Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443113 razy)

mi123

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1125 dnia: Marca 05, 2008, 10:55:42 »
Gram od nie dawna w IŁ-2. Co prawda miałem go wczerśniej,a le pierwszą wersję.
Problem 1:

Jak startuje każdym samolotem w Ił-2 fargotten battels to zawsze jedno kołó podnosi mi się wcześniej, powodując tym samym, że samolot mi się przwechyla.

Problem 2:
Jak zainstalowałem Ił-2 to głos chodził. Po 2 miesiącach użytkowania, nagle głos wysiadł, w ustawieniach wszystko jest na maxa, sterowniki mam, więc nie wiem co się dzieje

Prosze o pomoc

« Odpowiedź #1126 dnia: Marca 05, 2008, 11:15:31 »
Primo, zła nazwa tematu. Za takie coś dostaje się czapę :D

Co do tego koła to nie wiem, a jeśli chodzi o dźwięk to temat już tu był poruszany, wystarczy poszukać.

o np. tutaj

http://www.il2forum.pl/index.php/topic,9616.0.html 

Po za tym niech kolega popracuje również nad ortografią i gramatyką bo za to też można zarobić w czapkę  (zresztą całkiem słusznie)
Go to your brother
Kill him with your gun
Leave him lying in his uniform
Dying in the sun.

Kroghul

• Gość
« Odpowiedź #1127 dnia: Marca 05, 2008, 14:21:38 »
A to koło to się podnosi w sensie, że jako pierwsze odrywa się od ziemi, czy w sensie, że jako pierwsze chowa się do konsoli podwozia?
Zresztą niezależnie od przyczyny po to są stery, żeby przeciwdziałać tego typu zjawiskom. :001:

pik50

• Gość
« Odpowiedź #1128 dnia: Marca 05, 2008, 22:05:43 »
Gram od nie dawna w IŁ-2. Co prawda miałem go wcześniej, ale pierwszą wersję.
Problem 1:

Jak startuje każdym samolotem w Ił-2 forgotten battles to zawsze jedno koło podnosi mi się wcześniej, powodując tym samym, że samolot mi się przechyla.

Proszę o pomoc

Proponuję użyć wyważenia lotek: ctrl + strzałka - jeżeli ściąga w lewo ctrl + strzałka w prawo jeżeli ściąga w prawo ctrl + strzałka w lewo. Powinno pomoc.

silientbob

• Gość
« Odpowiedź #1129 dnia: Marca 06, 2008, 00:53:43 »
Proponuję użyć wyważenia lotek: ctrl + strzałka - jeżeli ściąga w lewo ctrl + strzałka w prawo jeżeli ściąga w prawo ctrl + strzałka w lewo. Powinno pomoc.
Absurd od tego jest joj żeby kontrolować zachowanie latadła, trymować można w trakcie lotu. Zważywszy że temat jest dla początkujących, nie wymagaj od człowieka aby trymował w trakcie startu :karpik

pik50

• Gość
« Odpowiedź #1130 dnia: Marca 07, 2008, 12:59:12 »
Absurd od tego jest joj żeby kontrolować zachowanie latadła, trymować można w trakcie lotu. Zważywszy że temat jest dla początkujących, nie wymagaj od człowieka aby trymował w trakcie startu :karpik

Nikt nie mówił, żeby robić to w czasie rozbiegu ( czego nie nadmieniłem w poprzednim wątku) - można wstępnie wytrymować samolot zanim zaczniemy rozbieg.
Natomiast dokładniej - po zakończeniu startu i nabraniu wysokości. Sam tak zawsze robię i wcale nie jest to absurd.

« Odpowiedź #1131 dnia: Marca 08, 2008, 18:40:23 »

Trymer steru wysokości bardzo dobrze zdaje egzamin przy podrywaniu ciężkiego bombera  :001:

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #1132 dnia: Marca 19, 2008, 17:34:50 »
Co do  nierówno chowającego się podwozia to myślę że ma to związek nie tyle z błędem gry co z rzeczywistością.
Moim zdaniem jest to związane z różną długością przewodów hydraulicznych dla lewego i prawego podwozia co z kolei może być następstwem asymetrycznego rozmieszczenia pompy hydraulicznej w płatowcu.

W grze nigdy tego zjawiska nie odczuwałem jako kłopotliwego, właściwie nawet go nie zauważyłem.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #1133 dnia: Marca 20, 2008, 15:38:48 »
Jakoś nie zauważyłem tego problemu we wszystkich samolotach. Jedynie w szybszych i lżejszych maszynach. Ja problemu jakoś nie widzę , a jeśli już się zdarzy to zwykła delikatna korekta sterem wystarcza a i to w zasadzie nie jest potrzebne ponieważ dzieje się już w ostatniej fazie startu gdy i tak wajcha do siebie :)
W sumie samoloty (nawet w iłku ) to nie zabawki na sznurku i nie wszystko zawsze działa jakbyśmy chcieli i czasami się trzeba do maszyny dostosować a nie odwrotnie.

Mariner

• Gość
« Odpowiedź #1134 dnia: Marca 30, 2008, 16:30:00 »
Witam
Jestem tu nowy i jak domyślacie się chce zacząć grać w symulatory.
Jak na razie posiadam tylko Pacific Fighter,BoB2,Microsoft Combat Flight simulator 3(bardziej zręcznościówka niż symulator)Myśle że najlepiej z tej ekipy wypadł Pacific Fighters i właśnie w niego chce zacząć grać.Kupiłem do tego Joystick Logitech EXTREME 3D PRO.
No i troche już w powietrzu latałem i musze przyznać że znośne robiłem beczki nad samymi okrętami itp,lecz jest to symulator i postanowiłem że wpierw będe startował z lotniskowca no więc powiedzcie mi jak to sie robi po daje power ok 80% no i nic samolot stoi to myśle sobie że pewnie jakiś hamulec musze zwolnić no i go szukam wszystkie literki na klawiaturze powduszałem a samolot dalej stoi na pasie startowym.
Byłbym bardzo wdzięczny jeśli napisalibyście mi co musze powduszać żeby go ruszyć z miejsca.
Pozdrawiam

silientbob

• Gość
« Odpowiedź #1135 dnia: Marca 30, 2008, 16:41:27 »
Masz klocki pod kołami , dlatego nie możesz ruszyć. Musisz wejść w opcje sterowania i przypisać jakiś klawisz.

« Odpowiedź #1136 dnia: Marca 30, 2008, 16:44:58 »
...postanowiłem że wpierw będe startował z lotniskowca no więc powiedzcie mi jak to sie robi po daje power ok 80% no i nic samolot stoi to myśle sobie że pewnie jakiś hamulec musze zwolnić no i go szukam wszystkie literki na klawiaturze powduszałem a samolot dalej stoi na pasie startowym.

Za zwolnienie "blokady" na lotniskowcu (taki odpowiednik klocków pod kołami) odpowiada komenda "Toggle Chocks"

Klawisz możesz sobie zaprogramować dowolny. Wchodzisz do "Controls", klikasz myszką na puste pole po prawej stronie komend i przypisujesz klawisz do komendy.

Mariner

• Gość
« Odpowiedź #1137 dnia: Marca 30, 2008, 17:33:29 »
wielkie dzięki może jeszcze kiedyś polatamy na jakims serwerze

Zdania rozpoczynamy wielką literą. Dziadek Kos]/color]
« Ostatnia zmiana: Marca 30, 2008, 18:02:41 wysłana przez Kos »

Mariner

• Gość
« Odpowiedź #1138 dnia: Marca 30, 2008, 20:10:16 »
No porady się bardzo przydały wystartowałem za pierwszym razem odkąd wiedziałem jak sie te klocki wyjmuje,a po około 2 godzinach prób udało mi się posadzić maszyne na pasie lotniskowca w jednym kawałku.
jak(Jak) myślicie czy to w miare dobry rezultat?
« Ostatnia zmiana: Marca 30, 2008, 20:12:53 wysłana przez Kos »

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #1139 dnia: Marca 30, 2008, 20:40:48 »
Jak myślicie czy to w miare dobry rezultat?

Trudno powiedzieć, to zależy czy grałeś za pomocą klawiatury czy też pospolicie używając joysticka. Jeżeli chodzi o klawiaturę, to to jest w miarę dobry rezultat:

elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles