Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233003 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Q-bak

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #585 dnia: Sierpnia 13, 2008, 22:06:22 »
Panowie, wielkie uznanie i beczka piwa dla forumowicza Schmicht. Przez dwa dni pomagal mi (no zawzial sie, zawzial ;f) az wreszcie pieknie wszystko smiga. Jestem wdzieczny

PS. Pomoglo znalezienie i zainstalowanie starszych driverow do grafy

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #586 dnia: Sierpnia 14, 2008, 00:14:26 »
Panowie, wielkie uznanie i beczka piwa dla forumowicza Schmicht.

Schmicht to straszna broń... STRASZNA! [;
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #587 dnia: Sierpnia 14, 2008, 00:53:23 »
...na wszystkie bledy komputerowe ;f

« Odpowiedź #588 dnia: Sierpnia 14, 2008, 12:00:51 »
A ja zapytam o zobrazowanie danych na HUDzie w Su-33 po wysunięciu sondy do tankowania. Na dole wyświetla się numer kosza, który można zmieniać tyldą. Czy to ma jakąś analogię w rzeczywistości, czy to uproszczenie LO?

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #589 dnia: Sierpnia 18, 2008, 13:49:24 »
Mam pytanie w związku z Vistą i GF8800GT... wyczytałem na tym forum, że starsze sterowniki mogą rozwiązać problem wyłączania się gry, który niestety dotyczy również mnie. Czy osoby, które dały sobie radę z tym problemem mogłyby napisać jaki sterownik rozwiązał ich problem?? Chodzi mi o karty GeForce 8800GT.

Pozdrawiam.

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #590 dnia: Sierpnia 23, 2008, 19:50:15 »
Hmmm. troche odbiegne od tematu - jak wlaczyc w locku antyaliasing ?tzn. czy jest gdzies taka opcja w grze, bo nie chce przez sterowniki karty - wywala mnie za czesto z gry. Poza tym, jak online latamy z kumplem, to ja nie widze zupelnie wysunietych koszy z tankera...

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #591 dnia: Sierpnia 23, 2008, 19:51:38 »
1. nie.
2. ten typ tak ma i trzeba z tym żyć.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

poko24

• Gość
« Odpowiedź #592 dnia: Sierpnia 23, 2008, 20:34:25 »
To nie przez antyaliasing (a propos w Locku go nie włączysz) nie widzisz koszy. W multi ich po prostu nie widać - ^^ tak jak napisał some1: "ten typ tak ma"

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #593 dnia: Sierpnia 23, 2008, 20:41:46 »
a po zainstalowaniu patcha 1.02 ?

a jesli nie, to... jak tankowac w multi ? ;f

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #594 dnia: Sierpnia 23, 2008, 20:59:13 »
czas minal na edycje, a ja mam jeszcze pytanie
Jak w 1.02 wersji zmienic predkosc rozgladania sie myszy, jak taknowac online w ruskim sprzecie (to juz zadane wczesniej ;)) i czemu gdy kolega leci na klawiaturze, to po wysunieciu sondy w su-33 (klawisz "r") caly samolot pnie mu sie niekotrolowanie w gore ?

przepraszam za double

« Odpowiedź #595 dnia: Sierpnia 24, 2008, 08:58:21 »
1.CockpitKeyboardAccelerationNormal = 50.0 w \config\view\cockpit.lua zmienia szybkość rozglądania.
2. Nie da się tankować online.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

poko24

• Gość
« Odpowiedź #596 dnia: Sierpnia 24, 2008, 11:51:02 »
Ad.2. Da się, tyle, że na "ślepo" (nie widzać koszy) według wskazań na HUDzie.

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #597 dnia: Sierpnia 26, 2008, 19:19:08 »
Mam takie pytanie - gdy AWACS podaje mi kurs na bandytów, to... na co mam patrzec ? mam teorie, ze na poziome podzialke na HUDzie, ale czy moglibyscie, najlepiej ze screenem, pokazac zoltodziobowi ?
(dokladniej, chodzi mi o to, gdzie moge odczytac swoj kurs)

edit
samolot su-27, choc na f15 tez sie nie obraze :)

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #598 dnia: Sierpnia 26, 2008, 20:34:54 »
A co tu unaoczniać? Górna krawędź HUD to pozioma miarka poprzedzielana dwucyfrowymi wartościami, które oznaczają kąt podłużny naszego Kukuryźnika. Jak masz wartość 15, to oznacza, że samolot skierowany jest na kąt 150. To, że jest skierowany powiedziałem nie bez powodu, bo to jest co innego niż ten kąt prawdziwy - kąt drogi zależny od np. kierunku wiatru lub czasem awarii prawego powiedzmy silnika. Dostajesz wtedy powera i odchyla ciebie na kurs 140, a kąt drogi tak naprawdę wynosi tych 150'. No dodajmy jeszcze wiatr 50km/h z lewej to w ogóle będzie przyczynek do obliczeń na serwetce ;)
A jeśli HUD-a ci przestrzelą to możesz skorzystać z tego co masz pod sztucznym horyzontem. Moim zdaniem jest do dużo gorsze niż to co mamy w F-15, zwłaszcza jeśli chodzi o zobrazowanie naprowadzenia na ścieżkę ale też jest całkiem funkcjonalne. Cyferka po lewej tegoż "zegarka" wiem, że oznacza odległość do punktu drogi, do którego się kierujemy... ten po prawej jest dla mnie niezidentyfikowany. I tu proszę o uzupełnienie :)

Z dwojga złego zegarki zawsze są lepsze ponieważ widzisz wszystkie wartości kursów i nie musisz na bieżąco liczyć ile to będzie 180 stopni dla kursu 224, a często wiedza taka się przydaje.

Pozdr.

Q-bak

• Gość
« Odpowiedź #599 dnia: Sierpnia 26, 2008, 22:03:50 »
okej, rozumiem. bo ta podzialka jakos tak dziwnie wyskalowana jest, jak mi pan z AWACS'a mowi ze łobuzy na kursie 132, a ja tam mam 12 i 14, to nie wiedzialem dokladnie co robic ;)

//-------------------------------------------
Proszę zwracać uwagę na pisownię i ogonki. Przypominam że zdania rozpoczynamy z dużej litery!

John Cool

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2008, 22:39:35 wysłana przez John Cool »