Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442954 razy)

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1335 dnia: Lipca 29, 2008, 11:42:33 »
Jeszcze jedno pytanko: czy jest jakiś dobry sposób by utrzymywać samolot w formacji? Mam z tym problem, szczególnie z dostosowaniem prędkości.

Tak. Lecąc w szyku należało by mieć ze sobą kontakt głosowy w celu podawania zakładanych parametrów lotu przez prowadzącego i mam tu na myśli ventrillo. Team Speak'a sobie odpuszczamy.

Aaa! I w co powinienem się zaopatrzyć by móc grać online? (mody, programy itp)

Panoczku... tu wszystko  pisze i do tego jest przez życzliwych forumowiczów powtarzane z zapałem godnym lepszej sprawy, albo choć zerknięcia na nazwy tematów....  :121:

Mam już HyperLobby Pro 3.x Client, i gdzieś wyczytałem że aktualna wersja IL2 sturmovik 1946 to 4.09i - czy tak?

Nie. 4.09. to wciąż beta do domowego użytku.  Na HLu aktualną wersją jest 408
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

baji

• Gość
« Odpowiedź #1336 dnia: Lipca 29, 2008, 12:20:52 »
mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa  :icon_redface:
Dzięki bardzo i proszę o wybaczenie (niecheć do używania wyszukiwarki wynika z zapału do gry  :002: )

sniper

• Gość
« Odpowiedź #1337 dnia: Lipca 30, 2008, 11:12:46 »
Witam niestety pojawił się kolejny błąd z grą, gdy chcę zrobić tryb kariery i jak daje utwórz to w komputerze pojawia mi się pisk taki sam jak przy uruchomieniu komputera tylko, że dłuższy. Bardzo proszę o pomoc, bo jestem zdruzgotany   :005:

« Odpowiedź #1338 dnia: Lipca 30, 2008, 12:18:48 »
Witam niestety pojawił się kolejny błąd z grą, gdy chcę zrobić tryb kariery i jak daje utwórz to w komputerze pojawia mi się pisk taki sam jak przy uruchomieniu komputera tylko, że dłuższy. Bardzo proszę o pomoc, bo jestem zdruzgotany   :005:
Podejrzewam, że w pliku conf.ini w sekcji [rts] masz wpis: locale=pl. Zmień to na locale=en, wiele trybów kariery nie działa z wersją polską.
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #1339 dnia: Lipca 30, 2008, 13:10:43 »
Podejrzewam, że w pliku conf.ini w sekcji [rts] masz wpis: locale=pl. Zmień to na locale=en, wiele trybów kariery nie działa z wersją polską.

Ewentualnie przeszukaj ten wątek. Powinny tu gdzieś być rozwiązania sz.p. Kelso. Mnie pomogły. Miałem podobne problemy ze spolszczeniem. Natomiast pełne spolszczenie gry bez niespodzianek szukaj w wątku o modowaniu. Również autorstwa w/w obywatela.

sniper

• Gość
« Odpowiedź #1340 dnia: Lipca 31, 2008, 13:24:26 »
I jeszcze jedno pytanko czy HL działa na systemie Vista. Poza tym Vista to ścierwo.

« Odpowiedź #1341 dnia: Lipca 31, 2008, 13:26:34 »
Teoretycznie powinien działać, choć spotkałem się z przypadkami odmowy posłuszeństwa w Viście.

sniper

• Gość
« Odpowiedź #1342 dnia: Lipca 31, 2008, 13:32:46 »
A czy ktoś poświecił by się dla mnie i napisał kroczek po kroczku jak zrobić by grac w internecie najlepiej z linkami do programów i screenami (używałem opcji szukaj ale nic nie rozumiałem jak to zrobić wiem wiem ciemniak jestem)  :015:  :015:  :015: Jeżeli napisałem coś nie tak poprawcie mnie  :005:

« Odpowiedź #1343 dnia: Lipca 31, 2008, 19:06:27 »

sniper

• Gość
« Odpowiedź #1344 dnia: Lipca 31, 2008, 22:21:29 »
Dzięki za stronkę ale gdy instaluje HL to wyskakuje mi coś takiego wie ktoś co z tym zrobić

baji

• Gość
« Odpowiedź #1345 dnia: Sierpnia 01, 2008, 15:00:38 »
Ja również mam problem z HL.

Proszę o pomoc. Mam orginalną wersję Il2 sturmovik 1946 patch 4.08m. Wyłączyłem już całkowicie firewall'a ale nic to nie zmieniło.

Diobeł

• Gość
« Odpowiedź #1346 dnia: Sierpnia 01, 2008, 17:01:18 »
A próbowałeś podłączyć się do innego serwera? Bo taki komunikat u mnie wyskakuje gdy hostujący ma problemy z łączem.

baji

• Gość
« Odpowiedź #1347 dnia: Sierpnia 01, 2008, 17:44:08 »
Tak, nieważne do jakiego serwera próbuje się podłączyć przez HL, wyskakuje ten sam błąd.
Czytałem forum HL i natrafiłem na podobny problem. Była tam podana stronka. http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Ovislink/WT-2000ARM/IL-2_Sturmovik_-_Forgotten_Battles.htm
Według tej stronki dodałem do wyjątków porty 21000 i 21040. Ale nic to nie dało. Bardzo proszę o pomoc

Nym1

• Gość
« Odpowiedź #1348 dnia: Sierpnia 01, 2008, 20:38:39 »
Mam mały problem z ustawieniem sobie odpowiedniego sterowania w ile. Latam na Joysticku Logitech  Attack 3, który działa jak powinien poza tym, że gra nie wykrywa jego przepustnicy  :005:. Brakowało mi sterowania statecznikiem pionowym i wpadłem na pomysł żeby robić to za pomocą pedałów od kierownicy, których jednak tak samo jak koła kierownicy gra nie wykrywa.  :007: (ale wszystkie guziczki tak) Da się jakoś zmusić grę do współpracy?
Ps. to nie wina sprzętu we wszystkich innych grach działa jak powinien.

« Odpowiedź #1349 dnia: Sierpnia 01, 2008, 21:05:35 »
Brakowało mi sterowania statecznikiem pionowym i wpadłem na pomysł żeby robić to za pomocą pedałów od kierownicy, których jednak tak samo jak koła kierownicy gra nie wykrywa.
He,he, prochu nie wymyśliłeś :020: Poczytaj sobie najpierw to:
http://www.il2forum.pl/index.php/topic,5161.0.html
http://www.il2forum.pl/index.php?topic=7180.0
Jak dalej będziesz miał problemy to przejdziemy do łopatologii  :004:
@ baji
Do połaczenia z netem używasz routera  :011:
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 01, 2008, 21:11:04 wysłana przez Destracto »
Spokój cechuje Mistrza.