Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 444625 razy)

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #120 dnia: Stycznia 14, 2007, 17:19:33 »
W sumie można jeszcze prościej, w ogóle nie startować. :002: :002: :002:

Ramm oczywiście ma rację, tylko to nie jest takie proste.

Można latac jeszcze na ta152/fw190d9, na 5km+ i atakować wszystko co próbuje podejść do Ciebie, a ignorować to co jess niżej.
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: Stycznia 14, 2007, 18:53:06 »
nie  bądzmy tacy skromni :D przeciez na Ta-152 linia rozwojowa tej serii się nie kończy  :118: :118: :118:

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #122 dnia: Stycznia 14, 2007, 19:04:16 »
Równie dobrze wykonuje się to na me262 etc... :002:
Co ciekawe, na V-frontach, widziałem to w wykonaniu szczajek, latających na 8km.
zła się nie uleknę...

« Odpowiedź #123 dnia: Stycznia 14, 2007, 20:40:24 »
Wszystko fajnie, tylko to temat dla początkujących i zapewne dla tych którzy maja problemy z przyswojeniem pewnych zdolności (to ja :021:). tak tez z tego tytułu H2H można nie trafić, jak to było w przypadku fw-190 vs. la7. Co do Mieczysława 262 to to tez nie jest tak łatwo. Ostatnio z Glebasem się ścigaliśmy, on na Me262 ja na spicie 25lbs. Dopóki leciał po prostej był w stanie się oddalać, jak tylko chciał nawrócić doganiałem uniemożliwiając wyjście dziób w dziób. A to wszystko było na 7000m  :ponury

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #124 dnia: Stycznia 14, 2007, 21:03:17 »
Ja problem spit-ów 25lb, rozwiązuje prosto. Nie latam na serverach gdzie występują i tyle.
La7 jest do ścierpienia, w d9 da się uciec.

Najważniejsze to po prostu unikać tego co jest zbyt grubym zwierzem dla Ciebie.
Ja na przykład, skupiam się na dobijaniu uszkodzony samolotów, vulchowaniu, atakowaniu bombowców, wolniejszych mosolotów, czy dołączaniu do pospolitych gangbangów np 4 vs 1. Wtedy mam pewność, że mogę zwiać, lol. A jak widzę la7 na horyzoncie, to po prostu spadam z Dodge City, i idę szukać innych ofiar.
zła się nie uleknę...

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: Stycznia 14, 2007, 21:07:54 »
No to muszę powiedzieć niestety że rzeczony kierowca gwizdka powinien popracować nad techniką :)
Po cholere skręcał lol

Było sienapędzić do 850+ km , pójśc w pion , a posiadana nadwyżka prędkości względem spita zapewnia bezpieczeństwo. Następnie należy zanurkować i podejśc do zagadnienia statystycznie  - jeśli wystrzele po 20 pocisków z każdej lufy mk108, przy założonej celności na poziomie 1% , to ile trafi w spita ?
lol

« Odpowiedź #126 dnia: Stycznia 14, 2007, 21:12:21 »
Co do spitów25lbs... byłem w szoku jak zajrzałem do IL-2 Compare i porównałem parametru tego czegoś z innymi jakimi kolwiek samolotami. Chyba tylko BI-6 jest lepszy :010:No może jeszcze jemu podobne :026: Ale tłokowców dorównujących mu nie ma :612:

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #127 dnia: Stycznia 14, 2007, 21:13:48 »
0,8 pociska. :002: :002: :002: Może zdeka nie stykać, biorąc pod uwagę, że Spit w oloświecie wymaga ich kilka sztuk. Rozwiązanie problemu banalne, czemu 20 pocisków, jak może być 40?  :021: :021: :021:
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2007, 21:23:25 wysłana przez F. von Izabelin »
zła się nie uleknę...

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: Stycznia 14, 2007, 21:18:50 »
Proste prawda?
Jak konstrukcja Mk108  :D

« Odpowiedź #129 dnia: Stycznia 14, 2007, 21:22:37 »
Proste i wazy tylko 59kg, a nie jak jakies tam MK103 ponad 100kg

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: Stycznia 14, 2007, 21:28:51 »
Tyle że w przeciwieństwie do 108 , 103 miała lufę :P i strzelała odrobinę poważniejszym pociskiem o ile się nie myle

« Odpowiedź #131 dnia: Stycznia 14, 2007, 21:37:04 »
Dokładnie tak. :021:

MK 103 to duża cikita bo waży aż 145kg, wiec malutkie MK108 to może się schować. dokładnych informacji nie mam, ale z tego co wiem to podobnie maja się proporcje co do siły strzału. Ajjjj szkoda ze w Olo nie zrobił He219 a wanną pod kadłubową która nosiła 4xMK103 :015:, tak tak był taki pomysł.

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #132 dnia: Stycznia 14, 2007, 21:51:52 »
:003:To teraz może tak bardziej w temacie:
Latam sobie czasami online na rożnych Mietkach i fokach i coraz bardziej drażnią mnie spitfire 25lbs i łachudry numer 7. Ostatnio lecę takim Fw-190 D9 po prostej z V=600km/h, a za mną pędzi La7 i wyraznie się zbliża. Ja przyspieszam do 650km/h a ten zbliża się nadal. nie muszę dopowiadać jak to się kończy. To samo jest ze spitami25lbs, samolot ten robi zakręt w 17sekund!!!. Do tego ma super wznoszenie i prędkość. Zdaje sobie sprawę ze w głównej mierze zawdzięczamy to olemu, ale czy Luftflyiery mają jeszcze jakieś sposoby na te olegowe oszukaństwa??  :015: :011:

No proste.. jednak wymaga, to opanowania pewnych zagadnień do poziomu umożliwiacego nobilitacje twoich poczynań przez goniącą Cię personę poprzez:  "Podziwiam, to jak szybko potrafisz latać tą dorą " :020: (czyt. skok śmigła, trym)  Nie bez znaczenia jest również fakt, że d9 w locie poziomym przy ziemi jest w stanie być obiektem szybszym o ok 7km/h od la7 natomiast po osiągnięciu słusznego i należnego sobie pułapu operacyjnego w dosadny sposób zdeklasować każdego ruska, który zaczyna przypominać nieporadnego bobasa.

Ja przyspieszam do 650km/h a ten zbliża się nadal. nie muszę dopowiadać jak to się kończy.

Mogłeś spróbować przyspieszyć do 750km/h (dysponując pewnym zapasem wysokości) bo właśnie wtedy laparch zaczyna się rozbierać, a co za tym idzie jego operator coraz poważniej zaczyna rozważać możliwość zakończeniapościgu za w takim stopniu przewyrzszającą go technologicznie maszyną.

To samo jest ze spitami25lbs, samolot ten robi zakręt w 17sekund!!!. Do tego ma super wznoszenie i prędkość.

Dora, to samolot, który w zasadzie ma same zalety jednak nie należy do nich czas zakrętu poziomego ani wznoszenie co jest dosyć zrozumiałe zważywszy na to, że jest to maszyna w porównaniu do 25lbs'a o niemal tonę cięższa i w 8 na 10 przypadków zatankowana paliwem w 75% przy 25/50% zapasie tegoż znajdującego się w statystycznym shicie25 Można wyprawadzić pewne wnioski, które zaowocują w przyszłość.
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

« Odpowiedź #133 dnia: Stycznia 14, 2007, 22:11:20 »
Wszystko fajnie Alive. Tylko, że to wyjściowo w momencie rozpoznania należy mieć ze 2ooom przewagi. Na podstawie tego wnioskuje, ze na każdym serwerze powinno być osobne lotnisko specjalnie dal foczek, tak by miały szanse wznieść się na chociaż 1ooom nim dopadnie go taki shit25 czy łachudra numer 7 :504:

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #134 dnia: Stycznia 14, 2007, 22:36:31 »
Wszystko fajnie Alive. Tylko, że to wyjściowo w momencie rozpoznania należy mieć ze 2ooom przewagi. Na podstawie tego wnioskuje, ze na każdym serwerze powinno być osobne lotnisko specjalnie dal foczek, tak by miały szanse wznieść się na chociaż 1ooom nim dopadnie go taki shit25 czy łachudra numer 7 :504:

Posiadanie przewagi, to twój nazistowski obowiązek, jeżeli decydujesz się zdobywać podziw i uznanie kobiet na niemieckim sprzęcie.. jednak przypadki, o których wspomniałem tyczą się spotkania na tej samej wysokości z pewnym jej zapasem pod sobą, jak i bazowania na dostępnych specyfikacjach technicznych mających miejsce w tej grze. Co do lotniska.. oczywiście zaleca się wybieranie takiego miejsca startu, które zminimalizuje prawdopodobieństwo zwulczowania przez wrogie siły, bądź zapewnienie sobie stosownej osłony takeoff'a przez kolegów..  Tematu 25lbs'a doradzałbym już nie poruszać, bo skończy się, jak zawsze generalną rozróbą na sali  :020:
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles