Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443227 razy)

Hans

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #855 dnia: Grudnia 12, 2007, 11:45:56 »
Gdy usłyszysz charakterystyczne złowrogie chrupnięcie z okolic podstawy swojego joya...
No to nie jest wtedy za wesoło  :karpik Dlatego lepiej UNIKAĆ TYCH MASZYN... ale oprócz Zer Glebas do brze prawi...  :021:

Niestety Hans ale niewiele mi pomogłeś...
Przynajmniej się starałem. Ale te linki, które Ci zapodałem są jak najbardziej na miejscu, Ja sam czerpie z nich "MOC"  :020: hehe...

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #856 dnia: Grudnia 12, 2007, 13:17:58 »
Powiedz kolego skąd czerpiesz tę wiedzę skoro jak sam napisałeś:

a moje pierwsze latanie online musi zostać przełożone niestety mój ił-2 sturmovik: 1946 dotrze zapewne po nowym roku więc na razie muszę obejść się smakiem

a dodam że z patcha na patch model lotu jest inny

Wyrocznie delficka?...
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

dopawcia

• Gość
« Odpowiedź #857 dnia: Grudnia 12, 2007, 13:27:04 »
A co to oznacza gdy pojawia mi się napis: "cheating has been detected"
Ktoś używa kodów w grze online??
Model lotu w nowszych częściach jest prostszy od pierwszej wersji 1.2?? Trudniejszy chyba nie może byc.. :001:

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #858 dnia: Grudnia 12, 2007, 13:58:12 »
A co to oznacza gdy pojawia mi się napis: "cheating has been detected"
Ktoś używa kodów w grze online??

Ten komunikat oznacza, jakiekolwiek problemy z połączeniem występujące u graczy (gubienie pakietów) co wcale nie jest jedoznaczne z ich zła wolą..

Model lotu w nowszych częściach jest prostszy od pierwszej wersji 1.2?? Trudniejszy chyba nie może byc..

Bardzo wielu ludzi (wliczając w to prawdziwych pilotów) twierdzi, że jest bliższy rzeczywistości.
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Hans

• Gość
« Odpowiedź #859 dnia: Grudnia 12, 2007, 14:00:07 »
I/JG53_Angel powiem tak... To jest ściśle tajne ;] hehe a poważnie to, online nie polatam sobie z kilku powodów, o których nie chcę pisać :021:. Ale już niedługo, podejrzewam, że mój ił-2 jest gdzie w okolicach English Channel  :020: i jak wszystko będzie dobrze to już niedługo zacznę straszyć ludzi online, ale na razie muszę wykazać się cierpliwością i tyle... no i przy okazji znaleźć wolną chwilkę i przeinstalować system (o zgrozo jak ja tego nie lubię  :005:)

Model lotu w nowszych częściach jest prostszy od pierwszej wersji 1.2?? Trudniejszy chyba nie może być..
Nie chodzi, że jest trudniejszy, to zależy, są poprawiane yyy jak by to nazwać właściwości lotne poszczególnych modeli samolotów...
Niektóre niedoskonałości (chciałbym w to wierzyć  :karpik ) i takie tam ale jak wiadomo OLEG wie lepiej  :118:

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #860 dnia: Grudnia 12, 2007, 14:10:36 »
Nie chodzi, że jest trudniejszy, to zależy, są poprawiane yyy jak by to nazwać właściwości lotne poszczególnych modeli samolotów...

Właściwości lotne poszczególnych samolotów nie są tożsame z modelem lotu.. to nie jest Flight Simulator.
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #861 dnia: Grudnia 12, 2007, 15:40:28 »
I/JG53_Angel powiem tak... To jest ściśle tajne ;]
Ściśle tajne mówisz?To podziel się jeszcze wiadomościami..bądź człowiek...
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #862 dnia: Grudnia 12, 2007, 23:36:52 »
Uwaga !!!
W grę wchodzą : GRU, STASI, FBI, CIA, MOSAD, CBA, SECURITATE, Zwykły Czekista, MI-5, MI-6, i moja teściowa...  :118:

silientbob

• Gość
« Odpowiedź #863 dnia: Grudnia 13, 2007, 00:43:06 »
Nie chciał bym się mądrzyć, ale z tego tematu robi się luźna gadka o wszystkim i o niczym. Co do kwestii jaki samolot wybrać, to tak jak by ci ktoś doradzał z którą dziewuchą masz się umówić - bierz to co ci pasuje i walcz. :118:

Hans

• Gość
« Odpowiedź #864 dnia: Grudnia 13, 2007, 15:15:40 »
W grę wchodzą : GRU, STASI, FBI, CIA, MOSAD, CBA, SECURITATE, Zwykły Czekista, MI-5, MI-6, i moja teściowa...  :118:
Hahaha dawno się tak nie uśmiałem, wy Glebas musicie mieć chyba 6 zmysł  :118: WSZYSTKO JEST TOP SECRET hehe
silientbob spoko, stary czasem trzeba wyluzować  :118: hehe (chociaż nie powinno służyć do tego forum a w szczególności ten wątek ale kto by się tym przejmował  :021: )

aerofłot

• Gość
« Odpowiedź #865 dnia: Grudnia 14, 2007, 14:03:29 »
Witam Szanownych Państwa.
To mój pierwszy post na tym forum, a że fujara ze mnie, a nie as przestworzy, to i pytanie będzie na „poziomie”.  :001:
Acha, zanim zacznę jedno zastrzeżenie: do tej pory za pomocą opcji „szukaj”, tudzież korzystając z podawanych linków, potrafiłem odszukać potrzebne mi informacje, ale w tym przypadku nic. Gdyby jednak okazało się, ze coś przeoczyłem, to z uwagi na debiut, proszę zaniechać strzału w kolano, a ograniczyć się do ostrzegawczego,a ogłuszającego ciosu w potylicę.
A teraz do rzeczy. Chodzi o skok śmigła (automat i ręcznie ustawiony) i obroty silnika – oczywiście w grze. Jak wiadomo, przy włączonym automacie regulującym skok śmigła, obroty zmniejsza się lub zwiększa przepustnicą, a skok się sam dostosowuje do warunków. Pytanie jest więc takie (na przykładzie choćby Me 109): czy takie same obroty silnika, np. 2300/min, uzyskane manetką gazu przy automatycznym skoku śmigła odpowiadają (przepraszam za stopień uogólnienia, ale moja znajomość techniki lotniczej ogranicza się do ścinania siekierą syberyjskiej sosny) takim samym obrotom uzyskanym odpowiednim ręcznym ustawieniem skoku śmigła przy 100% mocy silnika.
Na co dzień uczę się fruwać na P-39, więc takiego dylematu nie mam.   

Hans

• Gość
« Odpowiedź #866 dnia: Grudnia 14, 2007, 15:16:26 »
Aerofłot zważywszy na to, że jest to twój pierwszy post strzelać nie będę, no co najwyżej parę strzałów ostrzegawczych :118: a teraz do rzeczy, nie wiem czy dobrze plotę, jeśli coś przekręcam albo okaże się to kompletną głupotą proszę o wyrozumiałość  :020:, jeśli chodzi o skok śmigła, to zależy od   maszyny ale z tego co się orientuję to na pewno masz większą swobodę, możesz wycisnąć ile fabryka dała... a moc jest raczej taka sama, nie zmienia się, z tym, że jak już wcześniej napisałem, przy ręcznym skoku śmigła możesz więcej wycisnąć z maszyny ale obroty np. 2300 m/s  przy automacie odpowiadają tym samym przy manualnym ustawianiu skoku śmigła (jeśli są na takim samym poziomie) także automat to taka wygoda, żeby się już tym nie bawić ale większą moc uzyskasz na manualnym ustawianiu...
(jeśli się mylę, to jest dość prawdopodobne to sorki, prosił bym o łaskawy wyrok  :118: hehe)
 Dziadek Kos

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #867 dnia: Grudnia 14, 2007, 15:29:52 »
Aerofłot zważywszy na to, że jest to twój pierwszy post strzelać nie będę, no co najwyżej parę strzałów ostrzegawczych :118:

Ja rozumiem, że kolega został  ostatnio moderatorem, tylko jakoś informacja o tym nie dotarła do nas. W takim razie serdecznie gratuluję awansu.

P.S.
No nie podejżewam kolegi, że kolega jest jakimś samozwańczym moderatorem...chyba, że....chwila...coś słyszę....Luger...MG42...Panzerfaust... :karpik
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #868 dnia: Grudnia 14, 2007, 15:32:21 »
P.S.
No nie podejżewam kolegi, że kolega jest jakimś samozwańczym moderatorem...chyba, że....chwila...coś słyszę....Luger...MG42...Panzerfaust... :karpik

To laweta Kuscha [;
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Kos

• Global Moderator
« Odpowiedź #869 dnia: Grudnia 14, 2007, 16:14:32 »
Aerofłot zważywszy na to, że jest to twój pierwszy post strzelać nie będę, no co najwyżej parę strzałów ostrzegawczych

Hans, przypomnę Ci tak na wszelki wypadek, że od "strzelania na Forum" są Moderatorzy a nie użytkownicy.
 Dziadek Kos
Dziadek Kos