Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 233684 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #1005 dnia: Kwietnia 07, 2010, 13:31:45 »
Mam problem z grą Lock On Modern Air Combat , wkładam płytkę do napędu i komputer jej wcale nie czyta , inne płyty czyta bez problemu tylko problem jest z LOMAC.

« Odpowiedź #1006 dnia: Kwietnia 07, 2010, 15:07:35 »
Wołejek - to może być Shift+L albo Win+L (piszę z glowy, żabą może 5 razy leciałem, a manuala z klawiszologią czytaliście? to jeszcze raz przeczytacie bo nie doczytaliście).
For3st - to macie problem z płytą, a nie LO:MAC, sprawdźcie u znajomego, gdziekolwiek żeby wiedzieć gdzie szukać. Z reguły nie ma problemów z oryginalnymi nośnikami.

Wołejek

• Gość
« Odpowiedź #1007 dnia: Kwietnia 07, 2010, 18:22:44 »
Dziękuję za pomoc sniffer!  :001: A co do instrukcji przeczytałem cały dział COMBAT i odpowiedzi nie znalazłem.  :121:

« Odpowiedź #1008 dnia: Kwietnia 07, 2010, 19:08:42 »
Wiem że troszkę durne pytanie ale czy jest jakiś mod do LO:MAC aby wprowadzić system zniszczeń samolotu (po zderzeniu nie rozwala sie samolot tylko np części odpadają np skrzydła)? Takie coś jest zastosowane w Flaming Cliffs.

« Odpowiedź #1009 dnia: Kwietnia 08, 2010, 09:18:49 »
No bo to jest nowy model samolotu, do pierwszej wersji LockOn'a trudno mi powiedzieć ile jest modów, ale szczerze mówiąc wątpię aby coś takiego było jak chcesz... Choć mogę się mylić bo pierwszej wersji LockOn'a nie modyfikowałem tak mocno. Generalnie musisz poszukać nowych, poprawionych modeli do LO 1.0 lub prościej - kup sobie FC, ale to i tak będziesz miał w jednym samolocie taki model zniszczeń - a dokładniej Su-25T

Wołejek: zły dział pzeczytałeś... Combat niewiele ma wspólnego z uruchomieniem silnika i wszelkich systemów samolotu, poza tym że lepiej aby silnik i cały bajzel były uruchomione podczas 'kombatowania' ;)

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #1010 dnia: Kwietnia 11, 2010, 17:12:07 »
Początkujący możne nie jestem , ale problem który mam z trymerem mnie przerasta .
Sprawa dotyczy FC 2.0 . Po świeżym zainstalowaniu symulatora i po wstępnej konfiguracji joysticka (HOTAS Cougar) przystąpiłem do wykonania lotu próbnego .
Okazało się ze nie działa trymer pochylenia .  Po wielokrotnych próbach stwierdziłem że trymer nie reaguje w ogóle.
Nieważne jaki klawisz przypiszę do tej funkcji jedyne co mogę zauważyć to gasnąca lampka sygnalizacji zerowego położenia trymera w kabinie.
Drążek nie zmienia położenia.
Podobny problem miałem kiedyś z 1.12 ale tam podmieniłem pliki z poprzedniej instalki i było ok ....... w tym przypadku mieszanie plików chyba jest niewskazane jak sadzę.

Jakieś sugestie?
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #1011 dnia: Kwietnia 11, 2010, 18:44:11 »
Dobra jest, problem rozwiązany. Okazało się ze rozwiązanie było ujęte w pliku readme .
Dla wszystkich którzy będą mieli podobny problem z niedziałającym trymerem .... trzeba znaleźć ścieżkę w plikach LockOn\Config\Producer.cfg
A tam zmienić ForceFeedbackEnabled = true na false;
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #1012 dnia: Kwietnia 14, 2010, 15:13:29 »
Jakoś uporałem się z instalacją gry i ku moim oczom ukazuje sie ''zanikanie modeli'' gdy latam nie wazne jakim samolotem to często jest tak że nie ma kawałka modelu np kabiny,skrzydła.Zawsze moja maszyna jest dziurawa ale np gdy oglądam przeciwnika czy przyjaciela to jest on pełny.Zauważyłem też spadek fpsów przez co jestem zmuszony grać na niskich.Wcześniej gdy pierwszy raz zainstalowałem było pięknie i grałem na high a teraz co chwila laguje.Obok maszyny (samolotu,helikoptera czołgu itp) zawsze jest napis czyli nazwa , odległość w tym przypadku napis nie jest obok maszyny tylko gdzieś oddalony czyli napis nie jest ''przyczepiony '' do maszyny.Zanikanie liter,często nie reaguje na polecenia np namierzanie.

« Odpowiedź #1013 dnia: Kwietnia 14, 2010, 15:44:41 »
(...)trzeba znaleźć ścieżkę w plikach LockOn\Config\Producer.cfg
A tam zmienić ForceFeedbackEnabled = true na false;

Dzięki za info. Ta wartość to konieczność podczas konfiguracji LO (żeby zmienić na false). Nie spotkałem się z tym aby to miało wpływ na trymer, ale to by wyjasniało czemu to powinno się wyłączać. Ciekawe czy to dotyczy joysticków, czy tylko joysticków CH.

Jedyne co mi zdążyło się przytrafić z joystickiem to wyłączył mi się jeden trymer (chyba ten o którym wspominasz), ale restart gry wystarczył z przepięciem USB. Z ciekawości sprawdzę ustawienie na true i czy występuje to na Saitek'u.

For3st: Sterowniki karty graficznej - po mojemu do przeinstalowania...

Vadi

• Gość
« Odpowiedź #1014 dnia: Kwietnia 15, 2010, 12:35:54 »
Witam serdecznie wszystkich userów. Powróciłem na forum a co za tym idzie w symulatorek. Posiadam Lock on fc 1.1 i joystick Manta Maverick. Mam pewną prośbę a mianowicie szukam osoby, która pomoże mi w grze ogarnąć to wszystko. I nauczy wielu przydatnych rzeczy. Podczas gry mogli byśmy rozmawiać za pomocą znanego programu teamspeak. Osoba chętna niech napiszę na gg (10319330).

Vadi

• Gość
« Odpowiedź #1015 dnia: Kwietnia 15, 2010, 14:14:31 »
Up już nie aktualne

« Odpowiedź #1016 dnia: Kwietnia 16, 2010, 10:44:00 »
cygan - przy X52Pro nie miało to wpływu - może charakterystyczne dla produktów CH.

Vadi - w ciągu 1,5h zrezygnowałeś z gry czy znalazłeś manuala? :)

Vadi

• Gość
« Odpowiedź #1017 dnia: Kwietnia 16, 2010, 21:49:37 »
sniffer, spotkałem spoko ekipę na pewnym serwie, która pomaga mi to ogarnąć :)

P@ul

• Gość
« Odpowiedź #1018 dnia: Kwietnia 18, 2010, 00:25:26 »
A ja mam takie pytanie czy kupie jakiś w miare dobry joystick tak do 65 ziko zeby mozna było pograc w lock on?

« Odpowiedź #1019 dnia: Kwietnia 19, 2010, 15:23:49 »
Wlasciwie to wiem co zrobic.  Jakis czas temu uzywalem ten program na moim "starym" komputerze. Program zainstalowalem ladnych kilka lat temu.
Teraz zmienilem komputer i program zainstalowalem na nowo. Znowu zada, aby CD w czasie gry bylo w napedzie. Problem, ze ta CD jest juz troche wadliwa.
Ostatnio, aby zmusic program do jej zauwazenia musialem przemyc ja alkoholem.
Wydaje mi sie, ze koniecznosc wkladania do napedu CD wyeliminowalem poprzez sciagniecie skads  tam programu lock-on.exe w wersji, ktora tego CD nie wymaga. Pytanie jest, czy ktos zna link do miejsca skad moglbym go pobrac? A moze ktos moze mi go podeslac.

To prawdziwa udreka z tymi CD w napedzie! Mam inny, ktory rowniez tego wymaga Flight Simulator 2004. Tam tez wyeliminowalem ta koniecznosc sciagajac odpowiedni plik.
Z gory dziekuje

[gmod]Pisownia + polskie znaki diakrytyczne (ogonki)! John Cool.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 19, 2010, 17:47:08 wysłana przez John Cool »