Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443686 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AmselJ

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #705 dnia: Listopada 27, 2007, 12:18:43 »
Znam taki programik, który symuluje joystick za pomocą myszy. Można go sciągnąć ze strony http://www.tti-us.com/sim/picjoy.html . Jest darmowy.
Sam go wyprobowałem i jest O.K. Minusem jest to, ze myszka w ILku służy do rozglądania się wiec sterując samolotem cały czas się rozglądasz nie koniecznie tam gdzie byś chciał.

P.S. Sam używam tylko klawiatury i nie jest to takie tragiczne. Ladowalem P-80 na lotniskowcu i dobrze mi to wychodzi.

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #706 dnia: Listopada 27, 2007, 17:42:19 »
Co do tej myszki, to najlepszy sposób żeby się przekonać czy sie da, to samemu spróbować. Choć rozwiązania nieszablonowe czasami przynoszą ciekawe efekty to ja osobiście jestem zwolennikiem picia wódki z kieliszka. :004:

Cytat: ALBERT EINSTEIN 
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.
....lol....

silientbob

• Gość
« Odpowiedź #707 dnia: Listopada 28, 2007, 00:27:07 »
Nie wiem co masz na myśli (istnieje możliwość, że piszesz z Australi np ;) ), ale już mniejsza.

No a ja tak gram już od dwóch lat i nie narzekam. Sugerowanie, że obcinam sobie w ten sposób wrażenia tzw. symulacyjne, jakoś do mnie nie przemawia, bo jeżeli jesteś w stanie wmówić sobie, że lecisz (żeby już o walce nie wspominać.. ) katując grę, to równie dobrze wytłumaczysz sobie, że możesz to robić na klawiaturze i się z tego jeszcze cieszyć, że tak potrafisz chociaż wielu twierdzi, że to niemożliwe :D Doskonale pamiętam, jaka wczówka była na Amidze przy Gushipie2000 i moim starym quickshoocie z 2 przyciskami - tocz ja naprawdę uważałem się za pilota apacziii =] Wybaczcie mi tą dygresję... dorosłem i teraz nie pomyślałbym już o sobie, jako pilocie, a określenie pilot wirtualny... gracz.  Cóż..  z wirtualnym lataniem, to tak, jak z wirtualnym seksem jest.. słuchy takie chodzą, się słyszy tu i ówdzie..

Generalnie jest to dział Ił 2 Sturmovik i cała strona Yoyosims raczej o symulatorach( mniej lub bardziej udanych) traktuje, więc proszę kolegę szanownego podobne dywagacje do odpowiedniego topicu skierować.  :004: Wszyscy wiemy że to gra a słowo "latanie" jest tak samo umowne jak cała reszta stworzona przez Ola i resztę jego świty. I nie chodzi o żadne wczuwanie się (choć nie widzę w tym nic złego jeśli ktoś lubi), lecz o wygodę i płynność zabawy. Co właśnie zapewnia wyżej przeze mnie wspomniany joystick.   :003:

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #708 dnia: Listopada 28, 2007, 02:25:53 »
Generalnie jest to dział Ił 2 Sturmovik i cała strona Yoyosims raczej o symulatorach( mniej lub bardziej udanych) traktuje, więc proszę kolegę szanownego podobne dywagacje do odpowiedniego topicu skierować.  :004: Wszyscy wiemy że to gra a słowo "latanie" jest tak samo umowne jak cała reszta stworzona przez Ola i resztę jego świty. I nie chodzi o żadne wczuwanie się (choć nie widzę w tym nic złego jeśli ktoś lubi), lecz o wygodę i płynność zabawy. Co właśnie zapewnia wyżej przeze mnie wspomniany joystick.   :003:

Przepraszam, zachowałem się, jak gówniarz  :icon_redface:
Widać jestem urodzonym masochistą i kręcą mnie też inne rzeczy ;)
Kończę OT
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Pokolit

• Gość
« Odpowiedź #709 dnia: Listopada 28, 2007, 22:12:56 »
Wielkie dzięki AmselJ za ten programik, jeszcze go nie sprawdziłem bo czasu zbytnio nie miałem  :015:
ale za samą chęć pomocy należy Ci się plus

Dzięki wielkie wszystkim, którzy chcieli pomóc.

Pokolit

• Gość
« Odpowiedź #710 dnia: Listopada 29, 2007, 19:42:28 »
Wita ponownie
Znowu przychodzę z problemem  :003:
Program ładnie skonfigurowałem :002: i teraz sterowanie myszką stało się możliwe :002:
Jednak myszą także sie rozgląda i to trochę przeszkadza.
Można jakoś to wyłączyć ?? W opcjach nie znalazłem.

AmselJ

• Gość
« Odpowiedź #711 dnia: Listopada 30, 2007, 13:52:50 »
 :005:
Witam,
niestety jak pisałem wcześniej nie da się tego odłączyć. Czytałem o tym może jakiś rok temu na innym niepolskojęzycznym forum i wszyscy stwierdzili, że nie da się wyłączyć rozglądania.

Pokolit

• Gość
« Odpowiedź #712 dnia: Listopada 30, 2007, 14:11:04 »
ok, dzięki

Jankov

• Gość
« Odpowiedź #713 dnia: Grudnia 01, 2007, 21:39:08 »
Mam pytanie dotyczące własnoręcznie robionych skinów do samolotów. Zrobiliśmy sobie z kolegą kilka skinów, jednak podczas gry przez internet występują z nimi pewne problemy, mianowicie jeden mi się wyświetla, a drugi nie. Zaznaczyłem opcję download skins w il2setup, jednak nie wszystkie jego nowe skiny widzę. Zauważyłem również opcje skin download kiedy podczas gry wciskam Esc/network.
Bardzo proszę o pomoc i z góry serdecznie dziękuje.

« Odpowiedź #714 dnia: Grudnia 02, 2007, 05:16:05 »
Metoda jest prosta - cierpliwość.

Aby kolega mógł widzieć Twojego skina (czy odwrotnie), jego komputer musi pobrać go z Twojego komputera. A ponieważ skiny do małych nie należą (1MB), a do tego nie są jedyną przesyłaną informacją (bo przecież wysyłane są w czasie gry), proces ten trwa dość długo - kilka, do kilkunastu minut.

Więc nie martw się i po prostu poczekaj.

Jeśli nie jesteś przekonany o słuszności powyższego wywodu, sprawdź zawartość katalogu: (główny_katalog_gry)\PaintSchemes\NetCache - są tam przechowywane wszystke skiny ściągnięte od innych graczy, również te, które nie zdążyły się ściągnąć całe, a więc pozostawały niewidoczne. Jeśli będziesz miał tam jakieś pliki (jakiekolwiek, z dziwnymi, literowo-cyfrowymi nazwami), wszystko ok. Jeśli będzie tam pusto, to rzeczywiście coś nie tak...
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

Jankov

• Gość
« Odpowiedź #715 dnia: Grudnia 02, 2007, 12:00:46 »
Dziękuje za szybką odpowiedź. Rzeczywiście jest  tak jak mówisz. W folderze NetCache znajduje te skiny które widać. Mam jeszcze jedno pytanie. Raz już widziałem pewnego skina na jego samolocie, ale po ponownym połączeniu do gry, np. na następny dzień już go nie widzę. Domyślam się, że mogło to być spowodowane nieprawidłowym rozlączeniem(koledze zawiesił sie komputer) i po prostu mnie kicknęło.

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #716 dnia: Grudnia 02, 2007, 15:15:58 »
Generalnie każdy skin ściągnięty na twój komputer do "netkejsza" ma przydzielony swój własny numer, który pozwala na jego późniejsze użycie bez ściągania jednak nie zawsze tak jest..
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Hans

• Gość
« Odpowiedź #717 dnia: Grudnia 02, 2007, 21:42:44 »
Witam wszystkich
jako, że jestem tu nowy to mam masę pytań ;]
a więc mam mały problem w doborze maszyny latam trochę na Spicie MK. Vb, Hurricanie MK IIb z 1940 roku no dość ciekawa maszyna 6 kaemów na skrzydle   robi wrażenie, no i mietki głównie wersje E-4 i E7/Z oraz F-2 i F-4 i tutaj moje pytanie się rodzi które z tych cudeniek wybrać bo już sam nie wiem ?? każda ma swoje wady jak i zalety, Spit jest w miare szybki i zwrotny, Hurrican może szybki nie jest ale ma to coś hehe no i mietki chyba najbardziej mi przypadła do gustu wersja F-2. Był bym wdzięczny gdyby ktoś wyraził opinię na temat tych maszyn i w miarę możliwości doradził mi w wyborze tej jedynej maszyny  :021: to chyba tyle jak na razie  :002: hehe 

« Odpowiedź #718 dnia: Grudnia 02, 2007, 22:22:44 »
no i mietki chyba najbardziej mi przypadła do gustu wersja F-2.

Hans, dobrze wczuwacie się w to forum :121:
Jednak maszyna dla was to lauter FW-190 i trzymaj ich krótko :118:

NoGutsNoGlory

• Gość
« Odpowiedź #719 dnia: Grudnia 02, 2007, 22:25:07 »
Witam.
Słuchaj, wybór maszyny to kwestia indywidualnego wyboru.Nikt tutaj raczej nie powie,bierz spita i lataj tylko spitem.Zdecyduj sie na maszynę która Tobie odpowiada.Przy lataniu dogów online i tak nie będziesz zawsze mógł wybrać tej samej maszyny,a fronty cóż,ten temat na razie zostawmy :002:. Jednym słowem kolego,wyboru musisz dokonać sam.

P.s Poza Ła i Spitem 25LBS czy jak on sie tam zwie,każda maszyna ma plusy i minusy,te dwa to ufoloty.