Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442651 razy)

SuicideKid

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #195 dnia: Lutego 09, 2007, 09:38:33 »
Hej. Wstepnie dzięki, teraz skonkretyzuje pere tych moich niejasnosci i problemow. 1)Odnosnie tego spadania to jest takie równomierne, baaaardzo powolne i w sumie moge nawet zadzierac dziób do góry, z tym ze to i tak nic nie daje. Pad jest dobrze wykalibrowany na 100%. Może faktycznie chodzi o brak paliwa? Chociaz to by było dziwne.. Jeszcze tylko pare pytanek odnośnie multi i dam wam spokój ;p. I) mam teraz wersje 1.22, jakiego teraz pacza powinienem zainstalować i czy jest możliwośc bezpłatnego "dopaczowania" sie do tej wersji abym mógł swobodnie grac po multi? II) czy w moja wersje moge grac za pomoca tego łączenia sie przez ip z ludzmi ktorzy maja tez tylko wersje 1.22?( pytam w razie jakby nie udało mi sie wyzej spaczowac). III) odpaliłemsobie multi i chcialem sam polatac, pocwiczyc po prostu sam model latania i zauważyłem ze jakos trudniej mi sie startuje niz w kampanii(przy tych samych ustawieniach realizmu), w sensie mocniej znosi na bok podzas kołowania i jakos nie moge oderwac pupy od ziemii :/. Pozdrawiam

3mw

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: Lutego 09, 2007, 12:09:51 »
Ad:2- Jest niezbędne by zaliczyć. Misje kończysz po wylądowaniu i po zatrzymaniu samolotu i wyłączeniu silnika wtedy możesz wyjść z gry do jej podsumowania.
Ad:5- Nie pograsz online bo musisz mieć wersje 4.071m lub 4.08m
Odnośnie Ad:2 Ja nigdy nie lądowałem, po prostu gdy pojawie się komunikat Misja wykonana pomyślnie czy coś takiego klikasz refly, o ile dobrze pamiętam.
AD:5 Jak masz wersję 1.22 jest to stary Szturm, po prostu na HL wchodzisz do pokoju Il2 Sturmovik, a nie do Forgotten Battles.

I) mam teraz wersje 1.22, jakiego teraz pacza powinienem zainstalować i czy jest możliwośc bezpłatnego "dopaczowania" sie do tej wersji abym mógł swobodnie grac po multi? II) czy w moja wersje moge grac za pomoca tego łączenia sie przez ip z ludzmi ktorzy maja tez tylko wersje 1.22?( pytam w razie jakby nie udało mi sie wyzej spaczowac).
AD:1Najlepiej kupić DVD 1946 i masz wszystko, bezpłatnie raczej nie dopaczujesz, chyba, że będziesz grał tylko w starego Sturma
AD:2 Tak

SuicideKid

• Gość
« Odpowiedź #197 dnia: Lutego 09, 2007, 12:21:21 »
A dzieki. Z tym, że jak kupowalem IŁ2 FB to to była wersja 1.11, pare dni tem spaczowałem do 1.22, wiec to chyba dalej FB ? No dzieki, możliwe ze nabede to DVD, jakie sa mniejwiecej jego koszta ?

« Odpowiedź #198 dnia: Lutego 09, 2007, 13:17:45 »
adn1. Mam wrażenie ze z tym opadaniem to chodzi o Bi-1, który już tak ma ze przy dużych prędkościach i ostrzejszym opuszczeniu nosa wpada w coś dziwnego czego ja nie jestem w stanie wytłumaczyć i ciągnie go w dół aż do Końca, a czasem na większej prędkości to po prostu wywija pętle :021: W takiej sytuacji dobrze zdjąć gaz do 0% i wysunąć klapy. Jak nie pomaga to wywinąć się na plecy, przynajmniej wywija w gore :020:

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #199 dnia: Lutego 09, 2007, 13:26:48 »
No jasne że FB !

Odnośnie Ad:2 Ja nigdy nie lądowałem, po prostu gdy pojawie się komunikat Misja wykonana pomyślnie czy coś takiego klikasz refly, o ile dobrze pamiętam.

Ta Refly i powtarzasz całą misje .3MW zorientuj się a potem pisz bo to co napisałeś to są bzdury i wprowadzają w błąd.

Odnośnie kończenia misji można na różny sposób zakończyć .

1 Gdy wyświetli się napis „wykonana misja” klikasz  Wyjście -> Zatwierdz (Apply)
2 Gdy pisze „Misja skończona” wtedy zależy czy w opcjach masz zaznaczone „No instant success” . Jeśli nie to będziesz musiał powtórzyć misje.
3 Jeżeli wyskoczysz na szmatach nad terytorium wroga także powtarzasz misje.

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #200 dnia: Lutego 09, 2007, 13:27:06 »
Patrz Pan, niebywałe, coś dziwnego dzieje się z klasycznym usterzeniem przy otarciu się o zakres prędkości okołodźwiękowych...

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #201 dnia: Lutego 09, 2007, 16:49:14 »
Patrz Pan, niebywałe, coś dziwnego dzieje się z klasycznym usterzeniem przy otarciu się o zakres prędkości okołodźwiękowych...
Wiedziałeś Pan?Bo ja pierwsze słysze...

AD:5 Jak masz wersję 1.22 jest to stary Szturm, po prostu na HL wchodzisz do pokoju Il2 Sturmovik, a nie do Forgotten Battles.

Jak masz  wersje 1.22 to masz FB i możesz sobie na UBI iść polatać,a nie w starego Sturma.Panowie,proponuję się zastanowić 2 razy zanim wyślecie posta,bo potem steki bzdur ktoś czyta
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

3mw

• Gość
« Odpowiedź #202 dnia: Lutego 09, 2007, 17:06:35 »
Panowie, przepraszam nieźle namieszałem, chyba nie byłem do końca obudzony. To refly pojeb.... mi się z online. Najlepiej wywalcie te moje posty.

Bialy_ICE

• Gość
« Odpowiedź #203 dnia: Lutego 09, 2007, 18:07:00 »
Pad jest dobrze wy kalibrowany na 100%

Proponuje zaopatrzyć się w joystik a nie latać na "Padzie" np: saitek cyborg evo na początek... albo dla bardziej wymagających na innych kontrolerach lotu.---->>>http://www.pilots.pl/sklep/index.php/cPath/60
Joy Pady nie są stworzone do symulatorów i moga powodować nie chciane loty w dół czy w górę bo nie oddają takiej dokładności jak joystik.

Hmm... nie pamiętam czy gra podniesiona do wersji 1.22 ma opcję trymu steru we wszystkich samolotach. Trymowanie steru ułatwia stabilizację gdy samolot sam się unosi czy delikatnie opada.

Co do grania online zrób jaki ci Panocek 3mw radzi...czyli kup Dvd 1946 masz wszystko w jednym. :020:
« Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2007, 18:15:28 wysłana przez Bialy_ICE »

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #204 dnia: Lutego 10, 2007, 14:39:15 »
No to mam problem, po zainstalowaniu patcha 4.08m nie mogę połaczyć się na HL z żadnym serwerem, cały czas wyskakuje timout, miomo wyłączonego firewalla i antywirusa. (oczywiście sprawdzałem tam gdzie kalkulacja czasu jest na maxa -np 70ms)

Czy ktoś ma pomysł jaka może być przyczyna? Od wczoraj bawię sięm Cam2pan i NewView ale to chyba nie ma znaczenia?

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #205 dnia: Lutego 10, 2007, 15:09:38 »
Zadnego.Mam gdzieś taki mały pliczek zapobiegający timeoutom.Daj pan panie Janie na PW maila to prześlę  :001:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #206 dnia: Lutego 10, 2007, 16:11:27 »
No i po problemie, zwykły rtestart pomógł 9zwykle hibernuję sytem i może dlatego nie działało).

Wielkie dzięki Angel programik się na pewno przyda. Mam maila wprofilu, ale wyślę Ci na PW.

3mw

• Gość
« Odpowiedź #207 dnia: Lutego 10, 2007, 17:44:34 »
Angel to może umieść ten program na jakimś serwerze ew. wrzuć na rapidshare, myślę, że dużo osób skorzysta.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #208 dnia: Lutego 10, 2007, 18:28:29 »

3mw

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: Lutego 10, 2007, 18:45:11 »
Wielkie dzięki, tylko gdzie to wkleić :D