Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 232898 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #1050 dnia: Czerwca 08, 2010, 23:42:57 »
Witam mam pytanie odnośnie Lock On 1.12 Flaming Cliffs. Otóż podczas lotu A-10A i wystrzeleniu rakiety, automatycznie włączyła mi  się kamera tylnego prawego skrzydła i pokazała moment odpalenia rakiety ,a następnie kamera zaczęła śledzić pocisk z tyłu ,aż do zniszczenia celu. Całość wyglądała dość efektownie tylko nie pamiętam ,którymi przyciskami aktywowałem tą opcje. Wie ktoś jak ją aktywować???

« Odpowiedź #1051 dnia: Czerwca 13, 2010, 11:55:45 »
Wie ktoś jak naprawić problem dll hell?
Kampania When Hogs Fly mi nie działa lock on wywala sie do pulpitu.
Zawsze na drugiej misji. Kiedyś pomogła mi na to reinatalka teraz nie pomaga :/
Znalazłem że to jest znany problem dll hell ale nic co by pomogło go rozwiązać.

« Odpowiedź #1052 dnia: Czerwca 13, 2010, 12:57:04 »
daromuzg, nie wiem o co dokładnie Ci chodzi, ale z tego co pamiętam, gdy wystrzeliło się jakikolwiek pocisk, można było zobaczyć go z kamerki naciskając przycisk F6. Nie pamiętam, aby po za(poza) tym była gdzieś jakaś opcja dotycząca takiej kamerki.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2010, 07:01:54 wysłana przez Kos »

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #1053 dnia: Czerwca 15, 2010, 07:10:38 »
Mam taki problem w FC2: misja treningowa Su-27, zestrzeliwanie celów w trybie BVR. Dostaję namiar od AWACSA, odpalam radar znajduję cel tam gdzie mówią, że jest i po zalockowaniu bez problemu spuszczam klienta. Kłopoty zaczynają się, kiedy bawię się w trybie TWS - zanim cel znajdzie się w zasięgu rakiet po prostu go gubię. Machanie wiązką radaru we wszystkie mańki nic nie daje. Zmniejszam zasięg wiązki odpowiednio do odległości od celu, wydaje mi się, że wszystko robię zgodnie z tym co piszą w manualu i co mówią w treningach, ale kontakt po prostu zapada się pod ziemię. Odległość do celu to zazwyczaj około 30-40 km.
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić, co robię źle? Jak powinna wyglądać procedura zestrzelania celu za pomocą namiaru TWS w Su-27, żeby kontakt nie zwiał?

« Odpowiedź #1054 dnia: Czerwca 15, 2010, 13:16:58 »
Podejrzewam, że powinna tak jak opisujesz lecz bez żadnego znikania. Pytanko: aktualizacja do najnowszej poprawki 1.2.1 jest? Bo gdzieś słyszałem o znikających celach w tym trybie ale nie umiem teraz potwierdzić. Jeżeli jest i dalej tak się zachowuje jak piszesz to trudno mi teraz coś wymyślić. Ustalasz potencjalną odległość od celu? Być może zbliżenie samolotu na zbyt małą odległość za bardzo odbiega od ustawionej odległości (lub nie ustawionej, czyli domyślnie 10 km).

« Odpowiedź #1055 dnia: Czerwca 15, 2010, 14:20:33 »
Ja w sumie też mam nieraz taki problem, że w najmniej odp. momencie, cel mi znika tak jakby użył coś co go zakłóca.
W każdym razie ja mam orginalną wersję Lock on, czyli tą pierwszą + patch 1.02.
Prawie zawsze latam na Su-27 i Mig-29, jednak ostatnio próbowałem dowiedzieć się czegoś o F-15.
Mój problem polega na tym, że choć robię wszystko zgodnie z poradnikiem, gdy zasiadam do F-15, namierzam cel radarem, blokuje i ustawiam jakąkolwiek rakietę strzelam z karabinku, mimo faktu, że komputer mówi, abym strzelał.
Czy to jest jakaś opcja, którą trzeba wyłączyć?
Problem polega na tym, że mam HUD podczas namierzania, i gdy mam załączoną rakietę, a strzelam z karabinu?  :011:

« Odpowiedź #1056 dnia: Czerwca 15, 2010, 14:28:30 »
Dobrze, że to podkreśliłeś (wersję) - od tego powinno się zacząć. Jak chodzi o Orzełka to nie wiem nic także nie pomogę. Moja odpowiedź bardziej dotyczyła postu mmarudy ;)

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #1057 dnia: Czerwca 15, 2010, 14:51:00 »
Shady49: sprawdź dwie strony wcześniej w tym wątku.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #1058 dnia: Czerwca 15, 2010, 14:56:28 »
A no faktycznie jest. Dzięki.  :020:

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #1059 dnia: Czerwca 15, 2010, 19:57:20 »
Sniffer, wszystko mam zaktualizowane jak należy. Odległość do celu zmieniam, jak napisałem. Obserwuję też wyświetlacz i dobieram zasięg radaru w miarę jak odległość maleje - zgodnie z tym co było w filmiku z Flankertraining. Różnych kombinacji już próbowałem i nic, TWS albo jakoś dziwnie działa, albo nie rozumiem jego działania po prostu. :(

« Odpowiedź #1060 dnia: Czerwca 15, 2010, 20:37:40 »
Być może nie poprawili tego, nie jestem pewien. W wątku o FC2 jest zamieszczona przez John'a lista zaimplementowanych poprawek więc sprawdź czy tam widnieje ta pozycja - jeżeli nie to chyba będzie trzeba poczekać do następnego patch'a.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #1061 dnia: Czerwca 15, 2010, 23:21:44 »
TWS musi zebrać więcej informacji o celu niż tryb SCAN. Wykrywa więc cele wolniej i na mniejszą odległość. Ważne jest by zmieniać częstotliwość pracy radaru w zależności od kursu celu (Rshift I). Jeżeli cel leci w naszym kierunku zwiększasz częstotliwość (PPS na HUDzie). Jeżeli leci w przeciwnym kierunku zmniejszasz częstotliwość (ZPS). Jeżeli nie znasz kierunku celu używasz trybu automatycznego (AVT), ale przy tym trybie zmniejszysz odległość wykrycia i nie działa on w TWS - tylko w SCAN. Jeżeli użyjesz nieodpowiedniego trybu też skrócisz odległość wykrycia. Radar - wiadomo - nie wykryje celu zza przeszkody terenowej.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2010, 23:28:31 wysłana przez poko24 »

« Odpowiedź #1062 dnia: Czerwca 20, 2010, 19:42:39 »
Witam serdecznie,
chciałbym zapytać, czy jest tak możliwość w LO by programując trasę samolotu sterowanego przez komputer (np. Excellent) ustawić tak by wykonał pętlę? Potrzebne i coś takiego do ćwiczeń.
Z góry dzięki, Pozdrawiam

« Odpowiedź #1063 dnia: Czerwca 28, 2010, 19:44:20 »
Mam pytanie odnosnie wersji gry. Jaka wersja jest najlepsza? Czytam ze w tej wersji dziala to w tamtej nie dziala to, takze na jakiej wersji najlepiej rozpaczac zabawe w LockON? Niestety na Flaming Cliffs 2.0 mam za slabego kompa  :015: Dodam ze jestem w posiadaniu LOMAC Gold i Flaming Cliffs.

« Odpowiedź #1064 dnia: Czerwca 28, 2010, 23:21:31 »
mmaruda:

Z twojego opisu przychodzi mi jeszcze jedna rzecz do głowy, może cel po prostu jest sporo niżej lub wyżej i wraz ze zmniejszaniem odległości wylatuje poza wiązkę radaru pod lub nad nią, spróbuj opuścić lub podnieść antene, u mnie domyślnie shift+. shift+; dobrze jak znasz wysokość celu wtedy cały czas ustawiasz antenę na daną odległość i przybliżoną, przypuszczalną wysokość, wtedy delikwent nie zniknie.

Mr.Red:

Graj na Flaming Cliffs i maksymalnym realizmie żeby nie uczyć się złych nawyków - i zabawa rozpoczęta :) a najlepsza zabawa to opanowanie Żabska :021:, jak ogarniesz to się odwdzięczy pięknym filmem w TV w kokpicie po prawej.
Udanej zabawy.