Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443137 razy)

Pogo

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #795 dnia: Grudnia 05, 2007, 11:31:50 »
Procedury startu i lądowania poruszane były w tym temacie wiele razy,proszę sprawdzić.

p.s.
Fremen polataj więcej online i podziel się z nami doświadczeniami po tym jak 20 razy z rzędu mili panowie z przeciwnej drużyny rozłożą Cię wraz z samolotem na części pierwsze.Najlepiej nagraj całe zajście w formie mp.3 czy coś w tym stylu,to jeszcze do LOLa lotniczego się nada :karpik

Baa i dodatkowo będą krążyć jak sępy nad lotniskiem czekając aż coś się tylko pojawi .
Panowie w dogach to jest nie dopuszczalne zresztą to nie jest film perl harobur i tyle polatajcie najpierw trochę on line a potem piszcie bo wydaje mi się że zamiast ćwiczyć więcej stukacie na forum jak stare baby …

Ćwiczyć , ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć i analizować !

Fremen

• Gość
« Odpowiedź #796 dnia: Grudnia 05, 2007, 11:37:07 »
Póki co latam offline, ze względu na nikłe umiejętności latania, no poza startem i lądowaniem. Latałem tydzien online i zawsze był ktoś ode mnie w górze by zająć się sępami. Strzelano też do mnie podczas startu i powiem że fajnie to wygladało. Nie jestem jakiś tam nerwowy, żeby zaraz wyzywać kogoś, bo mi zestrzelił samolot. Lubie realność. I mi to nie porzeszkadza, że ktoś lepszy mnie zdejmie, albo podziurawią mi samolot przy kołowaniu. Nawet sie uciesze, bo tak właśnie było w realu 55 lat temu.

NoGutsNoGlory

• Gość
« Odpowiedź #797 dnia: Grudnia 05, 2007, 11:49:49 »
Fremen Koledzy już dość dobitnie Ci wytłumaczyli,że póki sobie online nie polatasz to nie możesz stwierdzić czy tak jest fajnie czy nie.To tak jakby dyskutować o smaku piwa ,będąc abstynentem.

P.s Poza tym nie koniecznie lepszy musi Cię "zvulczować".Może to być pilot Ła zakręcającego w miejscu,któremu wydaje się to zabawne.Gwarantuje że jak polatasz troszkę dłużej,zmienisz punkt widzenia.

Pogo

• Gość
« Odpowiedź #798 dnia: Grudnia 05, 2007, 11:51:58 »
Echh ale to nie jest real tylko gra i nie porównuj tego.
Takie rzeczy można jedynie się bawić na frontach a nie na dogach !
Przez właśnie takich ludzi z takim myśleniem robi się z tego quake i nie ma to nic w spólnego z  dobrą zabawą
 Zresztą jeżeli cię to cieszy to ciekawe ile byś wytrzymał na serwerze gdzie po naciśnięciu refy po 10 sekundach możesz zrobić to samo i tak w kółko  !
Sorry ale bez obrazy polataj trochę dłużej niż tydzień online a może zrozumiesz !

Hans

• Gość
« Odpowiedź #799 dnia: Grudnia 05, 2007, 11:56:34 »
Rzeczywistość rzeczywistością, ale to, że ktoś cię zdejmie zanim wystartowałeś nie czyni go od razu lepszym od ciebie, ja bym to raczej nazwał tchórzostwem, ze strony atakującego (ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie), bo co to za frajda strzelać do tarczy (bez urazy)... no chyba, że tak lubisz ale to już inna sprawa  :003:, a wy Pogo dobrze mówicie ćwiczy, ćwiczy i jeszcze raz ćwiczy.  :banan

dopawcia

• Gość
« Odpowiedź #800 dnia: Grudnia 05, 2007, 13:05:29 »
Ten wątek jest już chyba jasny dla wszystkich ale mam pytanko czy macie gdzieś w sieci swoje najlepsze tracki z walk myśliwskich v.1.2. żeby zobaczyc i trochę się poduczyc w teorii??
Drugie moje pytanie (myślę, że ważniejsze) to: który samolot jest najłatwiejszy w pilotażu (tak żeby nie było tak łatwo go przeciągnąc) a przy tym samym dysponujący solidnym uzbrojeniem w dogu...

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #801 dnia: Grudnia 05, 2007, 13:33:16 »
Baa i dodatkowo będą krążyć jak sępy nad lotniskiem czekając aż coś się tylko pojawi .
Panowie w dogach to jest nie dopuszczalne zresztą to nie jest film perl harobur

Hm? Znam wiele serwerów dogowych (gdyż na takich gram) na których jest to dopuszczalne i jakoś nie cierpię wewnętrznych katuszy z powodu tego, że ktoś mnie zwulczował (oh, jak on tak mógł - nie pójdzie do nieba..) za to czuje wewnętrzną potrzebę spuszczenie wpie.... chłopakom, którzy mieli naszego lotniska bronić, żeby inni mogli startować bezpiecznie... Jeżeli są takie zasady ustalone  nie widzę problemu, a i klimacik robi się bardziej z jajem integrujący w doli i niedoli ;)

Drugie moje pytanie (myślę, że ważniejsze) to: który samolot jest najłatwiejszy w pilotażu (tak żeby nie było tak łatwo go przeciągnąc) a przy tym samym dysponujący solidnym uzbrojeniem w dogu...

Nawet o to nie pytaj... (odpowiedź zawęża się do kilku maszyn, która nie legitymują się zbytnim poszanowaniem, to że jesteś początkujący nie jest żadnym usprawiedliwieniem.. ) nie powinno istnieć dla Ciebie pojęcie "najłatwiejszy" w pilotażu, bo potem na dogach, jak pytam dlaczego koleś od lat męczy LA7, to w odpowiedzi słyszę, że jest łatwy w pilotażu lol natomiast na froncie dostajesz maszyny z nadania i nikt sie Ciebie pytać nie będzie na czym ty latać sobie lubisz.. (ta sama sytuacja -  historyczne planesety na dogach)
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #802 dnia: Grudnia 05, 2007, 13:38:14 »
Latanie nad lotniskiem i czekanie na startujących ma swój urok, nie powiem :002:
Na serwerach dogowych , gdzie nie ma AAA na lotniskach to takie latanie ... bez sensu trochę.
Jak ktoś chce to może tak robić, chyba że wyraźnie jest to zabronione w opisie serwera.

Inaczej jest, kiedy na lotnisku jest AAA - wtedy każde zejście poniżej 1500m w zasięg małokalibrowego flaku to poważne ryzyko.
Zresztą duzy kaliber jest nie mniej groźny (nawet do 8000m - zaliczyłem kiedyś "centralkę" na takiej wysokości na mapie Krymu), szczególnie dla samolotów które krążą nad lotniskiem tylko szukając ofiar.

Na frontach jest jeszcze inaczej. Tam latanie nad lotniskiem wroga to po prostu samobójstwo (no chyba, ze się robi "gangbang" lotniska lub zwykły "airfield rape"). Ale niemniej jednak ladując czy startujac trzeba mieć oczy dookoła głowy - bo w zasadzie każdy potrafi zrobić jeden przelot nad lotniskiem i wyjść z tego cało (dopiero po jakimś czasie "budzi" się cała AAA).

Btw.
Jak ktoś nie może wystartowac bo nad lotniskiem krążą sepy ... to zawsze mozna zmienić lotnisko. :004:

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #803 dnia: Grudnia 05, 2007, 13:41:58 »
Na froncie, gdzie sępienie ma jakiś taktyczny sens w ustawieniach FR może być. Na dogu z ikonami, z widokami pokazuje jedynie, że jesteś statsiarzem i liczą się cyferki bardziej od dobrej zabawy. Nie wspominając już jak siedzisz w jakimś Ła7. Jak już koniecznie chcesz kogoś utłuc na pasie zrób to bombą albo szturmowcem, a nie z działek.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #804 dnia: Grudnia 05, 2007, 13:47:58 »
Oglądałeś może film Pear Harbor, ten z ponad 2000 r? ...
No nie teraz to kolego pojechałeś po bandzie, zdradziłeś nasze najczarniejsze tajemnice o tym genialnym dziele  :021:

dopawcia

• Gość
« Odpowiedź #805 dnia: Grudnia 05, 2007, 14:03:50 »
No to spytam z innej beczki. Latanie jakimi samolotami uznawane jest za niezbyt "fair"? Czy są takie maszyny, których osiągi ZNACZNIE przewyższają osiągi reszty??
Możecie również wymienic najlepszy (wg Was) samolot myśliwski : a.)niemiecki b.)ruski c.)ang-amerykański??
Wczoraj jak pierwszy raz latałem online to wsiadłem w jakies P-3(?) i usłyszałem od razu na online chacie, że ten samolot bardzo szybko wpada w korkociąg i lepiej żebym wziął FW (bo dla nowicjusza jest najlepszy)[faktycznie od razu po starcie rozbiłem się z hukiem  :008:]. Może doradzicie mi jak ten kolega z wczoraj, czym latac w dogach...??Może to głupie pytanie ale chciałbym miec jakiekolwiek rozeznanie od bardziej doświadczonych kolegów :001:
Jaki klawisz odpowiada za widok nieprzyjaciela z perspektywy mojego samolotu?? :001:

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #806 dnia: Grudnia 05, 2007, 14:06:48 »
Jaki klawisz odpowiada za widok nieprzyjaciela z perspektywy mojego samolotu?? :001:

Domyslnie jest to F6
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Blakhart

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #807 dnia: Grudnia 05, 2007, 14:23:02 »
Dopawcia,proponuję samoloty z 40-41 r.
-mała moc silnika--->mały moment "od śmigła"
                      --->uczy rozwagi i szanowania energii w trakcie manewrów,gdyż moc max. nie uratuje Cię gdy popełnisz poważny
                            błąd
-mniejsze V lotu --->mniejsze przeciążenia
                      --->łatwiejsze lądowanie(mówię oczywiście o prawidłowym,a nie mniej lub bardziej kontrolowanym"kangurze"                           
                            poprzedzonym wysokim wytrzymaniem)
-mniejsza siła    --->uczy oszczędności w trakcie walki i cierpliwości przy podejmowaniu decyzji o otwarciu ognia
  ognia
W miarę wzrostu umiejętności przesiądziesz się na bardziej wymagający sprzęt(lub też taki ,który walczy i wygrywa za Ciebie).
Rozpoczęcie zabawy ze Sturmem od "łatwego" w prowadzeniu sprzętu to podstawowy(najczęściej nieświadomy )błąd,który powoduje potem problemy z przesiadką na jakikolwiek inny samolot.
Moje propozycje:
Hurri Mk I , IIb
P-40 B,C ,Hawk
Bf-E4,F4

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #808 dnia: Grudnia 05, 2007, 14:50:02 »
bardzo szybko wpada w korkociąg i lepiej żebym wziął FW (bo dla nowicjusza jest najlepszy)

:D

Czarnoserc dobrze prawi ja dodałbym jeszcze kobrę (p39) uczy generalnego poszanowania dla sterowania samolotem oraz P40M, który generalnie też jest bardzo przyjemny, ale nie wybacza wszystkiego "na słowo honoru" :)

Jaki klawisz odpowiada za widok nieprzyjaciela z perspektywy mojego samolotu??

Moja rada - zapomniej o tym klawiszu ( zupełnie niedawno dowiedziałem się, że coś takiego istnieje, ale już jest za późno, żebym zaczoł tego używać ) Obowiązuje generalna zasada - oczy w du... i naokoło głowy w każdej sytuacji (wyrobią się nawyki tudzież tiki), a będziesz bezpieczniejszy i będziesz miał lepszy  przegląd sytuacji . Zapomnij też o padlocku (jeżeli jest dostępny ) właśnie tego typu ułatwienia moim zdaniem nie wspierają rozwoju, a nie obecnośc widoków zewnętrznych..
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Fremen

• Gość
« Odpowiedź #809 dnia: Grudnia 05, 2007, 15:12:49 »
No nie teraz to kolego pojechałeś po bandzie, zdradziłeś nasze najczarniejsze tajemnice o tym genialnym dziele  :021:

Nigdy nie oglądałem tego filmu jako znawca awiacji. To jakie to "tajemnice" tak bardzo Cię w tym filmie wzruszyły?  :020: