.
A z ciekawostek - przy maksymalnej prędkości samolotu klasy hundret nojn czy Schpittfeuer , około 30% wymaganego ciągu generowały... kolektory wydechowe, a dokladniej opuszczające je spaliny.
Informację te uzyskałem od posiadacza stacjonarnego silnika merlin ( raz na discovery prezentował swój silnik). Nie wiem na ile jest prawdziwa , ale możnaby spróbowac oszacowac masę gazów spalinowych uchodzących w ciągu sekundy z silnika , znając jednostkowe zużycie paliwa , które jest znane 
Witam!
Przepraszam za OT, ale zaciekawiło mnie te 30% ciągu. Przypadkowo znalazłem coś takiego:
"On 19 September [chodzi o rok 1937] the Spitfire [prototyp K5054] was flown for the first time with ejector exhausts. The system had been developed for the Merlin engine by Messrs R. N. Dorey and H. Pearson at Rolls-Royce (.....).
(......)By carefully canting the exhaust pipes rearwards, Rolls-Royce engineers found they could get 70 paunds of thrust-equivalent of 70 horsepower at 300 mph- almost for nothing. It was useful addition, which would increase the speed of the prototype to about 360 mph."
Na podstawie "The Spitfire Story" Alfred Price.
Podejmę się tłumaczenia, proszę poprawić w razie czego.
"19 września Spitfire został oblatany po raz pierwszy z wyrzutnikiem (?) spalin. System został opracowany dla silnika Merlin przez Messrs R. N. Dorey i H. Pearson w zakładach Rolls-Royce.(....). Poprzez delikatne wygięcie rur wydechowych do tyłu, inżynierowie Rolls-Royce`a uzyskali 70 funtów dodatkowego ciągu- równowartość 70 koni mechanicznych przy prędkości 300 mil na godzinę. Był to użyteczny dodatek [mocy], pozwalający podnieść prędkość prototypu do 360 mil na godzinę."
Może 30% to nie jest, ale 70 koni na samym wydechu robi wrażenie.
Co do przegrzewania się turbin to wydaje mi się że w niektórych konstrukcjach stosuje się związki (stopy?) potasu jako wypełnienie łopatek turbiny. W postaci płynnej zachodzi cyrkulacja, ciepło przekazywane jest na wał. Wiem że cos takiego stosuje się w konstrukcjach morskich. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat?
Pozdrawiam.