Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 442988 razy)

Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1620 dnia: Października 31, 2008, 12:07:54 »
Na jednym i drugim po stronie RED. Jeszcze nie dotarłem offline do maszyn Osi. ;)
AMK

302_Osh

• Gość
« Odpowiedź #1621 dnia: Października 31, 2008, 13:05:24 »
Zapraszamy.

S!
302_Osh

azrael88

• Gość
« Odpowiedź #1622 dnia: Listopada 02, 2008, 22:17:31 »
Pytanie do użytkowników X-52:

Czy stosujecie standardowe ustawienia joya czy tez są dostępne jakieś optymalne profile dla poszczególnych osi? Pytam bo odnosze wrażenie, że przy delikatnych ruchach wajchą zbyt mocno mnie buja, co utrudnia dokładne celowanie, szczególnie przy zoomie przez celownik.

« Odpowiedź #1623 dnia: Listopada 03, 2008, 07:33:08 »

http://www.mission4today.com/index.php?name=Knowledge_Base&op=show&kid=261
ogólnie dla x-52 warto dla osi X Y zacząc od pozycji 40 - 100 i potem pomału schodzić z 40 niżej. Ustawienie Joy trochę czasu zabiera i jest to raczej bardzo indywidualna sprawa.
AMK

« Odpowiedź #1624 dnia: Listopada 03, 2008, 09:33:11 »
Kwestia przyzwyczajenia. W swoim X52 mam na wszystkich osiach suwaczki ustawione na 100 i jestem z takich ustawień bardzo zadowolony. Proponuję byś sam wypracował swoje własne ustawienia, te dostępne w sieci mogą odpowiadać ich autorom, ale niekoniecznie tobie.

robal

• Gość
« Odpowiedź #1625 dnia: Listopada 03, 2008, 12:24:56 »
Mam pewien problem podczas gry online na serwerze AAA, stoję na pasie i nie mogę ruszyć z miejsca, tak jakby nie było zupełnie ciągu. Zmiana skoku śmigła i ustawienie na auto nie pomaga. Żeby nie było - nie trzymam na hamulcu "B". Na pełnym gazie i skoku /auto/ samolot w ogóle się nie rusza, ani nie pada na dziób ani nie chce obrócić ogonem (jakby był bez śmigła).
Ktoś się z tym już spotkał?

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #1626 dnia: Listopada 03, 2008, 12:30:41 »
Mam pewien problem podczas gry online na serwerze AAA, stoję na pasie i nie mogę ruszyć z miejsca, tak jakby nie było zupełnie ciągu. Zmiana skoku śmigła i ustawienie na auto nie pomaga. Żeby nie było - nie trzymam na hamulcu "B". Na pełnym gazie i skoku /auto/ samolot w ogóle się nie rusza, ani nie pada na dziób ani nie chce obrócić ogonem (jakby był bez śmigła).
Ktoś się z tym już spotkał?
lol
A klocki  pod kołami zwolniłeś ? Żeby nie było....
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

robal

• Gość
« Odpowiedź #1627 dnia: Listopada 03, 2008, 12:44:06 »
lol
A klocki  pod kołami zwolniłeś ? Żeby nie było....

Dzięki za podpowiedź jakoś na to nie wpadłem :005:

toggle chocks

azrael88

• Gość
« Odpowiedź #1628 dnia: Listopada 03, 2008, 21:39:47 »
Obejrzałem ja sobie track "zero_vs_p40.ntrk" i zaskoczyła mnie jakość wyświetlanej grafiki (ładne wyspy, turkusowa woda przy brzegu). Czy to jest jakaś konkretna mapa czy też trak był nagrywany na nieznanych mi ustawieniach graficznych?

« Odpowiedź #1629 dnia: Listopada 04, 2008, 16:18:56 »
Track to track, odtwarza się na takich ustawieniach graficznych, jakie masz ustawione w opcjach. Kolor wody zależy od mapy i pogody (oraz oczywiście ustawienia water= w conf.ini);)

Spiti

• Gość
« Odpowiedź #1630 dnia: Listopada 04, 2008, 20:16:39 »
Sluchajcie, chce podmienić model Spitfire'a mk. XIe z Iłowego na ten:
http://allaircraftarcade.com/forum/viewtopic.php?t=3686&sid=9d87c8c69d2f0a75f1f95ca5d12ed306

Mam Iłka 4.08 + mod AAA.

Pójdzie mi ten model na tym co mam zainstlowane?
I gdzie to dokladnie wsadzić?

« Odpowiedź #1631 dnia: Listopada 07, 2008, 23:28:34 »
Chlopaki poczatkujacy to ja nie jestem ale niestety tego problemu rozwiazac nie umiem.Oto klikajac przycisk M i potem dwa klawisze na myszce mozemy poruszac mapa.Ale co zrobic gdy ona calkowicie zniknie z ekranu??Gdy wysuniemy ja poza obraz??

Podpowiem ze ponowne uruchomienie il2 jak i wciskanie M nic nie daje.Ktos zna odpowiedz??
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

janusz smiglo

• Gość
« Odpowiedź #1632 dnia: Listopada 08, 2008, 15:00:39 »
W pliku  >conf.ini< o ile dobrze pamiętam w dziale [game] są parametry do współrzędnych mapy w x i y

Chlopaki poczatkujacy to ja nie jestem ale niestety tego problemu rozwiazac nie umiem.Oto klikajac przycisk M i potem dwa klawisze na myszce mozemy poruszac mapa.Ale co zrobic gdy ona calkowicie zniknie z ekranu??Gdy wysuniemy ja poza obraz??

Podpowiem ze ponowne uruchomienie il2 jak i wciskanie M nic nie daje.Ktos zna odpowiedz??

azrael88

• Gość
« Odpowiedź #1633 dnia: Listopada 09, 2008, 12:52:22 »
Dziwna sprawa:

Zaczynając grę mam klapy opuszczone w pozycję landing, 2 dni temu ostatni raz grałem w iłka i defaultowo było raised...

Klapy mam przypisane pod throttle hat x-52, sprawdzałem właściwości - hat jest w pozycji neutralnej, nic się nie blokuje. O co chodzi?

RUFUS

• Gość
« Odpowiedź #1634 dnia: Listopada 10, 2008, 14:50:22 »
Wiecie jak włączyć opcje kurzu za samolotem gdy leci nisko nad ziemią ...a może moja karta tego nie obsługuje bo mam

GeForce4 MX  440 with AGP8X       64 bity