Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442882 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #2700 dnia: Stycznia 17, 2011, 17:06:42 »
w Bf-109 jak w FW-190 nie wytrymujesz tego ściągania raczej.

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #2701 dnia: Stycznia 18, 2011, 21:51:15 »
Witam,
Panowie czy da sie wytrymować samolot tak zeby nie ciągneło go na lewo (mowie tu o Mietku) Zdaje sobie sprawe z efektu żyroskopowego ale czy nie da sie zniwelować tego? W locie praktycznie cały czas musze kontrowac w prawo.
Ściąganie na lewo w locie przelotowym nie ma nic wspólnego z efektem żyroskopowym. To efekt strumienia zaśmigłowego...

W Spitach się da na pewno, w mietku chyba nie (dawno nie latałem żadnym, więc nie pamiętam). W foce na pewno się nie da, bo nie ma tam trymera lotek.
... który kompensuje się trymerem steru kierunku, a nie trymerem lotek. Prawdziwy spit taki trymer posiadał, 109 nie, a foka - nie wiem. Jak to jest w samej grze - nie pamiętam.

« Odpowiedź #2702 dnia: Stycznia 19, 2011, 20:15:40 »
Witam

W Iła 2 gram od niedzieli, bo wtedy kupiłem joystick i jestem początkującym... nie ma co ukrywać. Gram w kampanię ruskim myśliwcem. Nie wiem jak ocenić moje latanie, więc to pominiemy :001:.  Mam słaby komputer, więc nie mogę pozwolić sobie na symulatory z dobrą grafą itp... Prosił bym o jakieś rady czy coś  :002:. Gram na najłatwiejszym poziomie - dobrze robię?

Prosił bym abyście wymienili chociaż kilka tytułów gier o słabych wymaganiach żeby poszły na moim komputerze: 1.2Ghz i 512 RAM. Wiem, że wstyd z takim czymś wyskakiwać ale w tym roku na wiosnę lub początku lata będę miał nowy komputer, więc nie będzie problemu z lataniem. Joystick kupiłem w Mega Avansie za 70zł (akurat była przecena więc wziełem wziąłem ;P).

Czy Ty przed wysłaniem tego posta przeczytałeś go i zrozumiałeś coś z niego? Chyba nie. Pisownia, interpunkcja i inne dziwne słowa... tego natłoku myśli nie da się zrozumieć. Troszkę to ogarnąłem ale drugi raz tego nie będę robił tylko polecą w ostrzeżenia i posty do kibla. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2011, 20:46:15 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #2703 dnia: Stycznia 19, 2011, 20:38:46 »
Pisz troszkę staranniej ;) Czy dobrze robisz grając na najłatwiejszym poziomie? Raczej nie, bo potem ciężko Ci będzie przejść na trudniejsze ustawienia, a i tym samym grać online. Na początek polecam dać wszystko na maksa i zostawić tylko widoki zewnętrzne i ewentualnie podpisy samolotów, żebyś mógł nauczyć się rozpoznawać sylwetki. Zapraszam również na www.sturmovik.pl , znajdziesz u nas dużo informacji o grze.

« Odpowiedź #2704 dnia: Stycznia 19, 2011, 23:24:36 »
Ojejku przepraszam. Pisałem pod presją czasu  bo mój film się zaczynał  :002:. Na następny raz po prawie się  :002:.

Pisownia = urlop. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2011, 07:45:20 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #2705 dnia: Stycznia 23, 2011, 22:35:23 »
Prośba!!!!!!!!!! Próbowalem zrobić free tracka, udało mi się ąściągnąc wersje programu FT 2.1.2 bo 2.2 po instalacji ciągle wywala jakiś błąd. Co prawda program widzi mój wynalazek z wieszaka i diod ale nie działa w IL2. Natomiast przstał też w grze działać grzybek na joyu do rozglądania i nie umiem go ponownie uaktywnić. Przez to moja nauka na realu stoi pod znakiem zapytania. JAK WŁĄCZYĆ PONOWNIE TO CHOLERSTWO NA JOYU?
PS. I dont speak english, no comprendo!!!!

« Odpowiedź #2706 dnia: Stycznia 28, 2011, 21:58:31 »
Cóż, z uwagi na brak chętnych do pomocy ... musiałem postawić grę od początku, hat zaczął działać prawidłowo. Natomiast mam instalację UP2,1 lecz gdy przełączam na HSFX to grę wywala mi po 60%. Może jakaś podpowiedź?

« Odpowiedź #2707 dnia: Stycznia 28, 2011, 22:27:48 »
Tutaj na odpowiedź czeka się miesiąc

« Odpowiedź #2708 dnia: Stycznia 28, 2011, 22:43:13 »
Cóż, z uwagi na brak chętnych do pomocy ... musiałem postawić grę od początku, hat zaczął działać prawidłowo. Natomiast mam instalację UP2,1 lecz gdy przełączam na HSFX to grę wywala mi po 60%. Może jakaś podpowiedź?

60 % crashes are caused by a broken chain of reference between your games air.ini file, the contents of your mods folder, and your buttons file.
Wywalenie do pulpitu przy 60% jest skutkiem przerwanego łańcucha odwołań pomiedzy air.ini ,  zawartością Twojego foldera Mods i buttons.

Alkohol zabija komórki nerwowe ...zostawiając spokojne.

« Odpowiedź #2709 dnia: Stycznia 29, 2011, 02:01:45 »
60 % crashes are caused by a broken chain of reference between your games air.ini file, the contents of your mods folder, and your buttons file.
Wywalenie do pulpitu przy 60% jest skutkiem przerwanego łańcucha odwołań pomiedzy air.ini ,  zawartością Twojego foldera Mods i buttons.
Czyli łopatologicznie ... trzeba postawić znaczek "-" przy folderze MODS. Dzięki - zadziałało ;)

« Ostatnia zmiana: Stycznia 29, 2011, 09:45:44 wysłana przez some1 »

« Odpowiedź #2710 dnia: Stycznia 29, 2011, 15:39:22 »
Witam
Może ktoś spotkał się z takim problemem,lecę offline z partnerem AI,wydaję mu jakąkolwiek komendę ale niestety nie ma reakcji ze strony sima,tzn.nic się nie dzieje naciskam 1,2,3 itd. i nie mogę wydać żadnego rozkazu :015:
A tak poza tym ktore klawisze odpowiadają za wydawanie komend w menu z rozkazami?

Druga sprawa w conf.ini mam tak:
NoSubTitles=0
NoChatter=0
NoHudLog=0
NoLensFlare=0
Na ekranie widać tylko info np. jaką mam aktualnie ustawioną moc itd.,nie ma natomiast tego co się dzieje w eterze,czy to online czy offline,mogę napisać do kogoś na czacie ale ja tego sam nie widzę na monitorze...
 Jakby ktoś coś wiedział to proszę o pomoc,pozdrawiam.

« Odpowiedź #2711 dnia: Stycznia 30, 2011, 00:00:50 »
Jezeli  wykonujesz misję jako podwładny - to jedyne co możesz - jak pamietam - to poprosić o pomoc. Pod Tab - pkt chyba 7

« Odpowiedź #2712 dnia: Lutego 09, 2011, 20:51:02 »
Potrzebuję pomocy.
Padł mi dysk i musiałem zainstalować na nowo Iłka (1946) i straciłem swoje ustawienia. W "nowym" Iłku drzewa i budynki dosłownie wyrastają tuż przed nosem w odległości ok 1km.
Próbuję coś ustawiać ale nie wiem które ustawienia za to odpowiadają.
Mam kartę graficzną GF 9600GT, nie taka słaba ale czy to może być wina zbyt wysokich ustawień?
Jeśli ktoś z was ma podobną kartę to może podeśle conf.ini.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #2713 dnia: Lutego 11, 2011, 19:22:17 »
Na Tym Forum - http://www.il2forum.pl/index.php/topic,2365.0.html
Oraz pełna informacja o config .ini - http://mission4today.com/index.php?name=Knowledge_Base&cat=7

Poprawiłem linki. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2011, 20:38:33 wysłana przez KosiMazaki »

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #2714 dnia: Lutego 12, 2011, 04:45:14 »
Ja mam pytanie z innej beczki - co zrobić, żeby skrzydłowi AI nie rozbijali się kiedy lądujemy? Problem w tym, że ilekroć jestem zmuszony lądować na szybko (awaria, mało paliwa, nie chce mi się latać kolejne 20 minut...) skrzydłowi na siłę próbują dorównać i zarywają w ziemię. Co jeszcze głupsze, po tym jak już przywalą, drą japy, że zostali zestrzeleni. Próbowałem używać radia - opcję break, free hunt itp zazwyczaj nie działają... Przelazłem całą kampanie niemiecką, jakieś 85 misji i co bym nie robił sytuacja powtarza się nagminnie. W sumie mam skrzydłowych w poważaniu, ale totalnie psuje to wrażenie z gry. O dziwo w QMB jeśli latamy z wingmanem i wylądujemy, to grzecznie krąży wokół lotniska, fejle są tylko w kampanii. Wiem, że to jakiś bug, ale czy można go obejść?