Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442988 razy)

kosa1988

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1215 dnia: Maja 08, 2008, 19:29:25 »
Witam ja mam mianowity?! problem, mając wersje il2 FB+ACE+PF grałem na ubi.com ale teraz chcę się przenieść na HL w tym celu zakupiłem IL-2 1946 z wgranym pathem 4.08m. HyperLobby mam wersje 3.9111 czy jakoś ale po odpaleniu HL nic wszystkie okna puste pisze że połączenie z serverem is successful ale nic nikt w chat room'ach i nikogo online. Proszę o pomoc jestem w tych sprawach zerem, IL-2 mnie przytłacza kurcze z łatwością sobie radze z EU07, z OFP i ArmA ale to jest na radzie dla mnie czarna magia, nie wiem nic i tyle.
Może HL nie działa na zasadzie ubi.com może Musze się gdzieś zarejestrować?
Proszę o szybką pomoc. A i jeszcze czy ten nowy patach 4.09 mam obowiązkowo zainstalować i jak tak to gdzie w jakie foldery go po kopiować(pokopiować)(poprawniej jest skopiować) a najważniejsze z kąt(skąd) go wziąć.
« Ostatnia zmiana: Maja 08, 2008, 19:42:05 wysłana przez Kos »

Offline Marcinos

• *
  • Kierowca bombowca
« Odpowiedź #1216 dnia: Maja 08, 2008, 19:45:58 »
Sprawdź czy na pewno wybrałeś odpowiedni pokój gry (do IL 1946 wchodzisz w Forgotten Battles) i czy masz założone konto. Rejestracja odbywa się przez czat i jest tam dokładnie napisane co robić. Większość lata na 4.08 bo 4.09 to jest beta. Jeżeli modowałeś iłka to polecam ściągnąć switcha do paczy: 4.08 do latania online, 4.09 do offline.
Fighter pilots make movies, bomber pilots make history, but everything depends on mechanics.

kosa1988

• Gość
« Odpowiedź #1217 dnia: Maja 08, 2008, 19:58:08 »
Oł! dzięki za wskazówki, serdecznie dziękuje.
I PONOWNIE PRZEPRASZAM SZANOWNEGO PANA ADMININASTRORA ZA MOJE BŁĘDY
"mianowowity" to określenie którym mój profesor na wykładach się posługuje, a za resztę to moja nie uwaga.

Zibi

• Gość
« Odpowiedź #1218 dnia: Maja 09, 2008, 05:50:59 »
Pod koniec wielu (tych standardowych w "Karierze Pilota") misji pojawia się komunikat: "ukryty cel zniszczony". Za Chiny Ludowe nie  wiem czym jest wspomniany "ukryty cel", zwłaszcza w misjach, w których nie spotykam wroga, lecz tylko uprawiam turystykę..

Offline krmichal

• *
  • gg: 3008541
« Odpowiedź #1219 dnia: Maja 09, 2008, 10:37:04 »
Chyba po prostu jakiś Secondary Target, czyli cel drugorzędny, o mniejszym znaczeniu. Nie jest właśnie na ogół opisane co nim jest, odkrywa się go przypadkiem.
Przypadek z turystyką pewnie świadczy, że celem jest zwiad nad danym terenem, albo w ogóle pozostanie przy życiu, albo eskorta czegoś, co sobie przypadkiem samo poradziło. "Cel zniszczony" - może twój skrzydłowy go gdzieś dopadł i zestrzelił... Trzeba by otworzyć misję przy użyciu edytora (Full Mission Editor) i tam znaleźć co było tym celem.
"Każdy głupi umie latać z silnikiem."

jackub

• Gość
« Odpowiedź #1220 dnia: Maja 11, 2008, 11:41:39 »
mam takie pytanie jak odpalić grę mam wszystkie porzebne pliki spathowałem gre a gra jak się nie włączała tak się nie włącza nawet nie zapala się czarny ekran jeżeli chodzi o wymagania to mam procesor 2.33 gh. karta dźwiękowa hd realteka ,karta grafy nvidia geforce 8500gt

« Odpowiedź #1221 dnia: Maja 11, 2008, 12:26:38 »
A odpalała się przed instalacją paczyków  :011:
Napisz jaka wersja gry i jakie pacze instalowałeś.
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #1222 dnia: Maja 11, 2008, 12:28:47 »
1. Jaką wersję gry posiadasz?
2. Jakie patche wgrałeś? Czy wgrałeś odpowiednie i w odpowiednie miejsce? Czyli co zrobiłeś i jak?
3. Czy gra po wyjęciu z pudełka i zainstalowaniu bez patchy też się nie odpalała? Może będzie konieczna reklamacja.

Podaj jakieś szczegóły bo samo stwierdzenie, że "się nie włączyła" niewiele mówi i nie bardzo wiadomo jak Ci pomóc.

PS. Panie jackub - na tym forum staramy się pisać zgodnie z zasadami poprawnej polszczyzny (poczytaj Regulamin Forum!) - czyli zdanie zaczynamy od wielkiej litery, kończymy kropką itd.

Offline I/JG53_Angel

• *
  • Out Of Control
« Odpowiedź #1223 dnia: Maja 11, 2008, 20:43:43 »
IMAO crack nie wszedł, musisz poszukać innego 
Babka wymusza motocykliście pierwszeństwo, dochodzi do wypadku, na szczęscie niegroźnego. Motocyklista podchodzi do DAMY i pyta"Widziała mnie pani?"
"Tak widzialam" odpowiada DAMA
To dlaczego mi pani nie ustąpiła ?
"No ale pan przeciez jechal motocyklem !"

http://img223.imageshack.us/img223/6416/bezpiecznygh0.jpg

mirnit

• Gość
« Odpowiedź #1224 dnia: Maja 14, 2008, 14:22:53 »
Już miałem kupić na allegro ale wstrzymałem się oto powód http://www.gry.gildia.pl/newsy/archiwum/2008/05/il2_sturmowik_30_maja
Symulator będzie w cenie około 40 zł.Po pojawieniu się od razu będzie mój i rozpoczynam edukację pilota II wojny światowej.
Kochani czy dużo ludzi gra przez internet?

Glebas

• Gość
« Odpowiedź #1225 dnia: Maja 14, 2008, 19:07:36 »
Dużo.

silientbob

• Gość
« Odpowiedź #1226 dnia: Maja 14, 2008, 19:46:20 »
Już miałem kupić na allegro ale wstrzymałem się oto powód http://www.gry.gildia.pl/newsy/archiwum/2008/05/il2_sturmowik_30_maja

Oferta zrębu zawsze na czasie...
Nie wiadomo czy się śmiać, czy uczcić to wydarzenie minutą ciszy. W końcu 4,07 dostępny dla mas. :001:

« Odpowiedź #1227 dnia: Maja 14, 2008, 20:11:01 »
Cytat z recenzji:
Grać w IL-2 to tak jak oglądać Einsteina przy pracy, Brazylię podczas gry czy Spilberga kręcącego film, sama rozkosz, z całego serca polecam wszystkim graczom!
Normalnie powala  :003:
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #1228 dnia: Maja 14, 2008, 20:27:26 »
A czego wy się spodziewacie. Wszystkie gry w których jest więcej niż 10 klawiszy do zapamiętania, uważana jest przez dużą część graczy za skomplikowaną. A co dopiero "symulator".

mirnit

Zawszę kogoś z naszych znajdziesz na HL, ale to jest już dosyć stara gra, więc teraz, to nie to samo co jeszcze 2 lata temu.

Yeti

• Gość
« Odpowiedź #1229 dnia: Maja 26, 2008, 13:46:16 »
No to zostało mi już niewiele czasu, żeby dozbierać kaskę i zaopatrzyć się w nowego-starego iłka. :banan. Całe szczęście, że za kilka dni mam okrągłe urodzinki, to może starczy jeszcze na nowego dżoja :002:.