Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442752 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1020 dnia: Lutego 01, 2008, 19:37:51 »
Wurger myślę, że najlepiej będzie jak ściągniesz sobie kilka statycznych kampanii zrobionych przez innych i porównasz w jaki sposób tworzone są pliki "info.properties" i "campaign.ini". Zasady są takie same. Polecam oczywiście ciągle aktualizowaną darmową "kopalnię" : http://www.mission4today.com/index.php?name=Downloads&c=2
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #1021 dnia: Lutego 01, 2008, 22:16:54 »
To spróbuj jeszcze tak:
-   Z kampanii, jaka Ci się uruchamia usuń (najpierw zrób gdzieś sobie jej kopię, aby jej nie stracić) wszystkie pliki mis i properties a następnie wstaw swoje.
-   W pliku campaign.ini wstaw listę swoich plików mis (usuń oryginalne).
-   Spróbuj to uruchomić pod oryginalną nazwą kampanii.
-   Jeżeli Ci się uruchomi to później zmień wpis w info.properties i nazwę kampanii.

Ciekawe czy pomoże? Ja miałem też taki problem, że za nic nie mogłem odpalić kampanii na plikach zrobionych przez siebie natomiast podmieniając pliki z innej kampanii moja kampania uruchamiała się. Miałem tak i w IL2 i w Operation Flesh Point i jeszcze w kilku innych gierkach gdzie robiłem sobie misje i kampanie.
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

« Odpowiedź #1022 dnia: Lutego 02, 2008, 06:51:50 »
Rzeczywiście w nazwie kampanii był błąd (spacja) ale usunąłem go jednak nie dało to żadnego rezultatu.
Zajrzyj na PW.
W Twoim pliku brakuje sekcji
list umieszczone wewnątrz nawiasów [], przed nazwami plików misji.
Leszek

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #1023 dnia: Lutego 02, 2008, 12:03:27 »
Zajrzyj na PW.
W Twoim pliku brakuje sekcji
list umieszczone wewnątrz nawiasów [], przed nazwami plików misji.

jest w pliku, nie wiem jak to się stało że nie skopiowałem tego do posta, pewnie z tego wnerwienia byłem niedokładny, ale dzięki Leszku

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #1024 dnia: Lutego 02, 2008, 12:35:35 »
Właśnie zassałem kampanię ,,Fighting Cock'' no i po jej zamontowaniu pojawiła się w zakładce także moja kampania (dziwne!?) ale niestety nie uruchamia się

« Odpowiedź #1025 dnia: Lutego 02, 2008, 13:08:49 »
Spróbuj zrobić tak jak pisałem wyżej.

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #1026 dnia: Lutego 02, 2008, 13:24:15 »
Scoot,zrobiłem jak zaleciłeś ale kampania do której wstawiłem swoje pliki też się nie uruchomiła, jednak dzieje się coś dziwnego bo po wciśnięciu zielonego przycisku ''start" przygotowującego kampanię do ładowania jest on cały czas wciśnięty lecz nic więcej się nie dzieje.
Mało tego, mimo tych problemów gra uznaje kampanię za rozpoczętą ale się nie ładuje,poza tym w panelu kariery obraz jest podwójny i nic z tym nie można zrobić, jedynie spacją wyjść z gry.
Dobra ,kończę z tym , widocznie nie nadaję się do robienia takich rzeczy, dzięki za pomoc.

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #1027 dnia: Lutego 02, 2008, 17:23:47 »
No i udało się, kampania poszła.
Użyłem pliku ,,info.properties" z kampanii ,,FIGHTING COCKS" nieco zmieniając wpisy.
Kampania moja ma przedstawiać lotniczą ofensywę 8AF na Niemcy, niestety nie ma mapy przedstawiającej Wyspy Brytyjskie, kanał LaManche, wybrzeże Francji i zachodnie obszary III Pzeszy więc w tym celu użyłem mapy ,,Italy", która najbardziej z dostępnych map przypomina mi ww miejsca, szkoda że nie ma możliwości ingerencji w budowę mapy w sensie ukształtowania terenu,zarysu linii brzegowej oraz nazw miejscowości.
Pozostaje mi się tym zbytnio nie przejmować bo moje ,,dzieło" to totalna amatorka i robię ją na własne potrzeby.

Podziękowania dla Scoota i Leszka957

« Odpowiedź #1028 dnia: Lutego 02, 2008, 18:16:20 »
 :023:

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #1029 dnia: Lutego 02, 2008, 18:18:04 »
Wurger - zapodaj linkiem do dzieła :)
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Wurger

• Gość
« Odpowiedź #1030 dnia: Lutego 02, 2008, 19:41:27 »
Nic z tego, to amatorska beta a poza tym jest dopiero pięć misji.
Do stworzenia dobrej kampanii poza umiejętnościami technicznymi trzeba mieć także wiedzę historyczną     
a pozyskiwanie takowej zajmuje sporo czasu.
Może chłopaki jak to kiedyś skończę i dopieszczę to dam znać ale na razie to bym się tylko ośmieszył i nie miałbym czego szukać na tym forum a szkoda bo fajni ludzie tu są.

silientbob

• Gość
« Odpowiedź #1031 dnia: Lutego 03, 2008, 09:45:08 »
I tak gratuluję samozaparcia maksimum moich możliwości to coop na starego iłka :banan

t220

• Gość
« Odpowiedź #1032 dnia: Lutego 03, 2008, 10:57:25 »
Na stronie Mission4Today jest włoska kampania. Niestety jak chcę ją uruchomić to komputer piszczy, co zrobić żeby ruszyła. To link do kampanii http://www.mission4today.com/index.php?name=Downloads&file=details&id=3252
Z góry dziękuje za pomoc.

« Odpowiedź #1033 dnia: Lutego 03, 2008, 13:56:35 »
Na stronie Mission4Today jest włoska kampania. Niestety jak chcę ją uruchomić to komputer piszczy,

Kolega ma iłka po polskiemu ? Jeśli tak, to to jest właśnie przyczyna popiskiwań :D . Rozwiązanie to przestawienie na englisz.
Go to your brother
Kill him with your gun
Leave him lying in his uniform
Dying in the sun.

t220

• Gość
« Odpowiedź #1034 dnia: Lutego 03, 2008, 14:10:06 »
Nie, nie iest po polsku w ustawieniu config.ini mam na domyślne