Witam, jestem tu nowy. Proszę o pomoc w rozwiązaniu następującego problemu:
Kupiłem grę IŁ 2 Strumovik 1946. Oryginał, polska wersja językowa. Już przy instalacji płyta nie chciała się samoczynnie otworzyć, otworzyłem ręcznie. Zainstalowałem, gra nie chce się uruchomić. Po włożeniu płyty otwiera się strona startowa, klikam na "uruchom", płyta pracuje przez kilka sekund po czym zatrzymuje się. Instalowałem i odinstalowałem grę kilka razy - bez efektu. Przy kolejnych instalacjach płyta już się samoczynnie otwierała. Zaznaczam, że na komputerze zainstalowane jest jeszcze ponad 10 gier (m.in. wszystkie serii total war, Silent Hunter III) i z żadną nie ma problemów. Komputer:
procesor - Athlon 3000+,
grafika - Ge Force 7600 GT,
RAM - 1024
karta dźwiękowa - ?, zintegrowana z płytą główną,
dysk - 160 GB, na partycji na której zainstalowana jest gra wolne miejsce 8 GB (po jej zainstalowaniu).
Napisałem do LEM-a, odpisali mi żeby odłączyć programy w rodzaju Alcohol, Deamon, Clone (takich nie miałem) oraz ewentualnie Nero - zrobiłem to, bez efektu. Kombinowałem też w menadżerze urządzeń pod dyktando rad LEM-a - też bez efektu. Zaznaczam, że informatyk ze mnie żaden i jeśli ktoś będzie mi udzielał rady, to bardzo proszę w sposób "jak chłopu na miedzy"

Tak więc proszę o ratunek, bo jeszcze nie grałem w żadnego Sturmovika i diabli mnie biorą, że wydałem 8 dych a gra leży bezużytecznie.