Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 444268 razy)

lukasz-h

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #345 dnia: Kwietnia 11, 2007, 11:26:38 »
Wejdź na stronę http://proxy.net.pl/ i odszukaj pola "Twój IP", następnie wpisz w Start -> Uruchom "cmd" i w tym co się otworzy "ipconfig". Sprawdź, czy IP ze stronki jest gdzieś napisane w tym czarnym okienku :D, jeżeli tak to możesz stawiać serwer, jeśli nie to masz problem. Musisz zapytać się dostawcy, czy może Ci przekierować port 21000 na Twój IP.

DemoniX

• Gość
« Odpowiedź #346 dnia: Kwietnia 11, 2007, 14:52:19 »
Mój kolega który ma Neostrade musiał wyłączyć zapore (Panel sterowania> Centrum zabezpieczeń>zapora systemu windows>wyłącz) abym ja mógł się dołączyć do gry, inaczej wyskakuje timeout.

mentos

• Gość
« Odpowiedź #347 dnia: Kwietnia 11, 2007, 15:28:34 »
Bartku, ja także mam kablowke i zapewny ty jak i ja posiadasz wsólne IP czyli kazdy kto ma taką sieć jak ty nie może stawiac servera. No chyba ,że jak juz postawisz na tym HL, to dołaczac mogą osoby tylko z twojej sieci nikt inny.

I odrazu chciałbym się zapytać was drodzy gracze o pewną rzecz.. a mianowicie.. Jak celowac w b-25 by tafic w cel.
Dokładniej chodzi mi o kąt ustawienia celownika, nie wiem jak obliczyc przy jakiej wysokości i prędkości ustawic ten celownik. Jakies działanie trzeba zrobić czy jak ?
Pozdrawiam

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #348 dnia: Kwietnia 11, 2007, 16:00:39 »
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

« Odpowiedź #349 dnia: Kwietnia 11, 2007, 19:49:36 »
Mam internet przez kablówkę i moze stąd ten problem...

Bartku, ja także mam kablowke i zapewny ty jak i ja posiadasz wsólne IP czyli kazdy kto ma taką sieć jak ty nie może stawiac servera.

A co macie przeciwko internetowi przez "kablówkę"? Mam "Chello" przez chyba najpopularniejszą kablówkę w PL czyli UPC i nigdy żadnych problemów ze stawianiem serwera - mam 3 zewnętrzne IP (mógłbym mieć 5 ale brakuje mi po prostu jeszcze 2 komputerów)

Kwestia dostawcy to jedno, a kwestia zewnętrznego IP to drugie. Żeby postawić serwer trzeba mieć zewnętrzne IP, ale żeby grać jako "client" nie jest to konieczne. Przez parę lat miałem podłączony 1 z komputerów do sieci radiowej bez zewnętrznego IP i bez problemu grałem w "iłka".

Proponuję po prostu zadzwonić do rzeczonej "kablówki" i zapytać o to czy jest IP zewnętrzne czy nie (zresztą to powinno być napisane w umowie!). Część dostawców internetu oferuje IP zewnętrzne (nawet stałe) dla posiadaczy internetu o niewielkim przesyle (do tych lepszych to zwykle standard) za grosze. Sieć w której funkcjonował do niedawna komputer mojej żony, oferowała zewnętrzne IP za 1,22 PLN (z Vat) na miesiąc. Te opłaty są naprawdę często niewielkie warto się zorientować.

mentos

• Gość
« Odpowiedź #350 dnia: Kwietnia 11, 2007, 20:29:56 »
Alive, wchodziłem na tą strone i czytałem wszystko dokładnie, sciagnąłem nawet film o bombardowaniu w b-25, lecz na stronie nie jest napisane jak obliczac kąt celownika by trafic w cel przy takiej i takiej predkosci i wyskosci. W filmiki jest powiedziane ,że na wysokości 3040m i predkości 2xx km/h (nie pamiętam dokładnej predkości) celownik należy ustawić na 43 stopniu i wtedy trafimy w cel. Lecz nie wiem jak obliczyć przy jakiej predkości i wysokości ustawić celownik.

DemoniX

• Gość
« Odpowiedź #351 dnia: Kwietnia 11, 2007, 20:39:15 »
"Musimy wprowadzić dane o naszej wysokości i prędkości a także ustawić kąt celownika tak by linie przecinały się właśnie na naszym celu."
Potem tylko (jeżeli masz przypisany przycisk) wciskasz klawisz Automatyzacji zrzucania bomb i automatycznie zrzuci Ci bomby w odpowiednim momencie...

Jeżeli celownik sie "zsunął" z celu korygujesz prędkością TAS.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #352 dnia: Kwietnia 11, 2007, 22:46:47 »
Alive, wchodziłem na tą strone i czytałem wszystko dokładnie, sciagnąłem nawet film o bombardowaniu w b-25, lecz na stronie nie jest napisane jak obliczac kąt celownika by trafic w cel przy takiej i takiej predkosci i wyskosci. W filmiki jest powiedziane ,że na wysokości 3040m i predkości 2xx km/h (nie pamiętam dokładnej predkości) celownik należy ustawić na 43 stopniu i wtedy trafimy w cel. Lecz nie wiem jak obliczyć przy jakiej predkości i wysokości ustawić celownik.

Ale tego nie czytałeś:
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,6432.msg86253.html#msg86253
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Tygrys205

• Gość
« Odpowiedź #353 dnia: Kwietnia 15, 2007, 18:08:51 »
Nie wiem czy było, jednak szukałem i nic nie znalazłem. I powinno tu pasować. Otóż próbując wejść na jakikolwiek serwer na HL'u klikam "Join this game", Sturm się ładuje, po załadowaniu jest tylko "Proszę czekać..." i tyłek zbity. Nic się nie dzieje. Może wie ktoś co to jest? A jeśli był taki temat to proszę o namiary.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #354 dnia: Kwietnia 15, 2007, 18:34:25 »
Timeout
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Soldier

• Gość
« Odpowiedź #355 dnia: Kwietnia 15, 2007, 20:24:49 »
Witam wszystkich

Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem ił-a FB. Zainstalowałem najnowszego patcha (ver.1.22) i chciałem zagrać z kimś przez internet niestety na HL wszyscy grają na wersji 4.08m czyżbym przespał kilka wersji tej gry? czy może pomyliłem pokoje w HL?.....

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #356 dnia: Kwietnia 15, 2007, 20:37:52 »
Lol....Nie pomyliłeś...przespałeś jakieś...2 lata?
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

« Odpowiedź #357 dnia: Kwietnia 15, 2007, 20:41:46 »
Jak zaczynasz od FB to trudno mówić , że coś przespałeś , a raczej , że dopiero zaczynasz  :002:
Po FB był AEP , potem PF + Pe-2 i na koniec 1946 spaczowany narazie do 4.08.
Przeczytaj ten wątek : http://www.il2forum.pl/index.php/topic,3673.0.html 
Spokój cechuje Mistrza.

DuszQ

• Gość
« Odpowiedź #358 dnia: Kwietnia 18, 2007, 15:20:30 »
Witam . Mam kolejny problem z grą IŁ-2 Szturmovik . Nie moge po wylaczeniu gry i odpaleniu jej ponownie kontynuowac kampanji nie ma zadnego wczytaj campanie czy cos w tym stylu . Dodatkowo za kazdym razem musze ustawiac klawiszologie o co tu chodzi pomocy plizz.
:(:(:((:(

« Odpowiedź #359 dnia: Kwietnia 18, 2007, 19:31:31 »
Zainstaluj grę w domyślnym katalogu:
X:\Program Files\Ubi Soft\IL2 Sturmovik

gdzie X to litera partycji na której chcesz zainstalować IŁa
Cytat: Sir Fred Hoyle
Space isn't remote at all. It's only an hour's drive away, if your car could go straight upwards