Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443015 razy)

maku

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #285 dnia: Marca 17, 2007, 06:05:55 »
Uau,no to teraz już się poskładałem.

P.S. Uczymy się całe życie.Po za tym Nie irytuj się tak.bo kiedyś z tak błachego powodu Ci żyłka  pęknie.No offense.
Pozdrawiam

http://pl.wikipedia.org/wiki/Burak
 Obrażanie użytkownika forum
Kusch

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #286 dnia: Marca 17, 2007, 09:35:31 »
O roślinach możecie sobie porozmawiać via PW.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #287 dnia: Marca 17, 2007, 16:23:11 »
O slicznyc roslinach typu : banan naprzykład

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #288 dnia: Marca 17, 2007, 23:56:05 »
Szmajs jesteście jak zwykle niepoprawni.Wasze rubaszne poczucie humoru mnie rozbraja  :002:
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

jpl

• Gość
« Odpowiedź #289 dnia: Marca 18, 2007, 20:32:10 »
Witam wszystkich,

mam następujący problem z Ił 2 Szturmowik Forgotten Battles v. 1.22:

mimo, iż mój komputer spełnia minimalne wymagania sprzętowe, gra nie funkcjonuje normalnie: komputer zawiesz się po kilku minutach gry, albo przy wykonaniu jakielkolwiek bardziej wymagającej sprzętowo operacji ( animacja wybuchu, zderzenie samolotu z ziemią). mam 256 MB ramu, i 128MB karty graficznej. Mimo kilkukrotnej reainstalacji problem nie ustępuje. I jeszcze dwie informacje, być może pomocne: podczas instalacji, za każym razem, na końcu, przy drugim CD wyświetla się komunikat, że w stacji dysków jest nieprawidłowy wolumin, mimo, iż cała instalacja została zakończona. Druga sprawa. Zainstalowałem tę grę na innym komputerze, nie spełniającym wogóle minimalnych wymagń sprzętowych (64ramy grafiki, 128 ramów pamięci, czy jakoś tak...) Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że gra działa płynnie i bez większych przycięć: zawieszki też się zdarzają, ale niezwykle rzadko.

Tak więc proszę, byście spróbowali rozwiązać mój problem, jako że chciałbym móc korzystać z tej gry także u siebie. Z góry dziękuję za informacje i pomoc.  :zz0012:

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #290 dnia: Marca 18, 2007, 21:19:39 »
Podaj dokładną konfigurację kompa (procesor, karta graficzna), wyłącz firewalla i antywirusa, na jakich ustawieniach gry latasz (excellent, high, medium?), OGL czuy DirecX, w jakiej rozdzielczośći i z jakimi ustawieniami AA i AF? To są niezbędne dane, aby Ci pomóc.

jpl

• Gość
« Odpowiedź #291 dnia: Marca 18, 2007, 21:30:45 »
Mój procesor to Intel Celeron CPU 2.80GHz
Karta:Intel 82915G/GV/910GL Express Chipset Family

Ustawienia: najniższe z możliwych, ale i tak występuje to , co napisałem wcześniej; na wyższych się nie da... Sterowniki: próbowałem jednego i drugiego, ale jest to samo. Rozdzielczość:1024x768 32 bit , grafika "Ustawienia bezpieczne", dźwięk: także ustawienia minimalne. PS: ja nie latam, bo nawet skrzydeł nie jestem w stanie rozwińąc w tym czasie, jaki daje mi mój komputer... :008:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #292 dnia: Marca 18, 2007, 21:34:05 »
1. Celeron.
2. 256mb RAMu.
3. Grafe zintegrowana od Intela.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

jpl

• Gość
« Odpowiedź #293 dnia: Marca 18, 2007, 21:50:20 »
1. Celeron.
2. 256mb RAMu.
3. Grafe zintegrowana od Intela.
Co mam przez to rozumieć ? To są przyczyny ? Czy mógłbyś napisać szerzej ?

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #294 dnia: Marca 18, 2007, 21:56:13 »
Co mam przez to rozumieć ? To są przyczyny ? Czy mógłbyś napisać szerzej ?
Dokładnie.Wąskim gardłem jest procesor.Spróbuj uruchomic grę w rozdzielczości 800x600 z 16 bitową paletą barw z detalami medium
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #295 dnia: Marca 18, 2007, 21:59:03 »
1. Celeron z racji swojej małej ilości pamięci podręcznej L2 Cache która wynosi 256kb jest mało wydajny w porównaniu do swojego bratra kaleki Pentium 4. Dodatkowo 553 szyny HT tez nie napawa optymizmem w porównaniu do 800 w pełnym procu.

2. 256RAMu to zdecydowanie za mało  na FB, pamiętam że na 512mb jak było sporo obiektów na mapach gra haczyła, na 256mb na pewno mieli dyskiem non stop. Pewnikiem to 128mb brane jest jeszcze z pamięci RAM, ewentualnie tylko 64mb. Róznie może być.

Proponowałbym na początek wsadzić jakąs grafę przyzwoitą, reszta może wystarczy. A jak nie to RAMu dołożyc i na końcu Proc. te trzy elementy w takiej kolejności bym podejrzewał.

3. Karta graficzna jaką jest Intel Extreme to wynalazek typowo biurowy, nie radzi sobie z grafika 3D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

jpl

• Gość
« Odpowiedź #296 dnia: Marca 18, 2007, 22:01:45 »
Dobrze, w takim razie dziękuję za pomoc. :001:

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #297 dnia: Marca 18, 2007, 22:06:06 »
Kurcze chciałem pomóc .Pisze sobie rozpisuje się a tu ciach już napisali  ech.... :P

Offline Bee

• *
« Odpowiedź #298 dnia: Marca 18, 2007, 22:23:41 »
Zdaje się że mówisz o zawieszaniu się gry, a nie o przycinaniu. Ustawienia minimalne przy tym sprzęcie nie powinny powodować zawiechy. Najwyżej właśnie zwolnienia. Mam radę. Otwórz komputer i wyczyść z kurzu wszystkie wentylatory. Od kiedy robie to regularnie komputer zawiesił mi się może kilka razy.

jpl

• Gość
« Odpowiedź #299 dnia: Marca 18, 2007, 23:00:32 »
Ustawienia minimalne przy tym sprzęcie nie powinny powodować zawiechy. Najwyżej właśnie zwolnienia.
  Własnie o to mi chodziło, zrobię tak, jak piszesz. Wielkie dzięki, tobie, i Pogo :001: PS: gdyby ktoś jeszcze miał jakiś pomysł, uprzejmie proszę napisać, bo chyba to nie jedyne źródło problemu; podobnie zachowuje sieu mnie Java; tak więc wszelkie IRC'e są dla mnie niedostępne.  :icon_sad: a inne programy, nawet wymagające, takiego efektu nie wywołują, choć tną co niemiara.