Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 232736 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #735 dnia: Stycznia 13, 2009, 17:34:41 »
przemouc

:011:
Mógłbyś bardziej szczegółowo wyjaśnić o co chodzi?

przemouc

• Gość
« Odpowiedź #736 dnia: Stycznia 13, 2009, 17:45:13 »
po instalacji probuje uruchomic gre ale ekran robi sie czarny i zachwile wyskakuje komunikac o jakims bledzie runtime error

Proszę stosować poprawną pisownię. Przypomnę, że zdania rozpoczynamy wielką literą a kończymy kropką. Dziadek Kos
« Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2009, 17:57:38 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #737 dnia: Stycznia 13, 2009, 17:50:41 »
Spotkał się ktoś z czymś takim w modelu Walmisa ? Textury tych części mam jako zwykłe bmp w temptextures, jak chciałem zabdejtować go to nie mogłem, niby wszystko jest do dziś aktualne.

Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje

hkmp57

• Gość
« Odpowiedź #739 dnia: Stycznia 29, 2009, 08:07:33 »
Ja mam problem z kampanią F-15, a konkretnie druga misja polega na eskortowaniu A-10, likwiduje wszystkie migi, czekam aż oba A-10 zrobią swoje  i zaparkują, wychodzę z gdy i widzę napis partial succes, a następna misja nie jest odblokowana. Wie może ktoś dlaczego? Dodam, że kampania A-10 działa bez zarzutów.

hkmp57

• Gość
« Odpowiedź #740 dnia: Stycznia 29, 2009, 08:27:52 »
I jeszcze jedno dlaczego F-15, którego prędkość maksymalna wynosi 2,5 maha przestaje przyspieszać po przekroczeniu 1500 km/h?

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #741 dnia: Stycznia 29, 2009, 09:05:55 »
Czy użyłeś opcji szukaj w celu rozwiązania problemu z kampanią :011:
http://www.il2forum.pl/index.php?topic=11368.0
11:05 PM

« Odpowiedź #742 dnia: Stycznia 29, 2009, 11:56:24 »
I jeszcze jedno dlaczego F-15, którego prędkość maksymalna wynosi 2,5 maha przestaje przyspieszać po przekroczeniu 1500 km/h?

To co pokazuje twój prędkościomierz to tzw. "prędkość przyrządowa" (IAS - Indicated Air Speed). Prędkość przyrządowa na dużych wysokościach jest mniejsza niż twoja prawdziwa prędkość względem powietrza. Prędkość dźwięku też maleje wraz z wysokością. To wszystko powoduje, że liczba Macha odpowiadająca danej prędkości przyrządowej będzie rosnąć wraz z wysokością.

Poczytaj sobie o IAS, TAS oraz GS i spróbuj zrozumieć relację między nimi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Indicated_airspeed
http://en.wikipedia.org/wiki/True_airspeed
http://en.wikipedia.org/wiki/Ground_speed

Przy okazji, nie zaszkodzi też uzupełnić wiedzę o liczbie (a nie prędkości) Macha:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mach_number

hkmp57

• Gość
« Odpowiedź #743 dnia: Stycznia 30, 2009, 09:52:29 »
Z tą prędkością to po prostu wysokość była za niska później rozbujałem się do 1900 km/h co nie było prędkością maksymalną, ale to kosztowało prawie cały zapas paliwa (odrzuciłem zbiorniki), no i wiem ile to mach a odczytywałem to z paska z kamery zewnętrznej, a co do tej misji to ja doprowadzałem oba a-10 do lotniska, chyba że f-16 też były brane pod uwagę tego nie sprawdzałem.

extradd

• Gość
« Odpowiedź #744 dnia: Stycznia 30, 2009, 17:07:08 »
Latam dziką świnią i powiem że idzie mi dość dobrze pomimo braku radaru.Ale mam pytanko bo nie znalazłem nigdzie odpowiedzi na to urządzenie, chyba jest to jakiś laser, ale jak się go obsługuje i jak on działa?

« Odpowiedź #745 dnia: Stycznia 30, 2009, 17:31:09 »
Jest to zasobnik zagłuszania (ECM) ALQ-131. Uruchamiasz go klawiszem "E".
Moje GG 7791066

extradd

• Gość
« Odpowiedź #746 dnia: Stycznia 30, 2009, 18:27:09 »
Jest to zasobnik zagłuszania (ECM) ALQ-131. Uruchamiasz go klawiszem "E".

A dziękuję za odpowiedź kolego.Co daje nam to zagłuszanie?

« Odpowiedź #747 dnia: Stycznia 30, 2009, 19:06:04 »
Rolą ECM jest wysyłanie na częstotliwości radaru nas namierzającego tzw. szumu który sprawia że sygnały odbite od obiektu wracające do anteny giną w gąszczu sygnałów nadawanych przez zagłuszarkę, dzięki temu radar otrzymuje jedynie dane o naszym kierunku a nie np. o prędkości. Lecz system ten posiada także wady ponieważ ogłasza wszystkim , że jesteśmy w powietrzu. (tak mi się wydaje ekspertem nie jestem jak co to mnie poprawcie)
Moje GG 7791066

extradd

• Gość
« Odpowiedź #748 dnia: Stycznia 30, 2009, 19:16:29 »
Dzięki za odpowiedź.Ogólnie A-10 zawsze mi imponował i teraz mam możliwość nacieszyć się lataniem tą wspaniałą maszynką.natomiast szkoda że w grze tak słabo odzwierciedlono jego uzbrojenie, no i brak noktowizora.

fajny artykuł o A-10 KLIK

« Odpowiedź #749 dnia: Stycznia 30, 2009, 19:30:36 »
szkoda że w grze tak słabo odzwierciedlono jego uzbrojenie, no i brak noktowizora.
No to pociesze Cie tym
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje