Autor Wątek: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH  (Przeczytany 443084 razy)

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
Odp: POMOC DLA POCZĄTKUJĄCYCH
« Odpowiedź #1935 dnia: Kwietnia 11, 2009, 17:44:12 »
W ultrapacku jest o niebo lepsza , zresztą wszystko : skiny , tekstury , chmury , tracery , wybuchy ...itd. Chłopcy z AAA muszą się bardziej postarać żeby swój mod lepszym zrobić.
Na razie to coś czuje starają się jedynie blokować UP na "swoich" serwerach ale to teoria spiskowa tylko :)

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #1936 dnia: Kwietnia 11, 2009, 19:36:31 »
Nie powiedziałbym. Mnie ultrapack raczej rozczarował pod względem "artystycznych" poprawek. Wolę zdecydowanie oryginał.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #1937 dnia: Kwietnia 12, 2009, 19:28:31 »
Wszystko kwestia gustu , ale dźwięk odpalania silnika w "hellcatach" , zamykanie podwozia rewelacja.
O tracerach tez warto wspomnieć , wreszcie to wygląda jak należy a nie jakieś czerwone kropki wylatujące jakby z znikąd. Chmura to chmura a nie obłoczek. Pozatym jest trochę "cziterski" , przeciągniecie można łatwo wyczuć na słuch , bo "żbik" aż skrzypi jak traci nośność , a dźwięk pocisków "zeki" na kadłubie to mnie nie raz w nocy o zawał mało nie przyprawił. Mimo to raczej używam modu AAA z racji kompatybilności z większością serwerów. Dziwi mnie że chłopcy tak rywalizują a nie współpracują. Przypuszczam że tylko w ich współpracy jest szansa na powstanie tego osławionego w powstawaniu BoB. Nikt inny tego nie zrobi.

Proponuje zainstalować dwa iły na dwa mody i samemu ocenić różnice.

« Odpowiedź #1938 dnia: Kwietnia 13, 2009, 12:00:12 »
Witam.
Tak sobie ostatnio przeglądam forum IL-2 i trafiam na temat High Rez Screen Shots
Patrze na te obrazki i... cholera, niezła grafa... Tylko jak oni to ustawili? Jeśli te screeny poniżej są z ILa-2, to chciałbym się zapytać, co to za mody (a może to retusze?). Mam moda AAA, który trochę tam poprawił grafikę, ale drzewa, cienie, chmury i woda dalej są słabe (a na niektórych screenach prawie jak real). Tekstury samolotów też są lepsze.
Przykłady tych najlepszych screenów (sam początek)

http://i40.tinypic.com/ei796t.jpg
http://triad773.com/2009/augustshots/IL-2/Normandy_01.jpg
http://triad773.com/2009/augustshots/IL-2/OntheDeck.jpg

Ja mam wszystko na Perfect i niestety w porównaniu do obrazków moja gra wygląda biednie :)
No chyba, że to jakiś FSX :)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 21, 2009, 22:26:11 wysłana przez KosiMazaki »
Miejsce na Twoją reklamę.

wojtekx

• Gość
« Odpowiedź #1939 dnia: Kwietnia 21, 2009, 22:19:43 »
Witam. Jestem tu nowy i mam pytanie. Po uruchomieniu gry i wybraniu kraj np. ZSRR mam do wyboru oddział. I tutaj nasuwa się moje pytanie. Gdy wybiorę "Bomber" mogę normalnie robić misje, wszystko pięknie gra, zaś gdy wybiorę "*Heavy bomber" z tą gwiazdką na początku nazwy gra nie odpala się, to znaczy wybieram tam np. 1-szą misję, klikam "utwórz" i nie reaguje. W czym problem? Liczę na waszą pomoc. Z góry dziękuję!!

wojtekx

• Gość
« Odpowiedź #1940 dnia: Kwietnia 21, 2009, 22:36:09 »
Dodam, iż posiadam IŁ-2 Szturmowik 1946

konio1073

• Gość
« Odpowiedź #1941 dnia: Kwietnia 25, 2009, 07:38:49 »
Witam.Mam takie pytanie związane z Ił-2 sturmovik.Dlaczego gdy strzelam(a muszę dodać,że strzelam bardzo celnie)samolotowi w czuły punkt(śmigła,silniki,skrzydła[niektóre elementy skrzydeł]nie widać jak ogień trawi maszynę(czyt.dlaczego się nie fajczy)?????Prawie na każdym gameplay`u widać po strzale pięknie spadającą w ogniach maszynę.Z góry dziękuje za odpowiedż

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #1942 dnia: Kwietnia 25, 2009, 13:41:03 »
Witam.Mam takie pytanie związane z Ił-2 sturmovik.Dlaczego gdy strzelam(a muszę dodać,że strzelam bardzo celnie)samolotowi w czuły punkt(śmigła,silniki,skrzydła[niektóre elementy skrzydeł]nie widać jak ogień trawi maszynę(czyt.dlaczego się nie fajczy)?????Prawie na każdym gameplay`u widać po strzale pięknie spadającą w ogniach maszynę.Z góry dziękuje za odpowiedż
Bo gameplay jest robiony w Hollywood'skim stylu. Tam wszystko jest lepiej i ładniej i szybciej. ;) W niektóre maszyny trochę się nastrzelasz zanim im cokolwiek odpadnie, w inne nie. Poza tym zależy to trochę od farta, oraz tego czy grasz online czy offline.

Offline CF23-BoozerEX

• *
  • Wherever you are...
« Odpowiedź #1943 dnia: Kwietnia 25, 2009, 14:41:14 »
Witam.
Tylko jak oni to ustawili? Jeśli te screeny poniżej są z ILa-2, to chciałbym się zapytać, co to za mody (a może to retusze?).

Mnie ten Corsair, wraz z jego odbiciem w wodzie, a w szczególności widoczny w oddali ląd ewidentnie wygląda na retusz. Za piękne to wszystko jest (no chyba, że faktycznie jest to FSX na max detalach).

~S~

Booze

« Odpowiedź #1944 dnia: Kwietnia 25, 2009, 17:56:34 »

Jeżeli masz polską wersje pierwszego sturmovika, to tam żeczywiście efektów w postaci dymu i ognia brakowało, ale była na to jakaś łatka tyle że gra była wtedy po angielsku.http://www.il2forum.pl/index.php?topic=4919.0
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 25, 2009, 18:05:10 wysłana przez emce77 »

konio1073

• Gość
« Odpowiedź #1945 dnia: Kwietnia 25, 2009, 20:57:24 »
 A  w opcjach(poziomu trudności, bo w zwykłych ustawieniach tego nie ma)nie można ustawić czegoś?????

konio1073

• Gość
« Odpowiedź #1946 dnia: Kwietnia 26, 2009, 10:19:37 »
A gdybym kupił sobie Ił-2 sturmovik 1946???Bo na youtub`e jest taki gameplay:http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=il-2+sturmovik+1946+crashes&aq=f.A przy okazji pytanko:pójdzie mi Ił-2 sturmovik 1946 na mojej antycznej maszynie:1,5 Ghz,768 mb ram, Radeon 9600 128mb??????

konio1073

• Gość
« Odpowiedź #1947 dnia: Maja 02, 2009, 16:27:34 »
Witam ponownie mam pytanie związane z il-2 sturmovik.Dzięki z radę emce77 naprawdę mi pomogłeś,gra nabrała rumieńców;).Przejdzmy do rzeczy:co zrobić, by w samolocie il-2 zasiąść za sterami działka pokładowego(tego tuż za przedznią szybą)??????????????

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #1948 dnia: Maja 02, 2009, 16:37:41 »
Jeśli nie zmieniałem nic w ustawieniach to klawisz [C] przełącza między siedzeniami w samolocie. Czasami trzeba jeszcze wyłączyć autopilota [A] żeby odzyskać kontrolę nad KMem.

konio1073

• Gość
« Odpowiedź #1949 dnia: Maja 02, 2009, 21:54:16 »
Dzieki bardzo miniamir,ale sprawdze to dopiero jutro:(:(.A przy okazji pytanko:dopiero zaczelem grac w kampanie(ZSRR,bomber)i czy sa w il-2 sturmovik samoloty(tzn.bombowce)ktorymi da sie polatac(czyt.dostepne dla gracza)?????I czy jest amerykanska strona????[zamowilem dzis Il-2 sturmovik 1946:):):):)]