Razorblade: Oczywiście, już nie będę poruszał tematu. Nie sądziłem, że licencja może ograniczać uprawnienia ustawowe, ale w sumie - instalując zgadzałem się z licencją.
Dzięki za podpowiedzi z merged instalką - właśnie miałem tą osobną edycję PL z Empiku, ale pogrzebałem na forum i dziś w domu pokombinuję. Już wiem co i jak

Co do uberwody: Tu mam z nią problem. Zmieniłem w conf.ini wodę na 3 i odpaliłem hardware shaders i wyłączyłem force shaders 1x. Oczywiście korzystam z OpenGL. Efekt jest i mam uberwodę... ale po kilku minutach gry wysypują sie tekstury (np. na niebo nakładana jest tekstura kokpitu i mam całe niebo w zegary). Sprawdziłem winnego - zarówno w FB jak i PF odpalenie multitexture wysypuje tekstury. Zawsze! Nie ważne, czy z akceleracją sprzetową, czy bez niej. Multitexture=1 oznacza, że tekstury się sypną i już. A bez multitexture i z odpalonymi hardware shaders mam tylko kokpit i czarny ekran.
Sterowniki graficzne mam w miarę nowe.
PS. Pytanko lamerskie - mam joya z jednym suwakiem, więc klapy odpalam guzikami. Ale za Chiny nie mogę otworzyć klap Wildcata - natychamiast same się zamykają. Na różnych prędkościach.
Podczas walki zauważyłem, że Sztuczny Inteligent leci Wildcatem na klapach. Szukałem ręcznego otwierania klap, ale nie znalazłem. Co się stało?
PPS. Czy istnieją plany wydania 1946 w Polsce, czy po Allegro trzeba szperać?
PPPS. Wczoraj moja małżonka zestrzeliła pierwszego Heńka 111. Przy max realizmie