Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233373 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #645 dnia: Września 18, 2008, 16:20:19 »
1. Strona 182 manuala do FC.
2. A skąd A-10 ma wiedzieć o rakiecie naprowadzanej pasywnie :P?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #646 dnia: Września 18, 2008, 16:22:53 »
2. Czy to tylko ja coś źle robię, czy w misjach tworzonych na własną rękę RWR nie działa? Ustawiłem 3 Igły, które co jakiś czas strzelają do mnie, ale niestety nie dostaję żadnego info o nadlatujących rakietach.

Igła jest rakietą pasywną (naprowadzaną na podczerwień) i nic przed nią nie ostrzeże oprócz własnych oczu.

Co do symboli w A10 to nie wiem, bo nie latam.

EDIT>>>
Kolega PZl Belfegor mnie ubiegł [;
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

barn

• Gość
« Odpowiedź #647 dnia: Września 18, 2008, 16:32:02 »
1. Strona 182 manuala do FC.

Chodzi o http://rapidshare.de/files/27827161/LOCKON_-_poradnik.pdf.html ? Czy coś innego może? Bo widzę, że tego pliku niestety już nie ma :/ Mógłby ktoś wysłać na maila/podać link? Dzięki za takie szybkie odpowiedzi.

« Odpowiedź #648 dnia: Września 18, 2008, 16:38:16 »
Nie, chodzi mi o instrukcję do LO:FC (oczywiście jeśli masz Flaming Cliffs, jeśli nie sam musisz poszukać instrukcji ;)), którą powinieneś domyślnie znaleźć w X\Ubisoft\Eagle Dynamics\Lock On\Doc\lomac_manual_1.1_eng.pdf.
EDIT>>>
Kolega PZl Belfegor mnie ubiegł [;
Mnie z kolei uprzedził Spec ;)

ederlezi

• Gość
« Odpowiedź #649 dnia: Września 18, 2008, 16:41:20 »
Witam serdecznie,

niedawno kupiłem sobie komplet Lock On + Flaming Cliffs. Na razie latam sobie A10 , przerobiłem wstępne lekcje dla tego samolotu , zacząłem teraz grać w misje , które można sobie wczytać pojedynczo, nie projektuję jeszcze misji. Nie wybierałem jeszcze kampanii i nie stworzyłem swojego pilota. Ponieważ ostatnią symulacją tego typu , w którą grałem był F-19 ( to było z 15 lat temu chyba ) , mam jedno proste pytanie , apropo LOMAC. Czy po skończeniu pojedynczej misji , dokołowaniu w odpowiednie miejsce , wyłączeniu silników i otwarciu klapy misja powinna się skończyć sama ? Bo na razie jest tak , że czekam i nic się nie dzieje , dopiero jak wcisnę 'Esc' mogę wybrać "Abort " , albo "Break " , nie pamiętam teraz , a chciałbym się dowiedzieć jak to jest dokładnie. Bo może czegoś nie robię i po prostu przerywam misję , zamiast ją zakończyć tak jak się powinno.

||**Boberros**||

• Gość
« Odpowiedź #650 dnia: Września 18, 2008, 17:40:36 »
Misja sama się nie kończy, po zakończeniu wszystkich zadań można wyjść z gry, bodajże nawet nie trzeba lądować.

« Odpowiedź #651 dnia: Września 18, 2008, 18:24:06 »
Mam pytanie co do RWR  (Radar Warning Receiver) w A10. A wlasciwie dwa.

1. Moglby mi ktos objasnic symbole, które pojawiają się na tym wskaźniku i co oznaczają? Tzn. który oznacza zbliżającą się rakietę, który SAM itp... Próbowałem szukać ale nic nie znalazłem, a trening tego tematu nie pokrywa.

2. Czy to tylko ja coś źle robię, czy w misjach tworzonych na własną rękę RWR nie działa? Ustawiłem 3 Igły, które co jakiś czas strzelają do mnie, ale niestety nie dostaję żadnego info o nadlatujących rakietach.

BTW. Zna ktoś jakiś dobry sposób na  tych bazookowców? :) Bo nigdy nie mogę w nich wymierzyć :)

http://flankertraining.com/ironhand/supad.htm
Tam masz wszystko ładnie pokazane, musisz sobie tylko filmik ściągnąć. (Tutorials -> Suppresion of Air Defences -> VIDEO :: INTERPRETING AND USING THE A-10's RWR (Radar Warning Receiver) )

Z kolei (VIDEO :: STRELA HUNT) pomoże Ci z tymi Iglami, Strela też strzela pasywnymi.

Pozdrawiam

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #652 dnia: Września 18, 2008, 19:42:11 »
[...]

BTW. Zna ktoś jakiś dobry sposób na  tych bazookowców? :) Bo nigdy nie mogę w nich wymierzyć :)

W kwestii 9K38 Igieł itp. zagrożeń dla A-10A to polecam poradnik na naszym Forum spisany ongiś przez Sundownera: http://www.il2forum.pl/index.php/topic,5722.0.html.

Tam jest wszystko przejrzyście wyjaśnione i w zasadzie są tam odpowiedzi na zacytowane przeze mnie pytania.

barn

• Gość
« Odpowiedź #653 dnia: Września 18, 2008, 20:40:10 »
Obejrzałem filmik Ironhanda - > cudo :) Dzięki za tego linka. Ale zrodziło się następne pytanie. Zauważyłem, że Ironhand ma jakoś wyłączone czerwone napisy, które u mnie pojawiają się przy wrogich jednostkach, jest to zazwyczaj ich nazwa, która mimo wszystko przeszkadza mi w lokalizacji że tak powiem wizualnej tej wrogiej jednostki :) Ironhand miał te napisy wyłączone, tak że jakoś łatwiej mi było tam zauważyć wrogie radary. Wie ktoś może jak to wyłączyć?

« Odpowiedź #654 dnia: Września 18, 2008, 20:54:26 »
Options-> Difficulty  i naciskamy przycisk ACE. I dopiero wtedy uczymy się latać.
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #655 dnia: Września 18, 2008, 22:18:31 »
Dokładnie tak jak spec napisał, a co do samych etykietek to odpowiada za nie przycisk Labels (ustawiamy na OFF).

ederlezi

• Gość
« Odpowiedź #656 dnia: Września 19, 2008, 15:14:48 »
http://flankertraining.com/ironhand/supad.htm
Tam masz wszystko ładnie pokazane, musisz sobie tylko filmik ściągnąć. (Tutorials -> Suppresion of Air Defences -> VIDEO :: INTERPRETING AND USING THE A-10's RWR (Radar Warning Receiver) )

Z kolei (VIDEO :: STRELA HUNT) pomoże Ci z tymi Iglami, Strela też strzela pasywnymi.

Pozdrawiam

Witam ,

oglądnąłem kilka filmików apropo A10 , w tych filmikach lektor mówi , że można wcisnąć Ctrl Q , żeby przejąć stery. Moje pytanie brzmi - czy te filmiki to są nakręcone może jakieś tutoriale , które można sobie ściągnąć i "przeżyć" w taki sam sposób , w jaki tutoriale do A10 w LOMAC FC ? Profesjonalny lektor , przyjemny głos , fajnie się wczuwa w klimat , po zainstalowaniu bodajże LOMACA i FC jest tylko 5 lekcji w tutorialu dla A10 z tutorialem. Można skądś pobrać więcej ?

« Odpowiedź #657 dnia: Września 19, 2008, 16:01:46 »
Można skądś pobrać więcej ?

Chyba nie, przynajmniej ja nic o tym nie wiem. Ale zrobienie samemu podobnych misji do tych z filmików nie jest wielkim problemem.

ederlezi

• Gość
« Odpowiedź #658 dnia: Września 19, 2008, 16:37:09 »
Chyba nie, przynajmniej ja nic o tym nie wiem. Ale zrobienie samemu podobnych misji do tych z filmików nie jest wielkim problemem.

Domyślam się. Poprostu na tych filmikach wydaje mi się , że gość który mowi ma taki sam głos jak gość , który podkłada głos pod tutoriale do A10. Dla mnie te głosy są takie same , stąd stwierdziłem, że istnieją oficjalne dodatkowe tutoriale do A10.

Offline Ronald

• *
  • LOv1.12a FS2002
« Odpowiedź #659 dnia: Września 20, 2008, 14:09:21 »
Czy można przestawić Beriozę tak, aby informowała tylko o wrogich samolotach? O ile się zorientowałem, nie wskazuje mi obecności sojuszniczych SAMów itp., ale sojuszniczych samolotów (w tym AWACSów) to i owszem.
Do czego służy kombinacja Shift + R, czy to jest po prostu wyłączenie Beriozy/RWR?