś. Można by było napisać program, który działałby w tle i odpowiednim klawiszem by się go aktywowało, zwiększał by jasność i dodawał jakiś filtr zielony czy coś. Pewnie jest taka możliwość...
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #477 dnia: Lipca 03, 2008, 20:01:33 »
Gdybym miał zainstalowanego Delphi to może coś bym wykombinował bo mnie ten noktowizor zaciekawił szczerze powiedziawszy, ale jako, że chyba wyjeżdżam na dniach to może ktoś by coś zrobił :)

« Odpowiedź #478 dnia: Lipca 08, 2008, 20:01:09 »
Fuj, burżuazja! Prawdiwyj pilot nie ispolzujet takoj ustrojstwa! :118:

Diobeł

• Gość
« Odpowiedź #479 dnia: Lipca 09, 2008, 12:41:11 »
Witam po instalacji patcha 1,12b pojawiła się przed uruchomieniem aplikacja starforce niestety kod który generuje się automatycznie jest rozpoznawany jako błędny.  Proszą mnie o podanie jakiegoś drugiego kodu ale na pudełku ani na płycie nic takiego nie widzę. Czy jest jakaś szansa obejścia tego zabezpieczenia?