Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443003 razy)

mirnit

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1200 dnia: Maja 03, 2008, 10:43:17 »
Jasne,że będę  chciał polatać z Wami co żywy przeciwnik to nie ai.Wielkie dzięki za radę,jak kupię grę to się odezwę.

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #1201 dnia: Maja 04, 2008, 11:52:04 »
.... więc nie będziesz mógł podnieść "Complete Edition" do wersji 4.09mb1 używanej aktualnie przez graczy w sieci.
Sorki Razorblade, ale aktualnie , na dzisiaj, to jednak upgrade do 4.08 wystarczy  :118:... wyżej to tylko testy. Najpopularniejszy na HL-u jest 4.08.

@ Mirnit! Kup 1946 i podnieś do wersji 4.08 to wystarczy.... :001:
P.S.
Witaj na forum ... :004: teraz zmieni się Twoje życie.... :021:

mirnit

• Gość
« Odpowiedź #1202 dnia: Maja 04, 2008, 20:14:35 »
Dzięki za przywitanko jakoś nie mogę znależć tej wersji w sklepach ale może mi się uda.Male pytanko odnośnie dżoja -Saitek Cyborg Evo, to jest to ?

« Odpowiedź #1203 dnia: Maja 04, 2008, 20:30:15 »
Za te pieniądze - tak, Cyborg Evo to dobre rozwiązanie. Zbliżony do niego jest Saitek Aviator (ciut droższy, o ile pamiętam), jednak zupełnie inaczej rozwiązane jest rozmieszczenie przycisków i przepustnicy.

Po więcej informacji najlepiej udać się do tematu: Szukasz joysticka to wpadnij tu
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

mirnit

• Gość
« Odpowiedź #1204 dnia: Maja 04, 2008, 20:47:03 »
Cyborga zamawiam już jutro w sklepie ale przeżywam horror nie mogę znależć sklepu w internecie,który oferuję tę grę.Może ktoś wie gdzie mogę kupić IŁ 2 1946.Będę bardzo wdzięczny.

Kiełkos

• Gość
« Odpowiedź #1205 dnia: Maja 04, 2008, 21:01:35 »
Jest na allegro (i pojawia sie ostatnio okresowo) za 139 zł. Trochę dużo ale jest. A najlepiej to przez ebaya. Trochę więcej kłopotu może być, ale tanio. Ostatnio chyba za coś około 30 zł (bez kosztów przesyłki i ewentualnego podatku. No i na ebayu mają tego od groma, głównie z Niemiec.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #1206 dnia: Maja 05, 2008, 14:01:32 »
Kochani , kolega z Anglii ma problem ze skinami  :020:. Skórki widoczne w 1946 nie są widoczne w 1.22 mimo , że są podobno kompatybilne.Obie gry ma w osobnych folderach. Nie znam się kurka na tym za bardzo ale napisał mi coś takiego :

"the skins are C-47, all skins are compatible for game. The skins do not show up on skin choice in settings of Forgotten battles. Same skins are used in 1946 and work."

mój osobisty angielski jest ubogi jak franciszkanin. Jeśli potrzeba więcej danych to go skieruje na Nasze forum.

« Odpowiedź #1207 dnia: Maja 05, 2008, 16:56:10 »
... Same skins are used in 1946 and work ...
Skiny o wielkości 512 kB "działają" we wszystkich wersjach. O ile dobrze pamiętam to od wersji 2.04 skiny "ważą" już 1048 kB, więc można przekonwertować "w dół".
Leszek

woy

• Gość
« Odpowiedź #1208 dnia: Maja 05, 2008, 20:20:13 »
Niestety byłoby Ci ZNACZNIE lepiej gdybyś zainwestował w joystik. Gra jest wtedy znacznie "normalniejsza"-nawet jakiś zwykły, bez dodatkowych przycisków na początek. Klawiaturą i tak trzeba się wspierać. Mój syn jak grał to zakładał ocieplaną z barankiem kurtkę,  biały szalik, harcerską czapką i otwierał okno w zimie. Dobrze, że nie miałem w domu okularów motocyklowych. Tak się wczuwał :)

Sajdzi

• Gość
« Odpowiedź #1209 dnia: Maja 05, 2008, 20:34:35 »
Każdy był kiedyś kaczką na strzelnicy. Nie zrażać się i walczyć :) Linka do dobrego latania nie dostaniesz :)
Ćwiczyć, ćwiczyć i w końcu to ty będziesz Sprite. Jak masz 1.22 to zapraszam na Ubi. W kupie raźniej ;)
ja mam pełną paczkę z 1946 wiec to chyba 4.coś :)

Sajdzi

• Gość
« Odpowiedź #1210 dnia: Maja 06, 2008, 12:14:34 »
PS. Latałem na Warbirds Of Prey tam panuje full real :) i właśnie to magiczne wypatrywanie zielonych samolotów na tle zielonego lasu sprawia mi spore problemy a obawiam sie ze jak polatam z ikonkami to się rozleniwie i nic to nie da...

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #1211 dnia: Maja 06, 2008, 12:19:50 »
Dla tych, którzy mają problemy z poruszaniem się na forum:
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,10505.0.html
Nowe Sturmoviki kolega sprzedaje  :karpik

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #1212 dnia: Maja 06, 2008, 15:13:07 »
Skiny o wielkości 512 kB "działają" we wszystkich wersjach. O ile dobrze pamiętam to od wersji 2.04 skiny "ważą" już 1048 kB, więc można przekonwertować "w dół".

Serdeczne podziękowania w imieniu I.D.F.1948 , okazało się jednak , że problem nie tkwi w wielkości pliku. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale są one nie widoczne na "dedykowanych serwerach". Nie rozumiem niestety o co chodzi (śmierdzę laikiem w tych sprawach) ale Twoja interwencja dała mu do myślenia i nakierowała na inny tor.
Przypadkiem ja sam skorzystałem z Twojej podpowiedzi i skumałem wreszcie czemu nie mogłem do tej pory wsadzić swojego zdjęcia w skin pilota + stosowny napis na kombinezonie. Teraz już wiem  :002: niech czitery widzą z kim walczą  :004:

« Odpowiedź #1213 dnia: Maja 06, 2008, 22:05:04 »
...i skumałem wreszcie ...
Uważam, że w tym wątku, sens mają tylko "odpowiedzi naprowadzające": warto śledzić inne wątki, bo tam "wiedzą kipi". O wielkości bitmap rozmawialiśmy lata temu.
Jeśli nie wielkość,  to może format (ilość kolorów itd) jest nieodpowiedni. Można wziąć "działający" skin i zobaczyć jego właściwości w edytorze graficznym i do takiego "sprowadzić" efekt własnej pracy. Wątek "o skinowaniu" jest na Forum. Są też osobne "fora specjalizowane" np http://1ejava.yuku.com/
Leszek

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #1214 dnia: Maja 07, 2008, 12:12:03 »
Tak czułem że otrzymam reprymendę :002:
Obiecuję poprawę i częstsze zaglądanie do "szukaj"