Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON  (Przeczytany 232425 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCEGO W LOCK ON
« Odpowiedź #1155 dnia: Kwietnia 11, 2011, 16:59:33 »
Na FC2 uczę się Su-27 do tej pory latałem F-15. Mam pytanie.
W F-15 AIM120C była miła bo po wystrzeleniu można było o niej zapomnieć. W Su-27 rakiety są inne i nie bardzo je rozumiem.
R-27ER działa jak AIM120C ale po zapomnieniu odblokowaniu celu staje się jakaś mało celna dlaczego?
R-27ET nie rozumiem w ogóle ona jest na podczerwień czy co?!
R-27R działa chyb a tak samo jak ER ale ma mniejszy zasięg tak?
R-27T tu w ogóle nie rozumiem na radar czy podczerwień to jest jak wybrać na jakiej zasadzie ma lecieć?
R-73 krótki dystans jak AIM9 i chyba na podczerwień tak? Tylko na radarze tez działa. dziwne i znowu nie kapuje...

Proszę opiszcie jak mądrze używać uzbrojenia na SU-27 bo się strasznie motam :( a do F-15 nie chcę wracać ze względu na brak możliwości ataku celów naziemnych...

[admin]Pisownia. Mazak.[/admin]
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2011, 17:04:50 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #1156 dnia: Kwietnia 11, 2011, 17:13:29 »
Bo Su-27 to ma tak bogate możliwości atakowania celów naziemnych... taki drugi A-10. :118:
R-27R/ER to rakieta SARH i trzeba oświetlać atakowany samolot do końca inaczej faktycznie ma kiepską celność.
R-27T/ET są naprowadzane na podczerwień, ale strzelanie z R-27ET na 3km to jednak overkill.
R-73 może być naprowadzana nawet kaskiem orzeszkiem więc co tam radar.
 :021:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

« Odpowiedź #1157 dnia: Kwietnia 11, 2011, 18:55:08 »
R-27ER działa jak AIM120C ale po zapomnieniu odblokowaniu celu staje się jakaś mało celna dlaczego?
Bo nie wie gdzie lecieć i sobie po prostu leci  :118:

Dodam jeszcze od siebie: podręcznik FC2, str. 267 - krok po kroku co i jak...

W przypadku braku znajomości j. angielskiego - to samo jest w podręczniku FC1.x na str. 230 (tu nie jestem pewien czy w wersji polskiej nr strony się zgadza  :021:)

« Odpowiedź #1158 dnia: Kwietnia 21, 2011, 14:18:34 »
Jeszcze tylko moment i trafi mnie jasny szlag. Usiłuję zainstalować "Flaming Cliffs 1.1" na Win7 64bit i niestety po raz kolejny porażka. Ściągnąłem najnowsze sterowniki (do StarForce też), postępuję z instrukcją i... kupa. Miejcie Szanowni Koledzy litość dla starca i napiszcie JAK TO ZROBIĆ??? Cały czas widzę komunikat "...zainstalowano pomyślnie zrestartuj komputer..." i tak dookoła wojtek.

piotru

[admin]Nazwy własne piszemy z wielkiej litery. Mazak.[/admin]
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2011, 14:50:17 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1159 dnia: Kwietnia 21, 2011, 14:52:46 »
Odinstaluj wszystko włącznie ze StarForcem, wyczyść rejestr, zainstaluj FC, łatki, na końcu ściągnij SFUpdate jest na dole strony.

http://www.star-force.com/support/sfdrvup.zip

Wszystko naturalnie z prawami administratora. Ja tak instalowałem i wszystko działa.

Ps. Do czyszczenia użyj tego: http://www.star-force.com/support/sfdrvrem.zip
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #1160 dnia: Maja 03, 2011, 12:17:50 »
Odinstaluj wszystko włącznie ze StarForcem, wyczyść rejestr, zainstaluj FC, łatki, na końcu ściągnij SFUpdate jest na dole strony.

http://www.star-force.com/support/sfdrvup.zip

Wszystko naturalnie z prawami administratora. Ja tak instalowałem i wszystko działa.

Ps. Do czyszczenia użyj tego: http://www.star-force.com/support/sfdrvrem.zip

Dzięki za pomoc ale u mnie to nie funkcjonuje. Całą procedurę powtarzałem kilkanaście razy i efekt zawsze jest taki sam tzn. wszystko idzie jak po maśle do momentu kiedy chce wreszcie uruchomić FC. Otrzymuje komunikat StarForce: "Instalacja zakończona pomyślnie. Uruchom ponownie komputer" i tak cały czas. Jedyny "zysk" jest taki że musiałem kilka razy aktywować ponownie "Ka-50". Próbowałem też zastosować rozwiązania alternatywne (np. instalację "Driver Signature Enforcement Override", uruchamianie z wyłączonym sprawdzaniem podpisów, różne wpisy w rejestrach - "DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS")  z efektem żadnym jeśli nie liczyć odzyskiwania systemu. W tym momencie moje nerwy odmawiają dalszej współpracy i rezygnuję z dalszych prób. Mam jednak pytanie pomocnicze: czy Flaming Cliffs 2.0 ma załączone te same drivery do StarForce, czy może a już jakieś nowsze, nie sprawiające problemów z instalacją na Windows 7 64 bit ?  Bardzo zależy mi na tej informacji ponieważ od niej uzależniam ewentualny zakup FC 2.0.

pozdrawiam

piotru

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1161 dnia: Maja 03, 2011, 12:26:02 »
Też StarForce tylko starszy ale cała procedura instalacji podobna. Moim zdaniem masz zrobioną jakąś kaszanę w systemie, bo mi się zdarzyło już kilka razy instalować BS, FC, FC2.0, A-10 + kilka innych gierek z tym zabezpieczeniem i wszystko elegancko poszło. Fakt bywały jakieś problemy ale praktycznie po ostatnich poprawka, a w praktyce przystosowaniu sterownika StarForce do nowych Windowsów temat został załatwiony.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #1162 dnia: Maja 03, 2011, 14:46:35 »
Hej piotru, na jesieni po zmianie kompa i systemu na "7" 64bit, miałem chyba identyczne problemy z LOFC  :005:. Radziłem się nawet KosiMazaki ale nic nie pomogło. Odpuściłem sobie i zakupiłem FC2, no i zero problemów :banan. a FC leży i łapie roztocza.  :020:
Gigabyte: P55-USB3, obecnie: i7 870 2.93 (3.72) poprzednio: i5 760 (3.49), RAM: 16GB, MSI 970. AV8R-01, Logitech G940, Thrustmaster Hotas X, Saitek Pro Flight Combat Rudder Pedals, FreeTrack

« Odpowiedź #1163 dnia: Maja 03, 2011, 15:27:57 »
Hej piotru, na jesieni po zmianie kompa i systemu na "7" 64bit, miałem chyba identyczne problemy z LOFC  :005:. Radziłem się nawet KosiMazaki ale nic nie pomogło. Odpuściłem sobie i zakupiłem FC2, no i zero problemów :banan. a FC leży i łapie roztocza.  :020:
Dzięki za info, ale ja i tak bardzo poważnie rozważam powrót do XP sp3. Oczywiście LOFC i gry w ogóle to tylko jedne z wielu kamyczków. Eclipse - działa 2 razy wolniej na W7 64, MS Script Debuger nie debuguje, NHancer nie daje się uruchomić a w FSX co i raz trafiają się jakieś "przyciachy" + scenerie które w XP "ino śmigały" i to we wcale wysokich ustawieniach tu ledwo się odpalają w ustawieniach trochę wyższych niż minimalne, ogólnie kupa. Jakiś rok i pół temu używałem W7RC przez kilka miesięcy (tak testowo) i mam wrażenie że wszystko działało dużo lepiej.

pozdrawiam

piotru

« Odpowiedź #1164 dnia: Czerwca 04, 2011, 18:42:20 »
Witam wszytskich.
Nie dawno zakupilem FC2 oraz x52 Pro i probuje powoli ogarnac obsluge A-10. Na razie przerabiam misje treningowe i bawie sie swietnie chociaz ustrzelilem dopiero kilka ciezarowek rakietami niekierowanymi, i widze, ze predko gra mi sie nie znudzi.
Ale do rzeczy:
Mam problem z trymerami... nie dzialaja! W Lockon1 i DCS a-10 dzialaja rewelacyjnie, a w FC2 wcale. Przypadkowo rozwiazalem polowicznie swoj problem. Okazalo sie, ze gdy rozbije samolot , albo katapultuje i wlacze misje od nowa, trymery dzialaja bez problemu. Tak wiec gra nabrala teraz sensu, ale niesmak pozostaje.
Macie jakies pomysly jak to naprawic?

Ps: Przepraszam za brak polskich czcionek, ale pisze ze sluzbowego komputera.

« Odpowiedź #1165 dnia: Czerwca 27, 2011, 11:55:34 »
Witam Wszystkich
Mam takie nieśmiałe zapytanie dotyczące możliwości (lub nie) użycia bomb GBU-12 lub innych nakierowywanych laserem w Lock on  FC2 .
 Ponieważ nie znalazłem konkretów na ten temat w manualu i na forum , proszę o jakieś wskazówki dotyczące możliwości posługiwania  się tymi
 " zabawkami "  skoro można je podwiesić.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #1166 dnia: Lipca 11, 2011, 23:51:54 »
No ale GBU to amerykanskie sa, a w Lock On amerykanie maja tylko niekierowane Mk 82,84 i 20. Moze pomylilo Ci sie z DCS A10, tam mozna uzywac GBU. Wydaje mi sie ze ruskie samoloty maja cos nakierowywanego laserem, instrukcja mowi o KAB1500L - ale ruskimi jeszcze nie latalem wiec sie nie wypowiem.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #1167 dnia: Sierpnia 01, 2011, 18:14:04 »
Mam parę pytań do ekspertów odnośnie FC2.
1. Czy da się coś zrobić z tym bujaniem się głowy w kokpicie? Strasznie to irytuje i nie wiem, czy teraz samoloty są takie narowiste, czy to widok się buja, precyzyjne latanie jest strasznie trudne przez ten bajer, zawalam niemal wszystkie lądowania na lotniskowcu, w starym Locku tak nie było. Jakieś porady?
2. Tankowanie w powietrzu, jak to wykonać? Jest misja dla Su-33 na to, ale jak podlatuję do tankowca, to on podaje mi wysokość i prędkość itd, utrzymuję jak trzeba, ale nic się nie dzieje, tankowiec nie wypuszcza węża, u mnie nie otwiera się klapka, nic. Sprawdziłem w klawiszologii i nic nie ma, próbowałem też wybrać opcję refuel przez radio i nic.
3. Walka BVR, kiedy i jak to stosować? Jak mniemam Su-27 miał być typowym ruskim interceptorem, czyli radary naziemny bądź AWACS daje namiary, myśliwce startują i kierują wiązki radarowe tam gdzie im powiedzą? Czy może jest jakaś doktryna omiatania radarem konkretnych obszarów, żeby skutecznie wykryć wroga? Czytałem manual, obejrzałem filmiki i wszystko ładnie i pięknie, ale w praktyce jakoś to tak dobrze nie działa.

« Odpowiedź #1168 dnia: Sierpnia 02, 2011, 14:07:42 »
Sposób na kiwającą się głowę:

w:

Config\View\View.lua

znaleźć:

head_roll_shaking = true

i zmienić na false.

I teraz wszystko wraca do normy.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #1169 dnia: Sierpnia 02, 2011, 17:11:35 »
Super, dzięki. Z tankowaniem już sobie poradziłem - rctrl+r otwiera cycka (tylko su-33). Inna sprawa, że po godzinie prób się poddałem. Masakrycznie trudne.