A co tu unaoczniać? Górna krawędź HUD to pozioma miarka poprzedzielana dwucyfrowymi wartościami, które oznaczają kąt podłużny naszego Kukuryźnika. Jak masz wartość 15, to oznacza, że samolot skierowany jest na kąt 150. To, że jest skierowany powiedziałem nie bez powodu, bo to jest co innego niż ten kąt prawdziwy - kąt drogi zależny od np. kierunku wiatru lub czasem awarii prawego powiedzmy silnika. Dostajesz wtedy powera i odchyla ciebie na kurs 140, a kąt drogi tak naprawdę wynosi tych 150'. No dodajmy jeszcze wiatr 50km/h z lewej to w ogóle będzie przyczynek do obliczeń na serwetce

A jeśli HUD-a ci przestrzelą to możesz skorzystać z tego co masz pod sztucznym horyzontem. Moim zdaniem jest do dużo gorsze niż to co mamy w F-15, zwłaszcza jeśli chodzi o zobrazowanie naprowadzenia na ścieżkę ale też jest całkiem funkcjonalne. Cyferka po lewej tegoż "zegarka" wiem, że oznacza odległość do punktu drogi, do którego się kierujemy... ten po prawej jest dla mnie niezidentyfikowany. I tu proszę o uzupełnienie

Z dwojga złego zegarki zawsze są lepsze ponieważ widzisz wszystkie wartości kursów i nie musisz na bieżąco liczyć ile to będzie 180 stopni dla kursu 224, a często wiedza taka się przydaje.
Pozdr.