Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443603 razy)

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #210 dnia: Lutego 10, 2007, 19:00:26 »
Do katalogu z grą.Napisane pod starego,ale działa w bublu.NIE ROZWIĄZUJE PROBLEMÓW Z POŁĄCZENIEM!!!Jest lekiem na problem typu:U mnie wszystko w porządku.Dlaczego mam timeout?
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: Lutego 10, 2007, 19:47:09 »
Angel - dzięki przeogromne! Sam mam czasami problemy z timeoutem. Bardzo przydatna pierdółka :)

Boruta

• Gość
« Odpowiedź #212 dnia: Lutego 10, 2007, 22:28:54 »
Ponieważ, niestety, nie doczekałem się żadnej odpowiedzi - ponawiam moje pytanie (obawiam się, że umknęło w ferworze dyskusji... :) ).
Czy poza stroną dywizjonu 304 znacie jakieś strony poświęcone lataniu bombowcem tudzież samolotem myśliwsko-bombowym z nastawieniem na tą drugą część jego nazwy, tzn. zajmujące się niszczeniem celów niepowietrznych przy pomocy specjalnie do tego celu skonstruowanych samolotów.
Latanie myśliwcem jest fajne, szkolę się pilnie u Kosa, ale "bombowa" działalność lotnicza kusi mnie mocno... Słowem - pomocy!!!

« Odpowiedź #213 dnia: Lutego 10, 2007, 22:43:04 »
Ale jakiej pomocy oczekujesz? Chcesz dowiedzieć się, jak obsługiwać celowniki bombowe, jak celnie bombardować samolotami szturmowymi, czy też chcesz dołączyć do innych bawiących się w ten sposób?

Boruta

• Gość
« Odpowiedź #214 dnia: Lutego 10, 2007, 22:49:13 »
Szukam bardziej uszczegółowionych opisów teorii bombardowania i atakowania celów naziemnych niż można znaleźć na stronie 304. Poszukuję również grup zajmujących się lataniem samolotami szturmowymi bądź bombowymi. Będę wdzięczny za jakieś linki - może jestem sierota, ale ich poszukiwanie poprzez sieć wypadło mi dość blado...

Bialy_ICE

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: Lutego 11, 2007, 04:18:37 »
Fajnie by było lecieć bombowcem i mieć wszystkich strzelców na pokładzie w rozgrywce online. Tylko lecisz a pozostała załoga zajmuje się resztą. Dolatujesz zrzucasz bombsztala i wracasz. :021:

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #216 dnia: Lutego 11, 2007, 11:33:48 »
Szukam bardziej uszczegółowionych opisów teorii bombardowania i atakowania celów naziemnych niż można znaleźć na stronie 304. Poszukuję również grup zajmujących się lataniem samolotami szturmowymi bądź bombowymi. Będę wdzięczny za jakieś linki - może jestem sierota, ale ich poszukiwanie poprzez sieć wypadło mi dość blado...

http://www.kg200.prv.pl/

Szkoła/Semestr 3/Atak na cele naziemne
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

juttua

• Gość
« Odpowiedź #217 dnia: Lutego 15, 2007, 13:12:26 »

3 Jeżeli wyskoczysz na szmatach nad terytorium wroga także powtarzasz misje.

Nie zawsze. Tzn. raz miałem tak, że misja została zaliczona gdy na mapie, ikonka wraku zdecydowanie była po czerwonej stronie. Na spadochronie raczej nie przeleciałem przez linie frontu.
Może nawet było to awaryjne lądowanie. W każdym razie pamiętam, bo się mocno zdziwiłem, że mogę zatwierdzić misję.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #218 dnia: Lutego 15, 2007, 13:41:41 »
Jak nie czytałeś to poczytaj. Codziennie latam bombowcem on-line pisz na GG to polatamy razem.
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,6432.0.html
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #219 dnia: Lutego 17, 2007, 20:56:19 »
Właśnie zmieniłem wersje Ilka z 4.05 na 4.08.
Gdzie są ustawienia joya bo nie chce mi się wszystkiego od początku ustawiać.

« Odpowiedź #220 dnia: Lutego 17, 2007, 21:22:32 »
Szczyt lenistwa   :121: , a temat całkiem świeży. 
TU - http://www.il2forum.pl/index.php/topic,8308.0.html
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #221 dnia: Lutego 18, 2007, 01:33:24 »
Dzięki.
Przy okazji wybaczcie, że nie wyszukałem frazy "cenne dane".

bartek

• Gość
« Odpowiedź #222 dnia: Lutego 23, 2007, 08:53:30 »
czołem Kolegom!
Mam takie pytanie jako nowicjusz w lataniu online,
kiedy wiadomo, że samolot którym lecimi jest wytrymowany prawidłowo?
czy wytrymowanie na "0" oznacza, że samolot leci nie wznosząc sie i nie opadając?
Pytanie drugie(być może naiwne):czy na angielska wersję IŁ-2 FB da się wgrać AEP w wersji polskiej?
pozdrawiam i dziekuje za (ewentualne) odpowiedzi!

« Odpowiedź #223 dnia: Lutego 23, 2007, 09:20:58 »
kiedy wiadomo, że samolot którym lecimi jest wytrymowany prawidłowo?

Samolot jest wytrymowany prawidłowo kiedy po puszczeniu drążka (joysticka z układem np. sprężyną centrującą) dziób samolotu nie opada, ani się nie wznosi - to oczywiście w symulatorach, bo w realu samoloty nie miały w zasadzie "centrowania drążka" (w ten sposób jak to jest w joyach) czyli można powiedzieć, że przy ustawieniu drążka w pozycji "0". Choć są pewne sytuacje np. lądowanie na bardzo krótkim pasie/terenie kiedy lekkie wytrymowanie - ciężki na ogon jest pożyteczne (dotyczy samolotów z kółkiem ogonowym).
« Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2007, 09:26:06 wysłana przez Razorblade1967 »

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #224 dnia: Lutego 23, 2007, 09:23:09 »
Samolot wytrymowany prawidłowo spełnia Twoje oczekiwania względem trymowania :) Nie da sie wytrymować idealnie samolotu w naszej grze nie lecąc w sposób ustalony krócej niż minutę czy dwie - tak by wyrównała się prędkość, do której można dobrać odpowiadającą jej nastawę trymu usterzenia wysokości. W praktyce rozróżniamy dwa ustawienia : cięzki na łeb i cięzki na dupe, za przeproszeniem.