Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443086 razy)

DemoniX

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #780 dnia: Grudnia 04, 2007, 23:02:05 »
Nie wchodź do walki bez przewagi wysokości o wartości nie mniejszej niż 1000m, jak tą granice przekroczysz to żałuj że w ogóle wystartowałeś ^^ I TYLE.

Jak walczysz ze spitem to kręć sie z nim tylko w ostateczności, a jak masz okazje to s... uciekaj. ^^

EDIT: Przez całą noc wypowiadaj to zdanie które masz w opisie w profilu !  :020:

Hans

• Gość
« Odpowiedź #781 dnia: Grudnia 04, 2007, 23:43:53 »
Hehehe  :020: OK ;] i dzięki za rade.

« Odpowiedź #782 dnia: Grudnia 04, 2007, 23:44:21 »
EDIT: Przez całą noc wypowiadaj to zdanie które masz w opisie w profilu !  :020:

Stabsfeldwebel Demon, toż to zdaje się tam pobrzmiewa motto ze strony JG300 :021:

Od razu wiedziałem, że wy Hans nadajecie sie na Foke :021:

Hans

• Gość
« Odpowiedź #783 dnia: Grudnia 04, 2007, 23:51:15 »
Oj nie uber Foka niee  :003: starałem się przemóc do tej maszyny na prawdę ale jakoś no nie mogę okiełznać tego potwora  :karpik hehe ;] Wole Mietki, no ale wy Wind_Of_Peace tak powiadacie to hmmm... trzeba będzie poważnie zastanowić się nad przesiadką do Foczki  :002: czyli znowu trening, trening i jeszcze raz trening, czyli standard hehe  :021:
No nic czas iść spać i zgodnie z zaleceniami DemoniX'a przed spanie powtórzę kilka razy to jakże ważne zdanko  :020:

silientbob

• Gość
« Odpowiedź #784 dnia: Grudnia 05, 2007, 00:32:19 »
Tia... czasami nie masz wyjścia, bo zawsze się znajdzie ktoś, kto jest wyżej od ciebie. (a zazwyczaj tak jest jak ktoś się dopiero uczy) Zwłaszcza że będąc na słabszej pozycji to nie Ty decydujesz kiedy wchodzisz do walki a kiedy nie. A uciekanie przed kimś kto ma przewagę wysokości ma tylko sens jeśli posiadasz dużo szybszy sprzęt, więc lepiej sie pokręcić licząc że gość popełni błąd. Wychodząc z tego założenia że gość leci Spitem i do tego jest lepszy od ciebie, możesz od razu wyłączyć komputer i iść z kolegami na wódkę. Bo w ten sposób stawiasz się w roli ofiary i nawet jeśli kręcąc się dostaniesz łomot jest lepsze niż to że uda ci się uciec, bo następnym razem też będziesz uciekał. I nauczysz się tylko tyle ze przed Spitem należy spie... uciekać. :004:

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #785 dnia: Grudnia 05, 2007, 02:47:05 »
A propos klap, w mietku to Glebi słuchaj ...
Nie chciałbym być traktowany jak alte experten w sprawach Mietka. Uwierz mi, że są na tym forum operatorzy duuuużo lepsi.  :004:
...dodam, że na razie nie odważyłem się grać online, ale to trochę dłuższa bajka, muszę zrobić formata a potem będę walczył z kompem, żeby w końcu polatać z ludźmi  :021: ...
No właśnie, bo AI to same czitery są, choć przewidywalni do bólu   :003: Spitom AI klapy się nie zacinają.  :021:

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #786 dnia: Grudnia 05, 2007, 08:19:21 »
Oj nie uber Foka niee  :003: starałem się przemóc do tej maszyny na prawdę ale jakoś no nie mogę okiełznać tego potwora  :karpik hehe ;] Wole Mietki, no ale wy Wind_Of_Peace tak powiadacie to hmmm... trzeba będzie poważnie zastanowić się nad przesiadką do Foczki  :002: czyli znowu trening, trening i jeszcze raz trening, czyli standard hehe  :021:
No nic czas iść spać i zgodnie z zaleceniami DemoniX'a przed spanie powtórzę kilka razy to jakże ważne zdanko  :020:

Ty jeszcze nie poznałeś Dark Side of Fokowilka...
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

dopawcia

• Gość
« Odpowiedź #787 dnia: Grudnia 05, 2007, 08:49:22 »
Witam ponownie! Wczoraj zaliczyłem swój pierwszy raz w grze online w v.1.2. Było całkiem fajnie, udało mi się nawet zestrzelić jednego gościa, ale większość razy to rozbijałem się, najczęściej tuż po starcie albo zaraz po rozpoczęciu walki. Mam pytanie: jak powinno się szybko i sprawnie startować (klapy itp.)? I czemu zaraz po starcie atakują od razu, nawet nie mogłem nabrać prędkości 200km/h (bodajże km/h) a już posyłali mi kulki... Czy są serwery gdzie od razu zaczyna się w powietrzu? Ile paliwa powinienem brać i czy rodzaj uzbrojenia ma duży wpływ na szybkość samolotu? Czy powinienem też odlecieć daleko, nabrać wysokości i dopiero potem zawrócić i zaatakować??

Fremen

• Gość
« Odpowiedź #788 dnia: Grudnia 05, 2007, 09:08:14 »
Myślisz, że w drugiej wojnie światowej gdyby niemieckie myśliwce fruwały nad lotniskiem np angoli to by pozwoliły jakiemuś spit'owi wystartować i grzecznie poczekać aż nabierze wysokości, żeby walka była fair? Mi się to podoba. Szkoda, że na serwerach w regulaminie nie pozwalają strzelać do samolotów stojących na lotnisku lub startujących lub lądujących. Byłby bardziej wojenny klimat bez tego zakazu. Bo w "realu" nie było takiego regulaminu.

Do startu nie używam klap. Kołuję na pas startowy równam kierunek i daje moc na 100%. Przy lądowaniu na początku używam "combat", co troszkę zmniejsza mi prędkość kierowaniu samolotem w strone lotniska. Nastepnie przechodze na "landing" i na takim ustawieniu klap ląduję.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 05, 2007, 09:13:53 wysłana przez Fremen »

dopawcia

• Gość
« Odpowiedź #789 dnia: Grudnia 05, 2007, 09:51:07 »
Nie zgodzę się z Tobą Fremen. Gdyby można było atakować samoloty na lotnisku lub startujące lub lądujące to gra przerodziłaby się w latanie nad lotniskiem i strzelaniem do takich samolotów i to nie miałoby nic z symulatora tylko przerodziłoby się w strzelanie do tarcz... Zresztą po moim pierwszym razie po sieci naprawdę odnoszę wrażenie, że nie jest łatwo przejść do pojedynku gdy ledwo co wbijesz się w powietrze a już masz na ogonie gościa z przewagą wszystkich elementów, a Ty przy prędkości minimalnej nie masz praktycznie żadnego pola manewru...

Sirmati

• Gość
« Odpowiedź #790 dnia: Grudnia 05, 2007, 10:32:03 »
Ale jaką masz dziką roskosz gdy takiego typa z przewagą uda ci się zestrzelić':):)

Fremen

• Gość
« Odpowiedź #791 dnia: Grudnia 05, 2007, 10:36:17 »
Oglądałeś może film Pear Harbor, ten z ponad 2000 r? Japońskie myśliwce zaatkowały między innymi amerykańskie lotniska. Nie jeden próbował się podnieść, zestrzelali mysliwce ledwo odrywające koła od ziemi. Na sewerze wszyscy zaczynają na swoich lotniskach. Nikt nie ma w danym momencie przewagi. Pierwsze pojedynki toczone są na niebie bo większość samolotów obu stron startowały mniej więcej w tym samym momencie. Każdy tu ma równe szanse. Więc skoro piloci jednej strony przegrywają to sami się proszą, żeby wrogie samoloty atakowały lotniska. Klimatycznie to wygląda jak zapalam silnik a nad głowa z prędkościa 400 km/h przelatuje mi Yak i myślisz czy mi się uda czy nie, czy ktoś z naszych jest na niebie i się nim zajmie, żebym mógł wystatować? To jest klimat! Przynajmniej dla mnie.

« Odpowiedź #792 dnia: Grudnia 05, 2007, 10:54:46 »
Myślisz, że w drugiej wojnie światowej gdyby niemieckie myśliwce fruwały nad lotniskiem [...]

Oczywiście. Przecież oni też mieli "refly"...
Dziecku w kolebce kto łeb urwał chytrze...

dopawcia

• Gość
« Odpowiedź #793 dnia: Grudnia 05, 2007, 10:56:36 »
Mam za małe doświadczenie ,żeby wdac się w głębszą polemikę ale jak polatam dłużej to na pewno wyrobię sobie bardziej subiektywną opinię. Jednak dla niedoświadczonych pilotów jest to duże utrudnienie, chociaż pewnie i tak zostaliby szybko zestrzeleni. Jest jednak taka różnica, że gdy w 1 na 10 przypadków masz szansę wznieśc się w powietrze to nauka dla takiego żółtodzioba jak ja jest praktycznie żadna (pomijając starty  :001: )... osobiście wolałbym częściej byc zestrzelany w walce niż w powolnym locie tuż po wystartowaniu....

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #794 dnia: Grudnia 05, 2007, 11:22:44 »
Procedury startu i lądowania poruszane były w tym temacie wiele razy,proszę sprawdzić.

p.s.
Fremen polataj więcej online i podziel się z nami doświadczeniami po tym jak 20 razy z rzędu mili panowie z przeciwnej drużyny rozłożą Cię wraz z samolotem na części pierwsze.Najlepiej nagraj całe zajście w formie mp.3 czy coś w tym stylu,to jeszcze do LOLa lotniczego się nada :karpik