Mam parę pytań do ekspertów odnośnie FC2.
1. Czy da się coś zrobić z tym bujaniem się głowy w kokpicie? Strasznie to irytuje i nie wiem, czy teraz samoloty są takie narowiste, czy to widok się buja, precyzyjne latanie jest strasznie trudne przez ten bajer, zawalam niemal wszystkie lądowania na lotniskowcu, w starym Locku tak nie było. Jakieś porady?
2. Tankowanie w powietrzu, jak to wykonać? Jest misja dla Su-33 na to, ale jak podlatuję do tankowca, to on podaje mi wysokość i prędkość itd, utrzymuję jak trzeba, ale nic się nie dzieje, tankowiec nie wypuszcza węża, u mnie nie otwiera się klapka, nic. Sprawdziłem w klawiszologii i nic nie ma, próbowałem też wybrać opcję refuel przez radio i nic.
3. Walka BVR, kiedy i jak to stosować? Jak mniemam Su-27 miał być typowym ruskim interceptorem, czyli radary naziemny bądź AWACS daje namiary, myśliwce startują i kierują wiązki radarowe tam gdzie im powiedzą? Czy może jest jakaś doktryna omiatania radarem konkretnych obszarów, żeby skutecznie wykryć wroga? Czytałem manual, obejrzałem filmiki i wszystko ładnie i pięknie, ale w praktyce jakoś to tak dobrze nie działa.