Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442577 razy)

Diobeł

• Gość
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1425 dnia: Sierpnia 31, 2008, 09:55:00 »
Witam ponownie!

Zdobyłem właśnie taką kamerkę : Creative Live! Cam Vista IM. Czy ktoś z Forumowiczów używał tej kamerki do FreeTracka? Jak ona się sprawuje w tym aspekcie?
:021:

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #1426 dnia: Sierpnia 31, 2008, 11:07:44 »
A co oznacza ten  :021: bo nie czaję ? Czy poprostu bawisz się w spamowanie forum ? Wysil się chociaż kilkoma słowami, jeśli cokolwiek masz do powiedzenia w tym temacie, małpy mają bogatszy język komunikacji niż emotikony.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Diobeł

• Gość
« Odpowiedź #1427 dnia: Sierpnia 31, 2008, 11:26:09 »
Otóż drogi panie Redspider  " :021:" to zapowiedź prawdopodobnej reakcji któregoś z moderatorów tego jakże zacnego forum. Pytanie zostało zadane nie w tym dziale. Niemniej jednak pańska postawa przeciw używaniu " :021:" solo wzruszyła mnie dogłębnie (zwłaszcza ten fragment z małpami - btw bardzo sympatyczne stworzenia). Miłego popołudnia życzę :004:

« Odpowiedź #1428 dnia: Sierpnia 31, 2008, 11:47:29 »
Jejku Redspider znowu flame zaczyna...
Kamerka wydaje się być spoko, nie wiem tylko jak z FPS w niej, bo to jest ważne. Jeżeli 30 lub więcej, to bierz :)

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #1429 dnia: Sierpnia 31, 2008, 11:53:16 »
W ~320x240 wyciąga równo 30 fps, z jitter na poziomie 0~1, więc chyba dobrze.
A, to tak powinno być, że we FT wszystko jest czarno-czerwone?

« Odpowiedź #1430 dnia: Sierpnia 31, 2008, 12:06:19 »
Tak. A konkretnie powinieneś tak ustawić zarówno kamerkę, jak i TreeTracka, aby wszystko było czarne, a czerwony tylko i wyłącznie punkt/-y, które program ma śledzić.

Ale zaraz, przecież na forum już jest temat o FreeTracku, w którym należałoby zadawać takie pytania. W tym temacie pomagamy sobie raczej użerać się z grą, a nie z dodatkami do niej. Zwłaszcza takimi, które dorobiły się własnych tematów...
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

Offline Alive

• Trolle
  • *
  • Pleased to meet you Hope you guessed my name.
    • II. Gruppe Jagdgeschwader 7 "Nowotny" homesite
« Odpowiedź #1431 dnia: Sierpnia 31, 2008, 15:03:31 »

Redspider aka. Vicki_JG300 tak ma i pewnie jeszcze nie jedna potyczka słowna przed nami skoro nie do końca jest zrozumiałe kto tu sobie może flejmować szczególnie jeżeli takowe flejmy dotyczą oficerów pilotów PSP nah.  :020:
elOprOGear: Saitek X52 PRO / Saitek PRO Flight Rudder Pedals / Saitek Eclipse II PRO keyboard

Kazik - California Über Alles

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1432 dnia: Września 01, 2008, 01:22:18 »

Jak bedziesz w podobnym wieku co Redspider oraz z podobnym stażem na forum to wtedy zrozumiesz...

Do rzeczy:

Musisz zrozumieć, ze forum to nie jeden wielki kibel, gdzie każdy może postawić kupę (co niektórzy potrafią postawić ją na dywanie w pokoju), a ktoś ją posprząta. Forum ma odpowiednie działy, wątki. Każdy z wątków ma swoją nazwę, role, a niektóre są też specjalnie wyeksponowane (czyt. przyklejone). Nie dlatego, że ładnie wyglądają tylko dlatego, że starają się przekazać jakąś istotną treść. Jest też najistotniejsza rzecz na forum! Wbrew temu co możesz pomyśleć nie jest to admin, a wyszukiwarka. Gdyby Doibeł wpisał " Creative Live! Cam Vista IM" w wyżej trafił by na:

http://www.il2forum.pl/index.php?topic=7343.msg149402#msg149402

No proszę, to niemożliwe! Już ktoś pytał? To jakieś czary... Poza tym jesli ktoś zamiast zadać konkretne pytanie umię postawić tylko emotkę to niech lepiej nic nie pisze.

Reasumując łatwiej jest przyjść na forum i wysrać się gdzie popadnie, niż poświęcić 5 minut i sprawdzić czy podobne pytanie nie padło. Analogia tutaj jest prosta i miała być prosta, bo coraz częsciej odnoszę wrażenie, że jednak nie każdy to rozumie i zamiast odrobiny samokontroli woli wytykać błędy tym którzy jej odrobine posiadają.
« Ostatnia zmiana: Września 01, 2008, 01:27:29 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

jaqbov

• Gość
« Odpowiedź #1433 dnia: Września 01, 2008, 20:02:48 »
Pomocy mam ten sam problem!!

Uruchamianie gry, 95% i koniec  :006:

...ale po spaczowaniu świeżo zainstalowanej gry do 4.09 wgrywaniu Sound moda i wrapera gra ładuje się do 95% i kaput

Cytat: Pogo
Ok problem prawie rozwiązany został mi podesłany Sound mod do wersji 4.09  dzięki Rush ! ...

Pogo rozumiem, że wgranie tego soundmod'a pod 4.09 to fixuje, gdzie go można znaleźć... bo mam tego z AAA w wersji SFX_0_6.... może jest jakaś przyjazna dusza co mnie oświeci??

jaqbov

• Gość
« Odpowiedź #1434 dnia: Września 01, 2008, 20:31:22 »
Chyba obczaiłem o co chodzi... otóż sprawa rozbija się o plik files.sfs
Jak go podmieniam z soundmoda (0_6) to odpala się Ił'ek, ale niestety widnieje w lewym dolnym rogu wersja 4.08.
Ma ktoś taką wersję tego pliku co by się 4.09 odpaliło poprawnie, bo z tym plikiem to nie moge wszystkich dobroci 4.09 wykorzystać..??

« Odpowiedź #1435 dnia: Września 02, 2008, 09:08:52 »
Chyba obczaiłem o co chodzi... otóż sprawa rozbija się o plik files.sfs
Jak go podmieniam z soundmoda (0_6) to odpala się Ił'ek, ale niestety widnieje w lewym dolnym rogu wersja 4.08.
Ma ktoś taką wersję tego pliku co by się 4.09 odpaliło poprawnie, bo z tym plikiem to nie moge wszystkich dobroci 4.09 wykorzystać..??
Dołączam się do prośby. U mnie podobnie: albo 4.08 + SoundMod]'y, albo 4.09 "gołe"
Leszek

jaqbov

• Gość

RUFUS

• Gość
« Odpowiedź #1437 dnia: Września 04, 2008, 23:21:43 »
 Jak włączyć światła podwozia żeby podświetlic pas wieczorem bo niewiem gdzie to jest w ustawieniach.....POMOZECIE :001:

« Odpowiedź #1438 dnia: Września 05, 2008, 03:36:54 »
(...) światła podwozia (...) niewiem gdzie to jest w ustawieniach (...)

Nic dziwnego, bo nie są to światła podwozia, tylko światła lądowania (ang. Landing Lights). A opcja w ustawieniach przycisków nazywa się "Toggle Landing Lights", i znajduje się w dziale "Różne" ("Misc"), tuż obok świateł nawigacyjnych (czy pozycyjnych, jak kto woli) czy oświetlenia kokpitu.

Dla ułatwienia szukania: jest to jeden z ostatnich działów w ustawieniach. W tym samym dziale jest przycisk od autopilota, skoku ze spadaczkiem itp.
You are not stuck in traffic. You ARE Traffic.
Get a bike. Break FREE!
"Still in one piece. Good Job. Let's go home."

RUFUS

• Gość
« Odpowiedź #1439 dnia: Września 05, 2008, 14:22:54 »
Niemam(Nie mam) TEJ opcji a widocznie przez to, ze mam wersje DEMO :008:
« Ostatnia zmiana: Września 05, 2008, 14:37:02 wysłana przez Kos »